Κατά τη διάρκεια της περσινής τηλεοπτικής χρονιάς, ο Κώστας Τσουρός παρουσίασε στο κοινό μια καινοτόμα τηλεοπτική πρόταση, επιδιώκοντας έναν ισορροπημένο συνδυασμό ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Η εκπομπή του, «Ακόμα δεν είδες τίποτα!», έγινε γρήγορα σημείο αναφοράς τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου και επιστρέφει ανανεωμένη για δεύτερη χρονιά στο MEGA. Στο πάνελ της εκπομπής θα συμμετάσχουν η Νόνη Δούνια, η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, η Δέσποινα Τσόκου και ο Πάνος Κατσαρίδης, ενώ φέτος θα προστεθεί και ο Αλέξανδρος Πρίφτης. Κάθε Κυριακή, ο Ανδρέας Μικρούτσικος θα προσφέρει τις δικές του παρεμβάσεις.

«Η περσινή χρονιά μου άφησε μια πολύ γλυκία γεύση», δηλώνει ο Κώστας Τσουρός, μιλώντας για την προηγούμενη χρονιά. Παρά τις προκλήσεις που συνάντησε, θεωρεί ότι η εκπομπή κατάφερε να καλύψει τις προσδοκίες του και να ανταποκριθεί στις ανάγκες των τηλεθεατών. Έχει λάβει θετικά σχόλια από το κοινό, γεγονός που τον έχει ενθαρρύνει.

Αναφερόμενος σε σημαντικά θέματα της περσινής χρονιάς, τονίζει την τραγωδία στα Τέμπη, που εξακολουθεί να συγκλονίζει τη δημόσια συζήτηση. Επισημαίνει την ανάγκη για άμεσες απαντήσεις σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος και τη στήριξη που παρέχεται στις οικογένειες των θυμάτων. «Πρέπει να μας προβληματίσει αυτό το θέμα και να χρησιμοποιήσουμε την εκπομπή μας για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που αναζητούν λύσεις», σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της ομάδας του, ο Τσουρός πιστεύει ότι η ποικιλία απόψεων που προσφέρει η ομάδα του enriches την εκπομπή. «Τα μέλη της ομάδας προέρχονται από διαφορετικούς χώρους και αυτό προσθέτει στην πληρότητα της συζήτησης», λέει. Επισημαίνει μάλιστα ότι η Νόνη Δούνια, λόγω της πολιτικής της δράσης, είχε αποφασίσει να μη σχολιάζει πολιτικά θέματα ώστε να διατηρηθεί η αμεροληψία της εκπομπής.

Φέτος, οι αλλαγές στην εκπομπή περιλαμβάνουν την προσθήκη νέων στηλών και τη διαφοροποίηση της θεματολογίας ανά ημέρα: το Σάββατο θα έχει περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ την Κυριακή θα είναι πιο ψυχαγωγική. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια σφαιρική ενημέρωση στο κοινό», τονίζει.

Η συμμετοχή του Ανδρέα Μικρούτσικου προσθέτει ακόμη μια διάσταση στην εκπομπή. Ο Τσουρός αναφέρει πως ο Μικρούτσικος είναι ένας άνθρωπος που εκτιμά. «Ο Ανδρέας έχει μια άποψη που είναι πάντοτε to the point, κάτι που εκτιμώ σε έναν συνεργάτη», προσθέτει.

Σχετικά με τον αντίκτυπο των social media στην ενημέρωση, σημειώνει πως αυτά έχουν επηρεάσει τη δημοσιογραφία. «Έχουν αναδείξει την ανάγκη για έγκαιρη και επαληθευμένη ενημέρωση, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος της παραπληροφόρησης», παρατηρεί. Συμπληρώνει ότι η ευθύνη βαρύνει τους δημοσιογράφους, οι οποίοι πρέπει να ελέγχουν κάθε πληροφορία προτού την αναπαράγουν.

Τέλος, ο Τσουρός αναφέρεται στη σημασία του μέτρου στην τηλεόραση, επισημαίνοντας ότι πέρυσι χάθηκε σε πολλές περιπτώσεις. «Ελπίζω ότι φέτος θα μπορέσουμε να επαναφέρουμε την ισορροπία», καταλήγει.

Πηγή: tovima.gr