Δ. Γαλαμάτης: Σήμερα στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, παραβρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/3) στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για το φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου που διεξήχθη ανάμεσα στην ομάδα του ΠΣΑΤ και της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, στη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

Ήταν, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ένα ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, διαφορετικό και με εξέχουσα σημειολογία, καθώς διοργανώθηκε στη μνήμη του δολοφονημένου φιλάθλου του Άρη, Άλκη  Καμπανού.

«Εδώ, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, στέλνουμε σήμερα ένα δυνατό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας. Με την ελπίδα το όνομα του Άλκη, ενός παιδιού που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του σε ηλικία 19 ετών, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, συγκλονίζοντας την ελληνική κοινωνία, να είναι το τελευταίο στον κατάλογο των θυμάτων. Με την ελπίδα η οικογένεια του Άλκη να είναι η τελευταία που θρηνεί μια απώλεια, η οποία αφήνει πληγές που δεν θα επουλωθούν.

Γιατί ο αθλητισμός που μας αξίζει, που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας, δεν είναι συνώνυμος κανενός είδους βίας, αλλά εκπέμπει υψηλά ιδανικά και διαχρονικές αξίες, σαν κι αυτές που χαρακτηρίζουν παραδοσιακά την ελληνική κοινωνία».

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, στάθηκε στα μέτρα που έλαβε άμεσα και ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και τα οποία τίθενται σε εφαρμογή για την εξάλειψη της βίας στον αθλητισμό και σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής.

«Προς αυτήν την κατεύθυνση, εξάλλου, κινούνται και τα μέτρα που άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, χωρίς χρονοτριβή, έλαβε η Κυβέρνηση σπάζοντας και αυτό το απόστημα. Μέτρα στρατηγικά σχεδιασμένα και υλοποιήσιμα.

Μέτρα, τα οποία τέθηκαν και τίθενται άμεσα σε εφαρμογή. Με σαφήνεια και καθαρότητα, χωρίς αστερίσκους και περιστροφές. Με μοναδικό γνώμονα και αδιαμφισβήτητο προσανατολισμό την εξάλειψη της βίας από τον αθλητισμό. Αλλά, όχι μόνο σε αυτό το πεδίο. Άλλωστε, ο αθλητισμός είναι μια μικρογραφία της ίδιας της κοινωνίας, είναι μέσο κοινωνικοποίησης και πρωτίστως Παιδείας.

Και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει έμπρακτα – και όχι μένοντας στα λόγια – τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια ότι ο  περιορισμός των φαινομένων βίας σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής αποτελεί προτεραιότητά της.

Γιατί, κυρίες και κύριοι, δεν είναι δυνατόν το 2022 τέτοια φαινόμενα να γίνονται αποδεκτά και ανεκτά. Γιατί το μόνο που θέλουμε είναι γήπεδα γεμάτα με παιδιά, οικογένειες και πραγματικούς φιλάθλους. Γιατί επιδιώκουμε ο αθλητισμός να είναι ασφαλής για όλους, μέσα και έξω από τα στάδια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Κ. Σκρέκας: Το νερό παραμένει δημόσιο αγαθό – Καμία ιδιωτικοποίηση

«Το νερό ήταν και παραμένει δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται. Το νομοσχέδιο που συζητείται είναι απαραίτητο, διότι στα δημόσια μονοπώλια πρέπει να υπάρχει έλεγχος...

Ποια είναι τα νέα προγνωστικά στοιχήματος μετά από το Μουντιάλ

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Δενδροφύτευση στην πληγείσα από τις πυρκαγιές Βαρυμπόμπη

Στη Βαρυμπόμπη, μία από τις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν βαρύτατα από τις πυρκαγιές το 2021, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 η τρίτη...

Έξυπνα tips για ασφαλές παιχνίδι στα Virtual Sports

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει βοηθήσει τα μέγιστα τις στοιχηματικές εταιρίες να βελτιώσουν τις υπηρεσίες και τα παιχνίδια που προσφέρουν στα μέλη τους. Η πανδημία...

Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON»

Προ των πυλών, με βελτιωμένα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά, βρίσκεται το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «FRESKON» , που θα πραγματοποιηθεί από...