Axia: Εκτοξεύει την τιμή-στόχο για τη Mytilineos – το ράλι μπορεί να ξεπεράσει και το 70%

Στα 23,10 ευρώ ανεβάζει η Axia Research την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos, από 15,70 ευρώ που ήταν πριν, δίνοντας σύσταση buy και βλέποντας έτσι εκτόξευση κατά 53% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Όπως τονίζει μάλιστα, υπάρχει πιθανότητα η τιμή της να αυξηθεί έως και τα 26,10-27,10 ευρώ με ράλι άνω του 70%, εάν η πορεία και τα μεγέθη της εταιρείας αποδειχθούν ακόμη πιο ισχυρά από ό,τι αναμένονται.

Την ίδια στιγμή, η ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας φαίνεται να δημιουργεί ένα σκηνικό σύσφιξης των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και επιτάχυνσης της ανάπτυξης δυναμικότητας των ΑΠΕ, σε μια περίοδο που η Mytlineos θέτει σε λειτουργία τον νέο σταθμό CCGT και επεκτείνεται επιθετικά στις ΑΠΕ.

Τέλος, μετά από μια μεταβατική περίοδο, τα τμήματα του ομίλου που σχετίζονται με τους τομείς EPC (ενεργειακά έργα), το RSD (ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών & αποθήκευσης ενέργειας) και SES (έργα βιώσιμης ανάπτυξης) βρίσκονται σε σημείο καμπής με μια σειρά από έργα και πρωτοβουλίες να φτάνουν στη φάση εκτέλεσης και να ενισχύουν την κερδοφορία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνει η Axia, η Mytilineos πρόκειται να αυξήσει σημαντικά την ικανότητα κερδών και τη βιωσιμότητά της από το 2022-2023 και μετά. Επομένως, αναμένεται ότι τα EBITDA του ομίλου θα αυξηθούν πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ (έναντι 310 εκατ. ευρώ μέσος όρος 2017-21) και τα καθαρά έσοδα πάνω από τα 300 εκατ. ευρώ (έναντι 150 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο 2017-21).

Axia: Εκτοξεύει την τιμή-στόχο για τη Mytilineos - το ράλι μπορεί να ξεπεράσει και το 70%

Από την πλευρά της αγοράς, όπως και ανέμενε η Axia, η τιμή της μετοχής της Mytilineos έχει χτίσει δυναμική χάρη – μεταξύ άλλων – στην ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, και έχει σημειώσει ράλι κοντά στο 30% κατά το α’ εξάμηνο του έτους φτάνοντας τα επίπεδα της τιμής-στόχου που έδινε, των 15,70 ευρώ, και έκτοτε κινείται γύρω από αυτά τα επίπεδα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις κινήσεις της διοίκησης για τη διασφάλιση της κερδοφορίας της μεταλλουργίας, τη βελτιωμένη προβολή στις προοπτικές της τοπικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την ανάκαμψη της δραστηριότητας EPC, η Axia προχωρά στην αναθεώρηση των εκτιμήσεών της.

Σε αυτό το πλαίσιο υποστηρίζει τώρα ότι η Mytilineos στο μέλλον θα προσελκύει όλο και περισσότερο την προσοχή των επενδυτών όχι μόνο λόγω μιας σταθερής δυναμικής κερδών (που οφείλεται στην έκθεσή της στην αγορά αλουμινίου) αλλά και λόγω της υλοποίησης της στρατηγικής του ομίλου για τη δημιουργία αξίας που θα επωφεληθεί από τη μέγα-τάση της ενεργειακής μετάβασης.

Έτσι η Axia επικαιροποιεί τις εκτιμήσεις της για να λάβει υπόψη τις πιο πρόσφατες τάσεις κερδοφορίας (συνέχιση ισχυρών προοπτικών LME, ανάκαμψη της δραστηριότητας EPC) και αυξάνει τον ορίζοντα των προβλέψεων στο τέλος του 2022. Η τιμή-στόχος που προκύπτει από τους υπολογισμούς της Axia είναι τα 23,10 ευρώ, δηλαδή ράλι 53% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Όπως σημειώνει μάλιστα, υπάρχουν πιθανότητες για ακόμα ισχυρότερο ράλι, με βάση τα αποτελέσματα της Mytilineos σε διάφορες δραστηριότητές της, που εάν πραγματοποιηθούν θα προσθέσουν άλλα 3-4 ευρώ στην εκτιμώμενη αποτίμηση της μετοχής, φέρνοντας έτσι την τιμή-στόχο στα 26,10-27,10 ευρώ και πιθανή ανοδική κίνηση μεγαλύτερη του 70%.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Το Χαμόγελο του Παιδιού στήριξε 38.710 παιδιά και τις οικογένειές τους το Α’ εξάμηνο του ’22

Το έργο του κατά το Α’ Εξάμηνο του 2022 στους τομείς της Βίας, της Εξαφάνισης, της Υγείας και της Φτώχειας παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου...

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας

Α. Ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων (Σεπτέμβριος 2021 – Απρίλιος 2022) Αυξημένη επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου. Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ στα ταξί. Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ σε 900.000...

Eπιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου «Σοσιαλισμός και πολιτική εξουσία σήμερα»

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής και πλήθους πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7.7.2022 στο κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού...

Viral-Απίστευτη πρόταση λύσης στην ακρίβεια: «Να γίνουν οι μήνες 24 και από 15 μέρες» (βίντεο)

Η ακρίβεια έχει χτυπήσει το σύνολο της κοινωνίας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις περισσότερες οικογένειες που δυσκολεύονται ακόμα και να πάρουν κάποια βασικά αγαθά της...

Καραμανλής: Πλέον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ελέγχεται για τις άγονες γραμμές

Το πλαίσιο της νέας σύμβασης  μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Hellenic Train, στο μέλλον) για τις άγονες γραμμές, παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών...