Από σήμερα το Akropolis Jet Raid 2023 στην Κύμη – Το πρόγραμμα

Από σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της Κύμης διεξάγεται το Akropolis Jet Raid 2023. Στους αγώνες συμμετέχουν 50 και πλέον διαγωνιζόμενοι, με τα συνεργεία τεχνικής υποστήριξής τους.

Τα σκάφη χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες: overall, F1, F2, F3 και F4.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αγώνες την ημέρα και αγωνιστικές διαδρομές –μετ’ επιστροφής- για τη Σκύρο, την παραλία Θαψά, την παραλία Χιλιαδού και τη νησίδα Πρασσούδα.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Jet Raid 2023 και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού / ΕΟΤ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Κύμης-Αλειβερίου, το Δήμο Σκύρου, τοπικούς φορείς και τις Λιμενικές Αρχές

Η προετοιμασία σε όλους τους διαγωνιζόμενους και τα συνεργεία τους σε όλα τα κράτη για τον προγραμματισμό, τα εισιτήρια, τις διαμονές και τη διοργάνωση της τελετής έναρξης και λήξης, είχε ξεκινήσει από πέρυσι.

Για το σχεδιασμό του διαγωνισμού και τον ορισμό των διαδρομών, διοργανώθηκαν επιτόπιες επισκέψεις από το εξωτερικό με ομάδα τεχνικών και τον αλυτάρχη του αγώνα που σχεδίασαν τα σκέλη, ανά κατηγορίες και αγώνες (oval race / close race / flash race / offshore / endurance race / slalom / navigation race / enlace)

Oι 50 και πλέον διαγωνιζόμενοι, με τις οικογένειες τους και τους μηχανικούς τους, καθώς και με τους ξένους δημοσιογράφους και κάμεραμεν ήδη βρίσκονται στην Κύμη και ως συνήθως, θα παραμείνουν και για δύο-τρεις μέρες μετά τη λήξη των αγώνων.

Ο εξοπλισμός κάθε διαγωνιζόμενου που απαρτίζεται από το τζετ σκι, τα ανταλλακτικά και τα εργαλεία, αποστέλλεται από το εξωτερικό και έχει ήδη καταφτάσει με φορτηγά και βαν.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και σε συγκεκριμένο χώρο θα έχουν όπου στηθεί ξεχωριστά τα πιτς της κάθε ομάδας και τα περίπτερα με τις παρουσιάσεις όλων των χορηγών.

Πριν από την έναρξη των αγώνων θα γίνεται παρέλαση από τους διαγωνιζόμενους, με τα τζετ σκι και εκδήλωση με τη συμμετοχή παραδοσιακών ομίλων, χορευτικών τμημάτων, ναυταθλητικών συλλόγων και ομιλία από τους διοργανωτές και τις αρχές.

Επίσης, με τη λήξη γίνεται το ίδιο, με ομιλίες και απονομές.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ανάδειξη και προβολή της Ελληνικής φιλοξενίας, των Ελληνικών προορισμών και των αξιοθέατων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των εμπειριών που θα βιώσουν οι συμμετέχοντες και οι δημοσιογράφοι.

Πρόκειται για διοργάνωση με διεθνή προβολή μέσω του ειδικού τύπου αλλά και του δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού Nautical Channel πού διανέμεται σέ 80 χώρες σέ όλο τον κόσμο επαναλαμβανόμενα και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβληθεί η περιοχή της Κύμης, η Εύβοια και η Σκύρος σε ένα διεθνές κοινό.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Γ. Φλωρίδης για τα Τέμπη: “Ο φάκελος της ανάκρισης θα έχει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα

“Αποκάλυψα τα ψέματα όσων από τους πολιτικούς προσπάθησαν όλη αυτήν την περίοδο να εκμεταλλευτούν μια ανθρώπινη τραγωδία, για κομματικό όφελος” απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης,...

Δωρεάν e-book με τεχνικές για να φάει το παιδί σου!

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Η Noval Property για τον μετασχηματισμό των πόλεων στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Η Noval Property, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό παρών στο Delphi Economic Forum IX με κεντρικό θεματικό άξονα “Η Μεγάλη Μετάβαση” το οποίο...

Οι 4 καλύτερες παραλίες της Εύβοιας που δεν γνωρίζατε [βίντεο]

Το καλοκαίρι φέτος έχει ξεκινήσει από νωρίς, πράγμα που σημαίνει πως κάθε Σαββατοκύριακο θα έχουμε μια ηλιόλουστη ευκαιρία για εξόρμηση στις αγαπημένες μας, κοντινές παραλίες,...

Λιβαδειά: Προβολή της ταινίας «Η Οδύσσεια του Διαστήματος» στον cineplex Φίλιππος

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr