Υλικά
110 γρ βρώμη
3 γινομένες μικρές μπανάνες (225γρ)
1 βανίλια
1 κγ baking powder
0.5 κ.γ. baking soda
Κανέλα κατά βούληση
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
50 ml γάλα φυτικό ή κανονικό
50 γρ. μέλι ή ζάχαρη κατά βούληση
Εκτέλεση
- Λιώνουμε με πιρούνι ή μπλέντερ τις μπανάνες.
- Αλέθουμε τη βρώμη κρατώντας ένα κεσεδάκι μη αλεσμένη για να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε με μίξερ ή με μια σπάτουλα.
- Τοποθετούμε και το κεσεδάκι με τη μη αλεσμένη βρώμη αφού πρώτα κρατήσουμε λίγες νιφάδες για πασπάλισμα.
- Σε προθέρμασμενο φούρνου στους 180 περίπου βαθμούς ανάλογα το φούρνο τοποθετούμε το μίγμα είτε σε φορμάκια για μάφιν, είτε σε φόρμα του κέικ είτε σε ένα πυρεξάκι.
Στα δύο τελευταία για ευκολία βάζουμε μια λαδόκολλα για να το ξεφορμάρουμε εύκολα.
Πασπαλίζουμε με τις τελευταίες νιφάδες.
Brownie με μπανάνα και βρώμη φωτογραφία βήματος 5.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Με το πέρας αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Μπορούμε να γαρνίρουμε από πάνω με σοκολάτα, φυστικοβούτυρο, κάποιο σιρόπι είτε ότι άλλο σας αρέσει.
Πηγή: cookpad.com
Πηγή: stereanews.gr