Αντιδράσεις από τη ΓΣΕΕ και το Δήμο Θηβαίων για το κλείσιμο της Tupperware στη Θήβα

Να ανακαλέσει ζητά η ΓΣΕΕ από την εταιρεία το κλείσιμο του εργαστασίου της στη Θήβα.

Την απώλεια περίπου 150 θέσεων εργασίας θα σημάνει το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα, με τη ΓΣΕΕ να καταγγέλλει τη διοίκηση του εργοστασίου και να αναφέρει πως «με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967».

Επίσης η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.

Μ’ αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους.

Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό.

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση».

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, καλεί την πολιτεία να θεσπίσει κίνητρα απασχόλησης και προσέλκυσης επενδύσεων για να μην ερημώσει η περιοχή και να διασφαλιστεί εργασιακό μέλλον στους νέους ανθρώπους και τονίζει, πως η περιοχή έχει υψηλό δείκτη ανεργίας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Επίσης, ο κ. Αναστασίου σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: “ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ!! 1967-2023: Μια ιστορία 56 ετών που κλείνει χωρίς happy end. H ανακοίνωση της διοίκησης για «λουκέτο» του εργοστασίου της Tupperware αποτελεί ακόμη ένα αιφνίδιο σοκ για την τοπική μας κοινωνία.

Μια κοινωνία που έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα τον τελευταίο καιρό και που κάνει προσπάθειες να ορθοποδήσει. Πριν από δύο χρόνια είχαμε βρεθεί αντιμέτωποι με το κλείσιμο της Pipelife, μια απόφαση που είχε αφήσει στον δρόμο περίπου 70 εργαζομένους. Σήμερα, το κλείσιμο της Tupperware, ενός από τα πρώτα εργοστάσια που είχαν ανοίξει στη βιομηχανική περιοχή της Θήβας, επηρεάζει σχεδόν 200 οικογένειες. Η μητρική εταιρεία επικαλείται το υψηλό εργατικό κόστος ως τον βασικότερο λόγο που αποχωρεί από την Ελλάδα.

Για μας δεν υπάρχει καμία λογική σε μια απόφαση που θέλει ένα εργοστάσιο να κλείνει. Και καλούμε την πολιτεία να θεσπίσει κίνητρα απασχόλησης και προσέλκυσης επενδύσεων στην περιοχή μας, ώστε να μειωθεί ο τόσο υψηλός δείκτης ανεργίας, ένας από τους υψηλότερους πανελλαδικά. Μόνο έτσι δεν θα «ερημώσουν» οι κοινωνίες μας.

Για να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας στο τόπο τους πρέπει να τους δώσουμε και δουλειά. Για να διασφαλίσουμε ένα μέλλον στα παιδιά μας πρέπει να δημιουργήσουμε νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Τα πρόσφατα εγκαίνια μιας βιομηχανικής μονάδας στη Θήβα ήταν ένα ουσιαστικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ας κάνουμε βήματα μπροστά. Όχι κινήσεις που μας γυρνούν προς τα πίσω.”

Η εταιρεία στην ιστοσελίδα για το προφίλ της αναφέρει : «Τρία χρόνια μετά την έλευση της Tupperware στην Ελλάδα, ξεκινάει η λειτουργία του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα.

Σήμερα το εργοστάσιο της Θήβας είναι ένα από τα 4 στην Ευρώπη και με τις υπερσύγχρονες μηχανές του, αλλά και το άρτια εξειδικευμένο του προσωπικό παράγει τα ποιοτικά προϊόντα, που απολαμβάνουμε όλοι μας καθημερινώς. Όπως τα πρώτα προϊόντα του Earl Tupper φέρανε την επανάσταση στη αποθήκευση, στην συντήρηση και στην προετοιμασία του φαγητού έτσι και τα σημερινά συνεχίζουν να διαμορφώνουν το lifestyle με το μοντέρνο Ντιζάιν τους και τις πρωτοποριακές ιδιότητές τους. Αυτή τη στιγμή η Tupperware βρίσκεται σε 100 χώρες σε όλο το κόσμο προσφέροντας προϊόντα για όλες τις ανάγκες και για κάθε κουλτούρα».

Στον τελευταίο ισολογισμό που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία για τη χρήση του 2021, ο κύκλος εργασιών σε σύγκριση με το 2020 αυξήθηκε κατά 11,02% και τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τα 1,359 εκατ. ευρώ από 470.226 ευρώ.

Στο εργοστάσιο δεν υπήρχε σωματείο εργαζομένων.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

ΔΕΗ: Μία επιχειρηματική ιστορία ανάκαμψης

Κέρδη 0,5 δισ. Ευρώ από ζημιές 1,7 δισ, τετραπλάσιες επενδύσεις, δεκαπλάσια ισχύ στις ανανεώσιμες πηγές, μείωση του χρέους και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του...

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2024 έχει ήδη ξεκινήσει. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα...

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το αδιαχώρητο στην Αράχωβα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Στην KAPASTA, πιστεύουμε ότι το καλό φαγητό πρέπει να είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και απολαυστικό

Στην KAPASTA είμαστε παθιασμένοι με τη δημιουργία υγιεινών και νόστιμων γευμάτων που είναι ταυτόχρονα βολικά και εύκολα. Τα έτοιμα για μαγείρεμα μείγματά μας παράγονται...

Συνάντηση εργασίας Φάνη Σπανού Carsten Rasmussen στις Βρυξέλλες

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας Ιωάννης Περγαντάς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Μούτσιος, προσκλήθηκαν και...