Άκης Πετρετζίκης: Σαλιγκάρια από σέλερι

Σαλιγκάρια από σέλερι από τον Άκη Πετρετζίκη. Μια εύκολη συνταγή για σπιτικό σνακ με σέλερι, φρούτα και φιστικοβούτυρο για τα παιδιά. Ιδανικό για δεκατιανό.

Υλικά:

1)4 κλ. σέλερι

3)1 μήλο κόκκινο

4)1 πορτοκάλι

5)100 γρ. σταφύλια, λευκά

6)50 γρ. μύρτιλα (blueberries)

7)10 κεράσια

8)1 αγγούρι

9)30 γρ. φουντούκια

10)30 γρ. κάσιους

11)2 κλ. σχοινόπρασο, για τις κεραίες, για το σερβίρισμα

12)24 κουφέτα, σοκολάτας ματάκια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

α)Πλένουμε καλά τα κλωνάρια του σέλερι και αφαιρούμε με τον αποφλοιωτή τις ίνες κατά μήκος από κάθε κλωνάρι. 
β)Κόβουμε τα κλωνάρια σε κομμάτια μήκους 10 εκ. και τα τοποθετούμε σε μια επιφάνεια έχοντας την πλευρά που καθαρίσαμε προς τα κάτω. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε την εσοχή κάθε κομματιού με φιστικοβούτυρο.

γ)Πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα φρούτα και το αγγούρι.

Διακοσμούμε με τα φρούτα, το αγγούρι, τα φουντούκια και τα κάσιους ώστε να δημιουργήσουμε τα σαλιγκάρια.

δ)Κόβουμε το σχοινόπρασο σε μικρά και ίδια κομμάτια ώστε να φτιάξουμε τις κεραίες.

Κολλάμε τις καραμέλες ματάκια με λίγο φιστικοβούτυρο, καρφώνουμε τις «κεραίες» πάνω στο “κεφάλι” από φρούτο, και σερβίρουμε.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Τριήμερη Έκθεση Ζωγραφικής της Ελένης Καρατράντου στην Αταλάντη

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Εργασίες του Δήμου Χαλκιδέων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Παρουσίαση του βιβλίου «ΛΟΚΡΙΔΑ. Ληστές και Λήσταρχοι 1840-1942» στην Κ. Τιθορέα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Το διάσημο τυροπιτάρι της Εύβοιας: Αφράτο σαν πιροσκί είτε κριτσανιστό

Κάθε τυροπιτάρι φτιάχνεται με ένα τεράστιο και λεπτότατο φύλλο ζύμης από σταρένιο αλεύρι και χρωστάει τη νοστιμιά του σε δύο χαρακτηριστικά: στο σταυρωτό δίπλωμα...

Στο σφυρί το ξενοδοχείο Δελφίς στην Ερέτρια και η Ελληνικά Σωληνουργεία

Anes Ferries Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “Πρωτεύς” αναμένεται να βγει στο σφυρί -εφόσον δεν μεσολαβήσει κάποια νέα προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας- την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024....