ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας -Το Πρόγραμμα των διαδρομών

Η «καρδιά» της ποδηλασίας χτυπά ξανά στη χώρα μας, με την αναβίωση του «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας»  που ξεκινάει από την Κρήτη την Τετάρτη 27 Απριλίου και ολοκληρώνεται στα Ιωάννινα την 1η Μαΐου 2022.

Ο αγώνας εντάσσεται στο φετινό καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) και θα συμμετάσχουν 147 αστέρες της ποδηλασίας από 20 επαγγελματικές και 2 εθνικές ομάδες. Η διοργάνωση θα αναδείξει σε παγκόσμιο επίπεδο και τα πανέμορφα τοπία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια 5 ημερών θα πραγματοποιηθούν 5 αγωνιστικές διαδρομές (ΕΤΑΠ) σε πόλεις όλης της Ελλάδας, ενώ οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά σε πανελλήνιο επίπεδο.

Συνολικά οι αθλητές θα περάσουν από 28 πόλεις, διανύοντας συνολική απόσταση 858,6 χιλιομέτρων.

Οι 5 διαδρομές (ΕΤΑΠ) που θα πραγματοποιηθούν είναι:

1o ΕΤΑΠ, 27/4, Ηράκλειο-Χανιά: Η διαδρομή θα αναδείξει την ομορφιά του κρητικού τοπίου, περνώντας από τα Λευκά Όρη (https://www.hellas-tour.gr/portal/el/diadromi/1o-etap)

2o ΕΤΑΠ, 28/4 ΟΑΚΑ-ΙΤΕΑ: Η δεύτερη διαδρομή ξεκινά από το ΟΑΚΑ και καταλήγει στο λιμάνι της Ιτέας (https://www.hellas-tour.gr/portal/el/diadromi/2o-etap).

3o ΕΤΑΠ, 29/4 Δελφοί-Καρδίτσα: Η διαδρομή ξεκινά από τους Δελφούς (συγκεκριμένα το Χρισσό) και καταλήγει στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας (https://www.hellas-tour.gr/portal/el/diadromi/3o-etap).

4o ΕΤΑΠ, 30/04 Καρδίτσα-Λάρισα: Η τέταρτη διαδρομή θα φέρει τους αθλητές αντιμέτωπους με 35 “δύσκολα” χιλιόμετρα (https://www.hellas-tour.gr/portal/el/diadromi/4o-etap).

5o ΕΤΑΠ, 01/05 Καλαμπάκα-Ιωάννινα: Στην τελευταία διαδρομή πέραν της ανακοίνωσης του νικητή, θα υπάρξει πέρασμα από το υψηλότερο σημείο του αγώνα (https://www.hellas-tour.gr/portal/el/diadromi/5o-etap).

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Οι Θανάσης & Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο 9th RIVER PARTY Ελάτειας

Ο Σύλλογος Νεολαίας Ελάτειας διοργανώνει και φέτος, στις 12 & 13 Αυγούστου, στο Αλωνάκι – Πλατάνια, στην Ελάτεια, το διήμερο Φεστιβάλ – River Party,...

Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2022: Μουσικό σχήμα “Οι Λούστροι”

Οι ημέρες που διανύσαμε ήταν πολύ δύσκολες για τους ανθρώπους της περιοχής, λόγω των πυρκαγιών. Ευτυχώς το χειρότερο σενάριο απετράπη. Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον...

Καλαμπάκα: Πόλη της Τρούφας-Έγινε δεκτή η πρόταση του Μουσείου Μανιταριών 

Μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την περιοχή έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων και μάλιστα σχεδόν  ομόφωνα (μειοψήφισαν δύο). Η απόφαση αφορά την ονομασία της...

Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης-Κολυμβητές από 14 χώρες στήριξαν τη Β. Εύβοια

Η ιστορική κολυμβητική διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης επέστρεψε δυναμικά για 3η συνεχή χρονιά, στις 1-3 Ιουλίου 2022, στο Αρτεμίσιο, δίνοντας την ευκαιρία σε...

Economist – Σταϊκούρας: Μπορεί να ξεπεράσει το 3,1% η ανάπτυξη για το 2022

Την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη για το 2022 μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τον στόχο που έχει τεθεί από το οικονομικό επιτελείο και είναι...