Δ. Γαλαμάτης: Σήμερα στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, παραβρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/3) στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου για το φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου που διεξήχθη ανάμεσα στην ομάδα του ΠΣΑΤ και της Λέσχης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, στη μνήμη του Άλκη Καμπανού.

Ήταν, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ένα ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, διαφορετικό και με εξέχουσα σημειολογία, καθώς διοργανώθηκε στη μνήμη του δολοφονημένου φιλάθλου του Άρη, Άλκη  Καμπανού.

«Εδώ, στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, στέλνουμε σήμερα ένα δυνατό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας. Με την ελπίδα το όνομα του Άλκη, ενός παιδιού που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του σε ηλικία 19 ετών, θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, συγκλονίζοντας την ελληνική κοινωνία, να είναι το τελευταίο στον κατάλογο των θυμάτων. Με την ελπίδα η οικογένεια του Άλκη να είναι η τελευταία που θρηνεί μια απώλεια, η οποία αφήνει πληγές που δεν θα επουλωθούν.

Γιατί ο αθλητισμός που μας αξίζει, που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας, δεν είναι συνώνυμος κανενός είδους βίας, αλλά εκπέμπει υψηλά ιδανικά και διαχρονικές αξίες, σαν κι αυτές που χαρακτηρίζουν παραδοσιακά την ελληνική κοινωνία».

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, στάθηκε στα μέτρα που έλαβε άμεσα και ανακοίνωσε η Κυβέρνηση και τα οποία τίθενται σε εφαρμογή για την εξάλειψη της βίας στον αθλητισμό και σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής.

«Προς αυτήν την κατεύθυνση, εξάλλου, κινούνται και τα μέτρα που άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, χωρίς χρονοτριβή, έλαβε η Κυβέρνηση σπάζοντας και αυτό το απόστημα. Μέτρα στρατηγικά σχεδιασμένα και υλοποιήσιμα.

Μέτρα, τα οποία τέθηκαν και τίθενται άμεσα σε εφαρμογή. Με σαφήνεια και καθαρότητα, χωρίς αστερίσκους και περιστροφές. Με μοναδικό γνώμονα και αδιαμφισβήτητο προσανατολισμό την εξάλειψη της βίας από τον αθλητισμό. Αλλά, όχι μόνο σε αυτό το πεδίο. Άλλωστε, ο αθλητισμός είναι μια μικρογραφία της ίδιας της κοινωνίας, είναι μέσο κοινωνικοποίησης και πρωτίστως Παιδείας.

Και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει έμπρακτα – και όχι μένοντας στα λόγια – τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια ότι ο  περιορισμός των φαινομένων βίας σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής αποτελεί προτεραιότητά της.

Γιατί, κυρίες και κύριοι, δεν είναι δυνατόν το 2022 τέτοια φαινόμενα να γίνονται αποδεκτά και ανεκτά. Γιατί το μόνο που θέλουμε είναι γήπεδα γεμάτα με παιδιά, οικογένειες και πραγματικούς φιλάθλους. Γιατί επιδιώκουμε ο αθλητισμός να είναι ασφαλής για όλους, μέσα και έξω από τα στάδια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Μελιτζάνα από Αλάνα! Κατέκτησε την Ελλάδα – Σαρώνει στην ομογένεια

Έξι ημέρες έχουν περάσει από την πρεμιέρα του νέου βίντεο της ραδιοφωνικής εκπομπής “Καλοκαίρι Στο Νότο” και ήδη έχει συγκεντρώσει πάνω από 3.000.000 προβολές...

Γιόγκα, χαλάρωση, Εύβοια

Τα yoga retreats και τα ταξίδια ευεξίας γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή όχι μόνο για τους φανατικούς της γιόγκα, αλλά και για όσους θέλουν...

Οι Θανάσης & Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο 9th RIVER PARTY Ελάτειας

Ο Σύλλογος Νεολαίας Ελάτειας διοργανώνει και φέτος, στις 12 & 13 Αυγούστου, στο Αλωνάκι – Πλατάνια, στην Ελάτεια, το διήμερο Φεστιβάλ – River Party,...

Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2022: Μουσικό σχήμα “Οι Λούστροι”

Οι ημέρες που διανύσαμε ήταν πολύ δύσκολες για τους ανθρώπους της περιοχής, λόγω των πυρκαγιών. Ευτυχώς το χειρότερο σενάριο απετράπη. Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον...

Καλαμπάκα: Πόλη της Τρούφας-Έγινε δεκτή η πρόταση του Μουσείου Μανιταριών 

Μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την περιοχή έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων και μάλιστα σχεδόν  ομόφωνα (μειοψήφισαν δύο). Η απόφαση αφορά την ονομασία της...