Αδερφός Φρέντι Μπελέρη: Προσπαθούσαν επί 20 μέρες να τον παγιδεύσουν

Υπάρχουν πολλοί στη Χειμάρρα που δέχονται καθημερινά την πίεση της εξουσίας

Αναφερόμενος στη δίωξη που αντιμετωπίζει για εξαγορά ψήφων ο κ. Λεονάρδος επισήμανε ότι δεν είναι ο μόνος που δέχεται ψυχολογική πίεση λέγοντας από τις αλβανικές αρχές: «Όπως είναι ο Φρέντι υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι στη Χειμάρρα που κάθε μέρα δέχονται την πίεση της εξουσίας από το καθεστώς Ράμα»

Αιτία γι’ αυτές τις διώξεις, όπως τόνισε, είναι οι περιουσίες των ελληνικής καταγωγής ομογενών στη Χειμάρρα τις οποίες εποφθαλμιά το καθεστώς Ράμα. «Η Χειμάρρα αυτή τη στιγμή υποτίθεται ότι είναι η Ριβιέρα της Αλβανίας. Οι μεγαλύτερες και καλύτερες παραλίες είναι στην ακτογραμμή» επισήμανε ο Έλληνας ομογενής υπενθυμίζοντας ότι η Χειμάρρα βρίσκεται απέναντι από την Κέρκυρα και έχει εξίσου όμορφες παραλίες.

Στόχος είναι οι περιουσίες μας στη Χειμάρρα

Εξιστορώντας το πώς προέκυψε το πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες των ομογενών τις οποίες εποφθαλμιά το καθεστώς αποκάλυψε ότι οι ντόπιοι δήλωναν μόνο τη γη που καλλιεργούνταν. «Με τη βοήθεια του προηγούμενου δημάρχου έχουν καταγράψει όλες αυτές τις περιουσίες» ανέφερε για τη διαδικασία που ακολούθησε η αλβανική πολεοδομία εστιάζοντας στις περιουσίες ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί από τη Χειμάρρα καθώς και στις κοινοτικές και εκκλησιαστικές εκτάσεις.

Θέλοντας να εξηγήσει τη νομότυπη τακτική που ακολούθησαν οι αλβανικές αρχές ανέφερε ότι «είχαν βάλει ένα διάστημα 30 μερών για να να μπορέσεις να δηλώσεις την περιουσία σου, πράγμα που είναι ακατόρθωτο», σημείωσε.

«Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα αυτοί είδαν ποιες εκτάσεις είναι έρημες αυτή τη στιγμή, “μπήκαν” μέσα, εκβιάζουν τους πολίτες και παίρνουν και τα διπλανά οικόπεδα» κατήγγειλε ο κ. Μπελέρης επισημαίνοντας ότι οι δημοτικές αρχές δε δίνουν άδεια στους Έλληνες ομογενείς για να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.

«Τα οικόπεδα εκεί είναι πολύ μικρά. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Έτσι, εκβιάζουν τον πληθυσμό και αρχίζουν και τα συλλέγουν, γίνονται εκτάσεις μεγάλες και μπαίνουν σε επενδυτικά συστήματα» υποστήριξε ο κ. Μπελέρης καταγγέλοντας ότι ο αδελφός του έπεσε θύμα πλεκτάνης.

Ο Ράμα έλεγε ότι δεν θα επιτρέψω να βγει ο Μπελέρης

«Προσπαθούσαν επί 20 μέρες να τον παγιδεύσουν και να τον βάλουν στη διαδικασία της αγοροπωλησίας των ψήφων. Γι’ αυτό που κατηγορείται δεν προκύπτει τίποτα από τη δικογραφία. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Ήταν έξω από το μαγαζί του» αναφέροντας ότι αυτόφωρη διαδικασία δεν ίσχυε.

«Σε όλη την προεκλογική εκστρατεία που ακολούθησε στη Χειμάρρα είχε αναλάβει προσωπικά ο κ. Ράμα την καμπάνια του δικού του δημάρχου Χειμάρρας, ο οποίος υποστηριζόταν από βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, από όλες τις υπηρεσίες του αλβανικού καθεστώτος και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κ. Ράμα» επεσήμανε.

Ερωτηθείς τι περιμένει να γίνει από εδώ και πέρα τόνισε ότι «πρέπει να ασκηθεί μεγάλη πίεση από το διεθνή παράγοντα. Δεν καταλαβαίνουν αλλιώς οι Αλβανοί για να εφαρμοστεί το Δίκαιο». Δεν παρέλειψε μάλιστα να κάνει έκκληση να απελευθερωθεί και ο Παντελής Kακαβέσης που είχε φυλακιστεί μαζί με τον αδελφό του, ο οποίος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.

πηγη

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Βόλος: Μουσείο για την ιστορία του Τύπου

Την ιστορική διαδρομή που ακολούθησε ο Τύπος της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας γενικότερα, από τα χρόνια της Απελευθέρωσης από τον Οθωμανικό ζυγό μέχρι...

«Διάκεια» 2023 – Στο Δημοτικό κολυμβητήριο Λαμίας οι διήμεροι αγώνες των προαγωνιστικών κατηγοριών

Μια μεγάλη κολυμβητική διοργάνωση αφιερωμένη στον Εθνομάρτυρα Αθανάσιο Διάκο διεξάγεται στο Δημοτικό κολυμβητήριο Λαμίας με την επωνυμία «Διάκεια» 2023, συγκεντρώνοντας 200 και πλέον συμμετοχές...

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: 6 στη σκηνή

Ο Ηλίας Φουντούλης, ο Άγγελος Σπηλιόπουλος, ο Αλέξανδρος Χαριζάνης,ο Θάνος Αυγερινός, ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης, -ζηλεύοντας όλους αυτούς τους έντεχνους μουσικούς που περιοδεύουν στην Ελλάδα, μεθάνε, φλερτάρουν και ζουν...

Παναγιά της Φοινικιάς: Το μαγευτικό τοπίο που αγάπησε ο Λόρδος Βύρωνας

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Α. Τσίπρας από Χαλκίδα: Δεν το βάζουμε κάτω

Την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτό να ανατραπεί ο συσχετισμός που προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης...