
α.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C στον αέρα.
β.Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 25×32 εκ., τοποθετούμε μια λαδόκολλα στη βάση του, και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
γ.Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
δ.Προσθέτουμε 2 κ.σ. από το αλεύρι, τα αβγά, και χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μείγμα. Δεν χτυπάμε πολύ για να μην σφίξει το μείγμα.
ε.Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανιλίνες, το γάλα, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά στο μείγμα.
στ.Ρίχνουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί με τη λαδόκολλα, το μεταφέρουμε στον φούρνο, και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το παντεσπάνι μέχρι μέσα. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί εσωτερικά τρυπώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή, το παντεσπάνι είναι έτοιμο. Προτιμούμε οδοντογλυφίδα ώστε να μην πέσει ο όγκος του παντεσπανιού. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του εργαλείου που χρησιμοποιούμε για να ελέγξουμε το παντεσπάνι π.χ. μαχαίρι, τόσο ευκολότερα θα πέσει ο όγκος του.
ζ.Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά το παντεσπάνι.
Πηγή: stereanews.gr