Δ. Γαλαμάτης: Σήμερα στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, παραβρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/3) στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για το φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου που διεξήχθη ανάμεσα στην ομάδα του ΠΣΑΤ και της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, στη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

Ήταν, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ένα ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, διαφορετικό και με εξέχουσα σημειολογία, καθώς διοργανώθηκε στη μνήμη του δολοφονημένου φιλάθλου του Άρη, Άλκη  Καμπανού.

«Εδώ, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, στέλνουμε σήμερα ένα δυνατό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας. Με την ελπίδα το όνομα του Άλκη, ενός παιδιού που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του σε ηλικία 19 ετών, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, συγκλονίζοντας την ελληνική κοινωνία, να είναι το τελευταίο στον κατάλογο των θυμάτων. Με την ελπίδα η οικογένεια του Άλκη να είναι η τελευταία που θρηνεί μια απώλεια, η οποία αφήνει πληγές που δεν θα επουλωθούν.

Γιατί ο αθλητισμός που μας αξίζει, που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας, δεν είναι συνώνυμος κανενός είδους βίας, αλλά εκπέμπει υψηλά ιδανικά και διαχρονικές αξίες, σαν κι αυτές που χαρακτηρίζουν παραδοσιακά την ελληνική κοινωνία».

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, στάθηκε στα μέτρα που έλαβε άμεσα και ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και τα οποία τίθενται σε εφαρμογή για την εξάλειψη της βίας στον αθλητισμό και σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής.

«Προς αυτήν την κατεύθυνση, εξάλλου, κινούνται και τα μέτρα που άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, χωρίς χρονοτριβή, έλαβε η Κυβέρνηση σπάζοντας και αυτό το απόστημα. Μέτρα στρατηγικά σχεδιασμένα και υλοποιήσιμα.

Μέτρα, τα οποία τέθηκαν και τίθενται άμεσα σε εφαρμογή. Με σαφήνεια και καθαρότητα, χωρίς αστερίσκους και περιστροφές. Με μοναδικό γνώμονα και αδιαμφισβήτητο προσανατολισμό την εξάλειψη της βίας από τον αθλητισμό. Αλλά, όχι μόνο σε αυτό το πεδίο. Άλλωστε, ο αθλητισμός είναι μια μικρογραφία της ίδιας της κοινωνίας, είναι μέσο κοινωνικοποίησης και πρωτίστως Παιδείας.

Και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει έμπρακτα – και όχι μένοντας στα λόγια – τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια ότι ο  περιορισμός των φαινομένων βίας σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής αποτελεί προτεραιότητά της.

Γιατί, κυρίες και κύριοι, δεν είναι δυνατόν το 2022 τέτοια φαινόμενα να γίνονται αποδεκτά και ανεκτά. Γιατί το μόνο που θέλουμε είναι γήπεδα γεμάτα με παιδιά, οικογένειες και πραγματικούς φιλάθλους. Γιατί επιδιώκουμε ο αθλητισμός να είναι ασφαλής για όλους, μέσα και έξω από τα στάδια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας στη Χαλκίδα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Κλειστού Χώρου 2×18μ. Ανδρών Γυναικών Ολυμπιακού...

Δώρο Χριστουγέννων: Πόσα χρήματα δικαιούνται οι εργαζόμενοι – Πότε πληρώνεται

Δώρο Χριστουγέννων θα πάρουν μέσα στον μήνα όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης...

Ξεκινάει, αύριο, η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα»

Αύριο, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» ενώ ως ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων ορίζεται η 31η...

Το μυστικό του Ηνίοχου των Δελφών μέσα από την ακτινογραφία του

Πώς ήταν η αληθινή εικόνα του Ηνίοχου στο Ιερό του Απόλλωνα στους Δελφούς; Το χαλκινο άγαλμα αποκαλύπτεται με την συμβολή νέων τεχνολογιών. Τα μυστικά ενός από...

“Νύχτα θα έρθουμε κι εμείς”-ΥΠΕΘΑ-ΕΑΒ προετοιμάζουν τα νέα ελληνικά επιθετικά drone

Πράγματα και θαύματα αποκαλύπτει επίσημη έκθεση της ΕΑΒ για τα πεπραγμένα της εταιρείας, ειδικά στο κομμάτι το προγραμμάτων που είναι σε ισχύ, και αφορούν ελληνικής...