Απόστολος Αγγέλης: «Ξεκίνησα την σεζόν με πολλά προβλήματα, όμως θα κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό στο “Πεκίνο 2022”»

Ο Απόστολος Αγγέλης θα τιμήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ως ο καλύτερος Έλληνας χιονοδρόμος της δεκαετίας, στην εκδήλωση «Γιορτή των Κορυφαίων 2021» θα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο 29χρονος (γεν. 24/06/1993) πρωταθλητής της χιονοδρομίας είναι ο μοναδικός αθλητής της χώρας μας που συμμετέχει ανελλιπώς τις πέντε τελευταίες περιόδους στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο του διάθλου, αγωνιζόμενος σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Κύπελλα.

Για την τιμητική διάκριση του ΠΣΑΤ ως κορυφαίο Έλληνα χιονοδρόμο της 10ετίας, μια διάκριση που ήρθες μόλις ενάμιση μήνα πριν τους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» (04-20/02/2022), μίλησε ο Απόστολος Αγγέλης:

«Νοιώθω μεγάλη τιμή και συγκίνηση. Είναι πολύ σημαντικό να σου αναγνωρίζουν την μεγάλη προσπάθεια που έκανες όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα να προέρχεσαι από ένα άθλημα το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην χώρα μας. Πραγματικά ευχαριστώ τους αθλητικούς συντάκτες που βρίσκονται κοντά στα μη δημοφιλή αθλήματα και ειδικά στην χιονοδρομία. Ειναι σπουδαίο κίνητρο για όλους εμάς τους αθλητές».  

Στην συνέχεια ο Απόστολος μίλησε για το ξεκίνημα της σεζόν 2021-22:

«Το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν αυτό που περίμενα. Είχα αρκετά και σημαντικά προβλήματα υγείας στη διάρκεια της προετοιμασίας μου και δεν έχω ακόμη συνέλθει. Όμως το προσπαθώ καθημερινά και θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσω να είμαι έτοιμος όταν πρέπει να είμαι».

Ο κορυφαίος Έλληνας χιονοδρόμος τηης 10ετίας μίλησε για τους άμεσους στόχους του:

«Όλοι οι αγώνες που ακολουθούν είναι σημαντικοί μιας και οι επιδόσεις μας είναι αυτές που διαμορφώνουν τη βαθμολογία μας κι εγώ προσωπικά έχω χάσει σημαντικό χρόνο. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις ποτέ και ο συναγωνισμός είναι πολύ έντονος. Προχωράω βήμα – βήμα και προσπαθώ για το καλύτερο. Οι επόμενοι μεγάλοι αγώνες  είναι τον Ιανουάριο, από 5 έως και 28/01. Πιο σημαντικοί τα IC 4 & 5 που θα διεξαχθούν στην Σλοβακία και το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα διάθλου που θα γίνει στην Γερμανία».

Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε φυσικά και στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022», που θα διεξαχθούν από 4 έως και 20 Φεβρουαρίου 2022: στον μεγάλΤι πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022»:

«Είχα σαν στόχο να προκριθώ στο άθλημα του διάθλου. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη η συμμετοχή μου αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο, γιατί σε τέσσερις αγώνες του Ιανουαρίου πρέπει να πετύχω ότι δεν έχω καταφέρει από την περσινή περίοδο εως τώρα. Λόγω των προβλημάτων που ανέφερα έχω μείνει αρκετά πίσω… Στην Αντοχή, που λογικά θα είμαι ο αθλητής που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας, τα αγωνίσματα που μπορώ να λάβω μέρος είναι αγωνίσματα τα οποία δεν τα έχω δουλέψει: τα 1.500 μέτρα και ίσως τα 50 χλμ… Το σίγουρο είναι ότι θα τα δωσω όλα και να πλασαριστώ στην καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη…».

Ο Αγγέλης ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του μιλώντας για τους αγωνιστικούς -κι όχι μόνο- στόχους του, μετά από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στην Κίνα:

«Για το τι θα κάνω στο μέλλον δεν το έχω αποφασίσει ακόμη. Εξάλλου η χρονιά είναι σε εξέλιξη. Με την ολοκλήρωση της αγωνιτικής σεζόν θα αποφασίσω για τα επόμενα βήματα μου. Αν συνεχίσω τον αθλητισμό, στόχος μου είναι πάντα να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο στο δίαθλο και στην αντοχή. Παράλληλα όμως θέλω να ολοκληρώσω και τις σπουδές μου».

Ο Απόστολος Αγγέλης είναι 29 ετών (γεννημένος 24 Ιουνίου 1993), ανήκει στον ΕΟΣ Μετσόβου. κατοικεί στο Ανήλιο Μετσόβου, και είναι φοιτητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, προπονητής χιονοδρομίας. Τα αθλήματά του είναι το δίαθλο και το σκι αντοχής και είναι μέλος της Εθνικής ομάδας από το 2008.

Ο Αγγέλης έχει συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 και του 2018, ενώ έχει πάρει την πρόκριση και για τους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022» που θα διεξαχθούν από τις 4 έως και τις 20 Φεβρουαρίου 2022.

Είναι πρωταθλητής Ελλάδος σε όλες τις κατηγορίες σκι αντοχής και διάθλου.

Οι πιο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις του Απόστολου Αγγέλη είναι:

 • 1ος στους Βαλκανικoύς Αγώνες 2015, 2017, 2019, 2020
 • 9ος στο Παγκόσµιο Κύπελλο Ανδρών Ρόλλερσκι 2013
 • 5ος στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Εφήβων Ρόλλερσκι 2013
 • 9ος στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Ανδρών Ρόλλερσκι 2015
 • 10ος στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Ανδρών Αντοχής 2015
 • 18oς Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Θερινού Διάθλου 2019

Σημαντικές συμμετοχές:

 • Χειµερινοί Ολυµπιακοί Αγώνες: 2014, 2018, 2022 (έχει προκριθεί)
 • Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Εφήβων Διάθλου: 2012, 2013, 2014
 • Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Νέων Αντοχής: 2014, 2015, 2016
 • Παγκόσµια Πρωταθλήµατα Διάθλου: 2015, 2016, 2017, 2019, 2021
 • Παγκόσµια Πρωταθληµατα Αντοχής κ Ρολλερσκι: 2013, 2015,2017, 2019, 2020, 2021

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας στη Χαλκίδα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Κλειστού Χώρου 2×18μ. Ανδρών Γυναικών Ολυμπιακού...

Δώρο Χριστουγέννων: Πόσα χρήματα δικαιούνται οι εργαζόμενοι – Πότε πληρώνεται

Δώρο Χριστουγέννων θα πάρουν μέσα στον μήνα όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης...

Ξεκινάει, αύριο, η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα»

Αύριο, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» ενώ ως ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων ορίζεται η 31η...

Το μυστικό του Ηνίοχου των Δελφών μέσα από την ακτινογραφία του

Πώς ήταν η αληθινή εικόνα του Ηνίοχου στο Ιερό του Απόλλωνα στους Δελφούς; Το χαλκινο άγαλμα αποκαλύπτεται με την συμβολή νέων τεχνολογιών. Τα μυστικά ενός από...

“Νύχτα θα έρθουμε κι εμείς”-ΥΠΕΘΑ-ΕΑΒ προετοιμάζουν τα νέα ελληνικά επιθετικά drone

Πράγματα και θαύματα αποκαλύπτει επίσημη έκθεση της ΕΑΒ για τα πεπραγμένα της εταιρείας, ειδικά στο κομμάτι το προγραμμάτων που είναι σε ισχύ, και αφορούν ελληνικής...