Αυτοψία στον «Σείριο»: Σχεδόν έτοιμος ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης στην Ελλάδα

Μόλις λίγες μέρες φαίνεται πως έχουν μείνει μέχρι να τεθεί στη διάθεση των οδηγών ο μεγαλύτερος υβριδικός σταθμός φόρτισης  στην Ελλάδα στον ΣΕΑ Σείριος, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του carandmotor το οποίο παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις γύρω από το μεγάλο έργο.

Το carandmotor ταξίδεψε για άλλη μια φορά στον πάλαι ποτέ «γίγαντα» της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, διαπιστώνοντας ιδιοίς όμμασι ότι έχουν ήδη εγκατασταθεί οι τρεις από τους συνολικά τέσσερις φορτιστές στο πάρκινγκ του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών.

binary comment

Οι δύο φορτιστές στο πάρκινγκ του Σείριος/ρεύμα προς Λαμία

Υπενθυμίζεται δε ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο ΣΕΑ Σείριος θα ξεκινήσει προς τα τέλη του Ιουλίου.

Πού βρίσκονται οι φορτιστές

Οι δύο από τους τρεις εγκατεστημένους φορτιστές εδράζονται στον χώρο στάθμευσης στο ρεύμα προς Λαμία, ενώ όπως βλέπετε στις αποκλειστικές φωτογραφίες του carandmotor (βλέπε τις κάθετες πράσινες LED μπάρες), βρίσκονται σε λειτουργία, αν και προσώρας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους οδηγούς.

binary comment

Φορτιστής στο πάρκινγκ του Σείριος/ρεύμα προς Λαμία

Στο αντίθετο ρεύμα, προς Αθήνα, αυτή τη στιγμή έχει τοποθετηθεί ο ένας από τους συνολικά δύο φορτιστές, χωρίς, ωστόσο, να είναι ενεργός. Απομένει η τοποθέτηση ενός ακόμα, ώστε να σηματοδοτηθoύν τα εγκαίνια του μεγάλου σταθμού στον Σείριο. Σημειώνεται ότι και οι 4 φορτιστές θα βρίσκονται στο βάθος των χώρων στάθμευσης.

binary comment

Θέση τοποθέτησης του τελευταίου φορτιστή/ρεύμα προς Αθήνα

Οι φορτιστές

Το έργο σχεδιάστηκε και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τη Νέα Οδό, ενώ η εταιρεία που έχει αναλάβει την εγκατάσταση των φορτιστών είναι η Easy Power.

Πρόκειται για ταχυφορτιστές της εταιρείας NEX2 που εδρεύει στην ιταλική πόλη Βιτσέντσα (60 χλμ. ανατολικά του Μιλάνου), με τη μέγιστη ισχύ τους να ανέρχεται σε 100 kW (2 X 50 kW).

Τύποι καλωδίων

Οι δύο από τους συνολικά 4 φορτιστές (ένας σε κάθε πάρκινγκ) θα υποστηρίζουν φόρτιση αποκλειστικά με καλώδιο CCS, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι συμβατοί τόσο με καλώδιο CCS όσο και CHAdeMO. Κάθε φορτιστής θα μπορεί να φορτίζει δύο αυτοκίνητα ταυτόχρονα.

Ο μεγαλύτερος υβριδικός σταθμός φόρτισης στην Ελλάδα

Στο ΣΕΑ Σείριος, υλοποιείται μια επένδυση για τη δημιουργία του πρώτου και μεγαλύτερου υβριδικού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα με φωτοβολταϊκά στέγαστρα στα πάρκινγκ, συνδυάζοντας έτσι την παραγωγή πράσινης ενέργειας και φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκίνητών. Το εν λόγω έργο περιλαμβάνει:

  1. Κατασκευή στεγάστρων για τα πάρκινγκ των αυτοκινήτων (έχει ολοκληρωθεί)
  2. Τοποθέτηση σε αυτά φωτοβολταϊκών, συνολικής ισχύος περίπου 500 kWp (έχει ολοκληρωθεί)
  3. 2 φορτιστές DC υψηλής ισχύος σε κάθε κλάδο. Δηλαδή σύνολο 4 φορτιστές ισχύος 100kW έκαστος (έχουν τοποθετηθεί οι 3 εξ αυτών, απομένει η δυνατότητα φόρτισης)
  4. Υβριδικούς Ιnverter. Το ρεύμα από τα Φ/Β θα πηγαίνει στο φορτιστή όταν θα υπάρχει αυτοκίνητο να φορτίζει κατά τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα θα είναι συνδεδεμένο ως NET METERING για εξοικονόμηση (όταν δε φορτίζει).

Οι ενεργειακές του ανάγκες κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα καλύπτονται αποκλειστικά από ΑΠΕ στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Μελλοντικά δε, θα εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης των δυνατοτήτων του, ώστε να υποστηρίζει και αποθήκευση ενέργειας.

Ο υβριδικός σταθμός φόρτισης στα ΣΕΑ Σείριος είναι μέρος του στρατηγικού σχεδίου «Νέα Οδός Go Green» που αφορά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την παραγωγή πράσινης ενέργειας μέσω της ανάπτυξης του δικτύου ταχυφορτιστών στους αυτοκινητοδρόμους που διαχειρίζεται.

binary comment

Φορτιστής στο πάρκινγκ του Σείριος/ρεύμα προς Λαμία

Φορτιστές Tesla στο ΣΕΑ Αταλάντης εντός του καλοκαιριού

Πέρα από τα προσεχή εγκαίνια λειτουργίας των φορτιστών στον Σείριο, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για την εγκατάσταση φορτιστών της Tesla και στον ΣΕΑ Αταλάντης, επίσης επί της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας. Η λειτουργία τους θα ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού, με το έργο να αφορά στην τοποθέτηση μονάδων ισχύος 250 kW.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Έρχεται το Andrus Beer Trail Race Festival

Το Andrus Beer Trail Race Festival έρχεται για να χαρίσει στον εκάστοτε δρομέα και επισκέπτη μοναδικές συγκινήσεις, μέσα από τους αγώνες και τις εκδηλώσεις,...

«Πράσινο φως» για αποκλειστικό έλεγχο της ΕΦΑ από την Μυτιληναίος

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Συνάντηση Χρ. Σταϊκούρα με τον Abdulkadir Uraloğlu

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

«Ένα Χαμόγελο για Κάθε Παιδί» για να «Κάνουμε την Ευχή Πράξη»

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Υπογραφή σύμβασης αποκατάστασης του κτιρίου του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο

Yπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση και συντήρηση του Αρσακείου Μεγάρου, στο οποίο στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας, την Τετάρτη 6/12, παρουσία του Υπουργού...