2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη σε όλα τα εργοστάσια της ΦΑΜΑΡ

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, καθώς έχει συνάντηση με τη ΦΑΜΑΡ για τις αυξήσεις στους μισθούς.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση η ΦΑΜΑΡ συνεχίζει να παίζει το “παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι” που μάλιστα το εξέλιξε σε νέα μορφή βάζοντας νέους ανέντιμους όρους.

Και συνεχίζει: “Στην τελευταία συνάντηση στις 26 Σεπτέμβρη οι δύο πλευρές δεν βρήκαμε κοινό τόπο συμφωνίας για το πώς, πότε και πόσο θα είναι το ποσό της αύξησης για το 2022 και το 2023. Ορίστηκε λοιπόν νέα συνάντηση για τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη. Στο μεσοδιάστημα το Σωματείο μας προχώρησε σε Γενικές Συνελεύσεις, συζητώντας με τους εργαζομένους του Ομίλου οι οποίοι υπερψήφισαν την πρόταση  που αφορούσε:

  • 5% αύξηση στον μεικτό μας μισθό από τον Ιούνιο του 2022
  • 5% αύξηση στον μεικτό μας μισθό από τον Γενάρη του 2023
  • Δωροεπιταγές των 150 ευρώ για Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι
  • Μονιμοποίηση των συναδέλφων μας από τα εργολαβικά γραφεία
  • Οι αυξήσεις και οι δωροεπιταγές να αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ (μόνιμοι και εργολαβικοί), χωρίς καμία διάκριση.

            Στην πρόσκληση του Σωματείου για συνάντηση στις 11 Οκτώβρη για νέες διαπραγματεύσεις σύμφωνα με την παραπάνω πρόταση, η εταιρεία για ακόμη μία φορά αρνήθηκε και μετέφερε την ημέρα συνάντησης για τις 20 Οκτώβρη.

            Ωστόσο, το σχέδιο της πέρα από τις κωλυσιεργίες είχε και άλλο σκοπό. Απαξιώνοντας τις συνομιλίες με το Σωματείο, απαξιώνοντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων και ενώ βρισκόμαστε ακόμα σε διαβουλεύσεις, με πρακτικές “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” προχώρησε στην υλοποίηση ενός μέρους της πρότασης της για δωροεπιταγές, χωρίς όμως να έχουν λήξει οι συνομιλίες με το Σωματείο και χωρίς να λάβει υπόψιν τις αποφάσεις των εργαζομένων και των Γενικών Συνελεύσεων.

            Μόνο ως απαράδεκτη θα μπορούσαμε να κρίνουμε αυτήν την ειλημμένη απόφαση, προαποφασίζοντας για εμάς χωρίς εμάς. Μάλιστα συνεχίζει στην ίδια ρώτα του “διαίρει και βασίλευε”, διαχωρίζοντας ξανά τους εργαζόμενους του Ομίλου αφού όπως ισχυρίζονται τις δωροεπιταγές δεν τις δικαιούνται οι συνάδελφοι μας στην καθαριότητα που εργάζονται σε LABOLAGET και SKYMAR παρόλο που έχουν κλείσει μέχρι και δέκα χρόνια εργασίας στη ΦΑΜΑΡ!!!, ούτε οι συνάδελφοι μας από ICAP, ADECCO, RANSTARD που είναι λιγότερο από ένα χρόνο αλλά προσφέρουν στο 8ωρο τους όλη τους την εργασία για να μπορεί η ΦΑΜΑΡ να λειτουργεί απρόσκοπτα!!!

            Τέτοιες προκλητικές για το κοινό αίσθημα μεθοδεύσεις από την εταιρεία δεν θα μείνουν αναπάντητες από τους εργαζόμενους.”

Συναδέλφισσσες, συνάδελφοι

Γυρίζουμε την πλάτη όχι μόνο στην εργοδοσία της ΦΑΜΑΡ αλλά και σε αυτούς που σαν “λαγοί” τρέχουν να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της εταιρείας στήνοντας κάλπες με παρουσία προϊσταμένων!!!, εξυμνώντας τις προτάσεις της ΦΑΜΑΡ, υπονομεύοντας τους αγώνες όλων μας που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα, ρίχνοντας τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις μας στη λογική του “μικρότερου κακού” και που εν τέλει προτρέπουν και επιδιώκουν να ταυτιστούμε με τις ανάγκες της ΦΑΜΑΡ.

Μιας ΦΑΜΑΡ που η ανάπτυξη και οι επενδύσεις των τελευταίων ετών φθάνουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, που δηλώνει αύξηση κερδών για το 2021 και αύξηση στα λειτουργικά έσοδα για το 2022, μιας ΦΑΜΑΡ που το fund που τη διοικεί διαχειρίζεται εκατοντάδες ίσως και  δισεκατομμύρια ευρώ!

Την ίδια στιγμή, εμείς οι εργαζόμενοι βιώνουμε την εντατικοποίηση της δουλειάς αφού το προσωπικό συνεχώς μειώνεται με το τελευταίο κύμα παραιτήσεων σε Αυλώνα, Ανθούσα, Άλιμο, τα ελαστικά ωράρια, την εργολαβική εργασία, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και πληρωνόμαστε με μισθούς «παγωμένους» για πάνω από μια δεκαετία, οι οποίοι όλο και περισσότερο «ροκανίζονται» από την ακρίβεια και το αυξημένο κόστος που μας επιβάλλεται για τις βασικές μας ανάγκες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Η ΦΑΜΑΡ αποδεικνύεται πλέον ως αναξιόπιστη στις ανάγκες των εργαζομένων της, αφού μπορεί αλλά δεν θέλει να ακούσει τις φωνές των συναδέλφων μας που κραυγάζουν για γενναίες και πάγιες αυξήσεις στους μισθούς (οριζόντια και καθολικά), για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Το μεγάλο διαπραγματευτικό χαρτί είναι η συλλογική και η οργανωμένη δράση όλων των εργαζομένων στον όμιλο ΦΑΜΑΡ. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν το τελευταίο διάστημα, είναι αυτές που ανάγκασαν την εταιρεία να πάρει πίσω τις μηδαμινές αυξήσεις που πρότεινε στην αρχή των συνομιλιών. Οι αγώνες των τελευταίων μηνών απέδειξαν πως οι εργαζόμενοι ενωμένοι έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω – κάτω, πως όποια θετική διεργασία και εξέλιξη μπορεί να υπάρχει για τα δικαιώματά μας και για νέες κατακτήσεις μπορεί να γίνει μέσα από την οργανωμένη δράση.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ, κάθε τίμιος  και αγωνιστής συνδικαλιστής, καλούνται να κάνουν δική τους υπόθεση και να συστρατευθούν στην πρόταση του Σωματείου.

Η οργή και η αγανάκτηση να εκφραστεί ενιαία και συντονισμένα στις 2ωρες στάσεις εργασίας σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου την Πέμπτη 20/10. (Ά βάρδια: 12:00 – 14:00, ΄Β βάρδια και τμήματα με ενδιάμεσο ωράριο: 14:00 – 16:00, ΄Γ βάρδια 22:00 – 00:00).

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά με νέες εγγραφές στο Σωματείο και κλιμακώνουμε με την κατάθεση της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τριετή ισχύ, με τη συμμετοχή μας στην Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Τραγωδία στην Άρτα: Γυναίκα πνίγηκε από φαγητό

Τραγωδία σημειώθηκε στην Άρτα, όταν μία γυναίκα πνίγηκε από το φαγητό και πέθανε μπροστά στα μάτια του συζύγου της. Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Μικροσπηλιά του Δήμου Κεντρικών...

13 πανέμορφα χωριά στον κόσμο που ίσως δεν έχετε ξανακούσει

Η επίσκεψη σε ένα μικρό όμορφο χωριό είναι σαν να κάνεις ένα βήμα πίσω στο χρόνο. Αλλά είναι δύσκολο να αισθανθείς ότι μεταφέρεσαι κάπου...

Ισχυρές βροχοπτώσεις και κεραυνοί-Συναγερμός σε Φωκίδα, Φθιώτιδα, Αχαΐα

Διαδοχικά μηνύματα του 112 εστάλησαν χθες και σε Πελοπόννησο, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Μαγνησία, βόρεια Εύβοια προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και καλώντας...

Πήρε έγκριση το υδατοδρόμιο Βόλου

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε ξανά το σύστημα για την υποβολή αίτησης

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr