Axia: Εκτοξεύει την τιμή-στόχο για τη Mytilineos – το ράλι μπορεί να ξεπεράσει και το 70%

Στα 23,10 ευρώ ανεβάζει η Axia Research την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos, από 15,70 ευρώ που ήταν πριν, δίνοντας σύσταση buy και βλέποντας έτσι εκτόξευση κατά 53% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Όπως τονίζει μάλιστα, υπάρχει πιθανότητα η τιμή της να αυξηθεί έως και τα 26,10-27,10 ευρώ με ράλι άνω του 70%, εάν η πορεία και τα μεγέθη της εταιρείας αποδειχθούν ακόμη πιο ισχυρά από ό,τι αναμένονται.

Την ίδια στιγμή, η ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας φαίνεται να δημιουργεί ένα σκηνικό σύσφιξης των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και επιτάχυνσης της ανάπτυξης δυναμικότητας των ΑΠΕ, σε μια περίοδο που η Mytlineos θέτει σε λειτουργία τον νέο σταθμό CCGT και επεκτείνεται επιθετικά στις ΑΠΕ.

Τέλος, μετά από μια μεταβατική περίοδο, τα τμήματα του ομίλου που σχετίζονται με τους τομείς EPC (ενεργειακά έργα), το RSD (ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών & αποθήκευσης ενέργειας) και SES (έργα βιώσιμης ανάπτυξης) βρίσκονται σε σημείο καμπής με μια σειρά από έργα και πρωτοβουλίες να φτάνουν στη φάση εκτέλεσης και να ενισχύουν την κερδοφορία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει η Axia, η Mytilineos πρόκειται να αυξήσει σημαντικά την ικανότητα κερδών και τη βιωσιμότητά της από το 2022-2023 και μετά. Επομένως, αναμένεται ότι τα EBITDA του ομίλου θα αυξηθούν πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ (έναντι 310 εκατ. ευρώ μέσος όρος 2017-21) και τα καθαρά έσοδα πάνω από τα 300 εκατ. ευρώ (έναντι 150 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο 2017-21).

Axia: Εκτοξεύει την τιμή-στόχο για τη Mytilineos - το ράλι μπορεί να ξεπεράσει και το 70%

Από την πλευρά της αγοράς, όπως και ανέμενε η Axia, η τιμή της μετοχής της Mytilineos έχει χτίσει δυναμική χάρη – μεταξύ άλλων – στην ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, και έχει σημειώσει ράλι κοντά στο 30% κατά το α’ εξάμηνο του έτους φτάνοντας τα επίπεδα της τιμής-στόχου που έδινε, των 15,70 ευρώ, και έκτοτε κινείται γύρω από αυτά τα επίπεδα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις κινήσεις της διοίκησης για τη διασφάλιση της κερδοφορίας της μεταλλουργίας, τη βελτιωμένη προβολή στις προοπτικές της τοπικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάκαμψη της δραστηριότητας EPC, η Axia προχωρά στην αναθεώρηση των εκτιμήσεών της.

Σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίζει τώρα ότι η Mytilineos στο μέλλον θα προσελκύει όλο και περισσότερο την προσοχή των επενδυτών όχι μόνο λόγω μιας σταθερής δυναμικής κερδών (που οφείλεται στην έκθεσή της στην αγορά αλουμινίου) αλλά και λόγω της υλοποίησης της στρατηγικής του ομίλου για τη δημιουργία αξίας που θα επωφεληθεί από τη μέγα-τάση της ενεργειακής μετάβασης.

Έτσι η Axia επικαιροποιεί τις εκτιμήσεις της για να λάβει υπόψη τις πιο πρόσφατες τάσεις κερδοφορίας (συνέχιση ισχυρών προοπτικών LME, ανάκαμψη της δραστηριότητας EPC) και αυξάνει τον ορίζοντα των προβλέψεων στο τέλος του 2022. Η τιμή-στόχος που προκύπτει από τους υπολογισμούς της Axia είναι τα 23,10 ευρώ, δηλαδή ράλι 53% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Όπως σημειώνει μάλιστα, υπάρχουν πιθανότητες για ακόμα ισχυρότερο ράλι, με βάση τα αποτελέσματα της Mytilineos σε διάφορες δραστηριότητές της, που εάν πραγματοποιηθούν θα προσθέσουν άλλα 3-4 ευρώ στην εκτιμώμενη αποτίμηση της μετοχής, φέρνοντας έτσι την τιμή-στόχο στα 26,10-27,10 ευρώ και πιθανή ανοδική κίνηση μεγαλύτερη του 70%.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Άντεξε στην πίεση του Παναιτωλικού και επέστρεψε στις νίκες με ηγέτη Καρλίτος η Λαμία!

Η Λαμία προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι με τον Καρλίτος, ο Παναιτωλικός έχασε αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα οι Φθιωτοί να επιστρέψουν στις...

Χρ. Σταικούρας: Οι τρεις εβδομάδες άλλαξαν τα δεδομένα, αλλά όχι τη στρατηγική μας στόχευση

“Οι πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές έφεραν στο προσκήνιο, με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας γενιάς...

Αυγενάκης: Προτεραιότητα η κλιματική κρίση – Να γίνει η Κρήτη βιολογικό νησί

Την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και την πρόληψη καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, έθεσε ως προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο...

Φωτοβολταϊκά: Στην αναμονή το net metering για επιχειρήσεις και πολυκατοικίες

Καθυστερήσεις γράφει ακόμη η ενεργοποίηση του νέου καθεστώτος για την αυτοκατανάλωση «πράσινης» ενέργειας σε επιχειρήσεις, αλλά και πολυκατοικίες. Κι αυτό διότι για να εφαρμοστούν...

Με μεγάλη επιτυχία ο σχολικός χορός της Γ’ Λυκείου Καμένων Βούρλων

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr