Άναψε η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Νέων

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο άναψε σήμερα η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Gangwon 2024», που θα διεξαχθούν στην κορεατική πόλη από τις 19 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Η Φλόγα άναψε στα χέρια της πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου και στη συνέχεια παραδόθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρο Καπράλο, στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Gangwon 2024», Γιν Γιόνγκο.

Είχε προηγηθεί η λαμπαδηδρομία εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου, με πρώτη λαμπαδηδρόμο την πρωταθλήτρια σκι των δρόμων αντοχής Μαρία Μπέλλη, μετά τον πρωταθλητή του καλλιτεχνικού πατινάζ Γιουνγκέομ Κιμ, τον πρωταθλητή του αλπικού σκι Απόστολο Βουγιούκα και τέλος την πρωταθλήτρια του σκι Σιν Γιουν.

Ακολούθησε τελετουργικό από τις ιέρειες που εμπνεύστηκε η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, με μουσική σύνθεση του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Στην ομιλία του, ο κ. Καπράλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Η γέννηση της Ιερής Φλόγας μαζί με το ταξίδι της θα στείλει και πάλι το παγκόσμιο και αιώνιο μήνυμα για ειρήνη και αλληλεγγύη παντού στον κόσμο (…)

Το άναμμα της φλόγας γεννά συναισθήματα σε όλους εμάς, τους σύγχρονους Έλληνες. Η λάμψη της φλόγας μας συνδέει με την ιστορία μας, την παράδοση μας και το δώρο που έχει δώσει η χώρα μας στην ανθρωπότητα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Γιν Γιόνγκο, είπε: «Η φλόγα, που άναψε εδώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα μεταφερθεί και πάλι στη Νότια Κορέα και θα ταξιδέψει σε 23 πόλεις σε όλη τη χώρα σε ένα ταξίδι αλληλεγγύης προσελκύοντας νέους ανθρώπους με απεριόριστα όνειρα και πάθος για ένα λαμπρό μέλλον, ενωμένο μέσα από τον αθλητισμό».

Στην Τελετή παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης, προσωπικότητες από τον αθλητικό και πολιτιστικό χώρο και τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ.

πηγη

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πλούσιο το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Χαλκίδα

Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χαλκιδέων, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της...

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, καλεί τους μικρούς φίλους στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 11 Δεκεμβρίου 2023...

Ασφαλής η κατανάλωση ψαριών του Παγασητικού μετά τις πρόσφατες πλημμύρες

Ασφαλής είναι η ημερήσια κατανάλωση βενθοπελαγικών ψαριών (σαφρίδια, γόπες, φρίσσες) από την παράκτια ζώνη του Παγασητικού Κόλπου και των ακτών της Θεσσαλίας, μετά από...

Youth Pass: Τελευταία ημέρα σήμερα για τις αιτήσεις

Λήγει σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την καταβολή του Youth Pass. Η οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ αφορά σε περίπου 200.000 νέους,...

Παρέμβαση Χρ. Σταϊκούρα στο Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της Ε.E

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr