
Τα άγρια δεν χρειάζονται καθάρισμα, απλώς τα κόβουμε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο για να πάρουμε μόνο το πιο τρυφερό τους στέλεχος: λυγίζουμε ένα σπαράγγι απαλά, από την κορυφή προς το κοτσάνι, κι εκεί που θα σπάσει από μόνο του, είναι το κατάλληλο, τρυφερό τμήμα. Τα κοτσάνια ασφαλώς δεν τα πετάμε! Τα βράζουμε για λίγα λεπτά κι έχουμε έναν πεντανόστιμο ζωμό για ριζότο, πιλάφι, σούπες κ.ά. Ο Παναγιώτης λέει πως το πιάτο αυτό στην Κρήτη το φτιάχνουν και με φύλλα από περατζούνια, μικροσκοπικές άγριες αγκινάρες, που αφθονούν σε συγκεκριμένες περιοχές του νησιού. Τα φύλλα τους είναι τρυφερά και πεντανόστιμα. Τονίζει επίσης ότι δεν πρόκειται για ομελέτα: Δεν χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε ολόκληρα στο τηγάνι και απλώς τα σπάμε και τα ανακατεύουμε ελαφρά με το πιρούνι, ώστε να μένουν διακριτά τα διαφορετικά χρώματα και οι γεύσεις του κρόκου, του ασπραδιού και των σπαραγγιών.
Πηγή: stereanews.gr