52.000 επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός της Eurobank

Συνολικά 52.000 επιχειρήσεις επωφελήθηκαν το 2022 από το πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός της Eurobank, αριθμός που αναμένεται φέτος να αυξηθεί και να καταγράψει νέο ρεκόρ, επισήμανε ο επικεφαλής του τομέα Δικτύου Καταστημάτων Κεντρικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Κεντροανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της τράπεζας, Γιώργος Κηπουρός, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος, στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρωμένο «οικοσύστημα» που παρέχει τραπεζικές και μη υπηρεσίες είναι το Business Banking Τουρισμός, όπως τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της τράπεζας και επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Retail Business Banking, Δημήτρης Οικονόμου.

To πρόγραμμα προσφέρει λύσεις στις τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και στο σύνολο των επιχειρήσεων στις τουριστικές περιοχές σε τρεις άξονες:

-Προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας

-Αξιοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων

-Στήριξη για την αναβάθμιση των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους με μία σειρά υπηρεσιών από τρίτες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά.

«Η αγορά αναγνώρισε τη συμβολή της τράπεζας. Ο τουρισμός διαφοροποιείται, εξελίσσεται και εμείς εξελισσόμαστε μαζί του», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Την πεποίθηση ότι το 2023 θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές στον τουρισμό εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος.

Σε ότι αφορά την Κεντρική Μακεδονία, υπογράμμισε ότι προσφέρεται για επενδύσεις στον τουρισμό οι οποίες θα αποδώσουν στο μέλλον και πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου μπορούν να επωφεληθούν από την «εργαλειοθήκη» του νέου ΕΣΠΑ.

Την ανάγκη να γίνουν επενδύσεις στις υποδομές επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση το τουριστικό προϊόν της χώρας θα συνεχίσει να είναι υποτιμημένο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις δύο από τις συνολικά 30 εταιρίες που παρέχουν μη τραπεζικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις, της εταιρίας συμβούλων Editech και της εταιρίας διάθεσης ξενοδοχειακών λύσεων webhotelier/primalres.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Βόλος: Μουσείο για την ιστορία του Τύπου

Την ιστορική διαδρομή που ακολούθησε ο Τύπος της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας γενικότερα, από τα χρόνια της Απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό ζυγό μέχρι...

«Διάκεια» 2023 – Στο Δημοτικό κολυμβητήριο Λαμίας οι διήμεροι αγώνες των προαγωνιστικών κατηγοριών

Μια μεγάλη κολυμβητική διοργάνωση αφιερωμένη στον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο διεξάγεται στο Δημοτικό κολυμβητήριο Λαμίας με την επωνυμία «Διάκεια» 2023, συγκεντρώνοντας 200 και πλέον συμμετοχές...

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: 6 στη σκηνή

Ο Ηλίας Φουντούλης, ο Άγγελος Σπηλιόπουλος, ο Αλέξανδρος Χαριζάνης,ο Θάνος Αυγερινός, ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης, -ζηλεύοντας όλους αυτούς τους έντεχνους μουσικούς που περιοδεύουν στην Ελλάδα, μεθάνε, φλερτάρουν και ζουν...

Παναγιά της Φοινικιάς: Το μαγευτικό τοπίο που αγάπησε ο Λόρδος Βύρωνας

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Α. Τσίπρας από Χαλκίδα: Δεν το βάζουμε κάτω

Την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτό να ανατραπεί ο συσχετισμός που προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης...