Από Ράχες μέχρι Αυλώνα, κλειστή για φορτηγά το πρωί η εθνική οδός

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Φίλιππος»» στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, με σημαντικές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά.

Οι έντονες χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν δημιούργησαν αρκετά προβλήματα, ωστόσο η ετοιμότητα του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και η αδιάκοπη επιχειρησιακή δράση 90 και πλέον μηχανημάτων έργου, μας έδωσαν τη δυνατότητα να κρατήσουμε το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων και να συνδράμουμε προς κάθε κατεύθυνση.  Πολύτιμη στην προσπάθεια αυτή, η συνδρομή και υποστήριξη των Σωμάτων Ασφαλείας, των Δημοτικών Αρχών, των εθελοντικών οργανώσεων, η πολύτιμη συνεργασία των συμπολιτών μας, μα κυρίως των χειριστών μηχανημάτων έργου οι οποίοι δίνουν σκληρή μάχη στην πρώτη γραμμή με αντίξοες συνθήκες.

Όλοι οι βασικοί μας οδικοί άξονες παραμένουν προσβάσιμοι και κατά τόπους κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, κατόπιν πάντα των υποδείξεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Δερβένι), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 66η χ/θ (Στροφυλιά) έως την 88η χ/θ (Παπάδες), με την κίνηση των λοιπών οχημάτων να διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης-παγετού, στα ακόλουθα τμήματα:

Στην Επαρχιακή Οδό Βουτά – Ροβιών

Στην Επαρχιακή Οδό Βουτά – Παπάδων

Στην Επαρχιακή Οδό Δρυμώνα – Κερασιάς

Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων

Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας

Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας

Στην Επαρχιακή Οδό Αγδίνων – Παπάδων

Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από 3η χ/θ έως 15η χ/θ

Στην Επαρχιακή Οδό Αρτάκης – Κύμης, από την 6η χ/θ έως την 17η χ/θ

Στην Επαρχιακή Οδό Στροφυλιάς – Λουτρά Αιδηψού (μέσω Λίμνης Ευβοίας).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αύριο Σάββατο, από τις πρωινές ώρες αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με έντονες και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στην Π.Ε. Εύβοιας, με την εξασθένιση των φαινομένων να τοποθετείται το πρωί της Κυριακής.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, ενόψει και της επικείμενης επιδείνωσης, θα βρίσκεται ετοιμότητα και συνεχή επιχειρησιακή δράση. Οι επόμενες ώρες απαιτούν ακόμη περισσότερη προσοχή από τους συμπολίτες μας, με σωστή προετοιμασία για τα φαινόμενα και ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων στις πλέον αναγκαίες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο

Στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (11-03-2022) στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ενόψει της εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων στην Αττική, με Αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας και Φθιώτιδας, θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των (3,5) τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 06.00΄ ώρα του Σαββάτου (12-03-2022) έως ύφεσης των φαινομένων:

Στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα, της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο τμήμα αυτής από την 242,079η χ/θ (Α/Κ Ραχών), έως την 56,728η χ/θ (όρια με Νομό Αττικής).

Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από 0 χ/θ έως 1,500 χ/θ, στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα.

Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από 1η  χ/θ έως 11η χ/θ, στο ρεύμα πορείας προς ΠΑΘΕ, με προορισμό την Αττική.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

Οχήματα οδικής βοήθειας.

Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι.

Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση εάν αυτό απαιτείται από τις επικρατούσες συνθήκες.

Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, η κυκλοφορία των οχημάτων στις Επαρχιακές Οδούς Βουτά – Ροβιών, Βουτά – Παπάδων & Αγδίνων – Παπάδων του Νομού Ευβοίας, διεξάγεται κανονικά.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Άντεξε στην πίεση του Παναιτωλικού και επέστρεψε στις νίκες με ηγέτη Καρλίτος η Λαμία!

Η Λαμία προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι με τον Καρλίτος, ο Παναιτωλικός έχασε αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα οι Φθιωτοί να επιστρέψουν στις...

Χρ. Σταικούρας: Οι τρεις εβδομάδες άλλαξαν τα δεδομένα, αλλά όχι τη στρατηγική μας στόχευση

“Οι πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές έφεραν στο προσκήνιο, με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας γενιάς...

Αυγενάκης: Προτεραιότητα η κλιματική κρίση – Να γίνει η Κρήτη βιολογικό νησί

Την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και την πρόληψη καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, έθεσε ως προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο...

Φωτοβολταϊκά: Στην αναμονή το net metering για επιχειρήσεις και πολυκατοικίες

Καθυστερήσεις γράφει ακόμη η ενεργοποίηση του νέου καθεστώτος για την αυτοκατανάλωση «πράσινης» ενέργειας σε επιχειρήσεις, αλλά και πολυκατοικίες. Κι αυτό διότι για να εφαρμοστούν...

Με μεγάλη επιτυχία ο σχολικός χορός της Γ’ Λυκείου Καμένων Βούρλων

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr