Από σήμερα το Akropolis Jet Raid 2023 στην Κύμη – Το πρόγραμμα

Από σήμερα στη θαλάσσια περιοχή της Κύμης διεξάγεται το Akropolis Jet Raid 2023. Στους αγώνες συμμετέχουν 50 και πλέον διαγωνιζόμενοι, με τα συνεργεία τεχνικής υποστήριξής τους.

Τα σκάφη χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες: overall, F1, F2, F3 και F4.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο αγώνες την ημέρα και αγωνιστικές διαδρομές –μετ’ επιστροφής- για τη Σκύρο, την παραλία Θαψά, την παραλία Χιλιαδού και τη νησίδα Πρασσούδα.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Jet Raid 2023 και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού / ΕΟΤ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Κύμης-Αλειβερίου, το Δήμο Σκύρου, τοπικούς φορείς και τις Λιμενικές Αρχές

Η προετοιμασία σε όλους τους διαγωνιζόμενους και τα συνεργεία τους σε όλα τα κράτη για τον προγραμματισμό, τα εισιτήρια, τις διαμονές και τη διοργάνωση της τελετής έναρξης και λήξης, είχε ξεκινήσει από πέρυσι.

Για το σχεδιασμό του διαγωνισμού και τον ορισμό των διαδρομών, διοργανώθηκαν επιτόπιες επισκέψεις από το εξωτερικό με ομάδα τεχνικών και τον αλυτάρχη του αγώνα που σχεδίασαν τα σκέλη, ανά κατηγορίες και αγώνες (oval race / close race / flash race / offshore / endurance race / slalom / navigation race / enlace)

Oι 50 και πλέον διαγωνιζόμενοι, με τις οικογένειες τους και τους μηχανικούς τους, καθώς και με τους ξένους δημοσιογράφους και κάμεραμεν ήδη βρίσκονται στην Κύμη και ως συνήθως, θα παραμείνουν και για δύο-τρεις μέρες μετά τη λήξη των αγώνων.

Ο εξοπλισμός κάθε διαγωνιζόμενου που απαρτίζεται από το τζετ σκι, τα ανταλλακτικά και τα εργαλεία, αποστέλλεται από το εξωτερικό και έχει ήδη καταφτάσει με φορτηγά και βαν.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και σε συγκεκριμένο χώρο θα έχουν όπου στηθεί ξεχωριστά τα πιτς της κάθε ομάδας και τα περίπτερα με τις παρουσιάσεις όλων των χορηγών.

Πριν από την έναρξη των αγώνων θα γίνεται παρέλαση από τους διαγωνιζόμενους, με τα τζετ σκι και εκδήλωση με τη συμμετοχή παραδοσιακών ομίλων, χορευτικών τμημάτων, ναυταθλητικών συλλόγων και ομιλία από τους διοργανωτές και τις αρχές.

Επίσης, με τη λήξη γίνεται το ίδιο, με ομιλίες και απονομές.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ανάδειξη και προβολή της Ελληνικής φιλοξενίας, των Ελληνικών προορισμών και των αξιοθέατων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των εμπειριών που θα βιώσουν οι συμμετέχοντες και οι δημοσιογράφοι.

Πρόκειται για διοργάνωση με διεθνή προβολή μέσω του ειδικού τύπου αλλά και του δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού Nautical Channel πού διανέμεται σέ 80 χώρες σέ όλο τον κόσμο επαναλαμβανόμενα και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβληθεί η περιοχή της Κύμης, η Εύβοια και η Σκύρος σε ένα διεθνές κοινό.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ελαιόλαδο: Βάζουν… μικροτσίπ και σεκιούριτι σε χωράφια

Αυτές οι προτάσεις δεν βρίσκουν πάντως σύμφωνους αρκετούς ελαιοπαράγωγους. «Δεν είναι δυνατόν. Τώρα το ότι είναι ακριβό το λάδι, δε σημαίνει ότι κάποιοι θα...

Οι πλημμύρες επηρέασαν την παραγωγή φέτας – Πιθανές οι ελλείψεις

Η φέτα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την πρόσφατη φονική κακοκαιρία Daniel που...

Τέλος τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των δήμων

Μια σημαντική, δομική αλλαγή στο σύστημα οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΤΑ, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια. Με το νομοσχέδιο καταργούνται τα...

Μερομήνια: Ο συμβολισμός

Η δεύτερη σημαντικότερη αθλητική εγκατάσταση στην Ελλάδα, μετά το ΟΑΚΑ, είναι το Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι αγώνες επιτρέπονται χωρίς...

Εχίνος: Ένα φιλόξενο χωριό στα βουνά της Ροδόπης

Ο προορισμός της συγκεκριμένης μέρας το χωριό Σαχίν ή αλλιώς Εχίνος, που αποτελεί το μεγαλύτερο από αυτά τα χωριά καθώς και το κεντρικότερο γεωγραφικά χωριό της Ορεινής Ξάνθης. Απέχει...