Διήμερο Βιωματικό Θεατρικό Εργαστήριο με τον Μ. Βελέντζα 6ο bio-Mechanical Festival

Πώς μετακινούμαι από το τίποτα σε κάτι;

Πώς δημιουργώ;

Πώς οργανώνω τις ιδέες μου;

Και πώς τελικά αυτές γίνονται πράξη;

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του Lemon το περσινό καλοκαίρι στo θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος, ο Μελαχρινός Βελέντζας επιστρέφει στην πόλη της Χαλκίδας και το 6ο bio – Μechanical festival.

Ο ηθοποιός, πιανίστας και καλλιτεχνικός παραγωγός θα παρουσιάσει το διήμερο βιωματικό θεατρικό εργαστήριο «Από την Ιδέα στην Πράξη: μια ιστορία μετ’ εμποδίων» στην Πινακοθήκη Μυταρά, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Κεντρικό θέμα του πολυσυλλεκτικού αυτού εργαστηρίου είναι η διερεύνηση των στοιχείων που μας εμποδίζουν να κάνουμε πράξη όσα επιθυμούμε. Με σημείο εκκίνησης την ησυχία και την παύση και χρησιμοποιώντας θεατρικές τεχνικές και ζωντανή μουσική, οι συμμετέχοντες θα συνδεθούν με τις δικές τους ιδέες μέσα από μία διαδικασία αυτοπαρατήρησης και σύνδεσης με την ομάδα. Δίνεται έμφαση αφενός στην αποδοχή της αποτυχίας και αφετέρου στον εντοπισμό των δυσκολιών που κανείς συναντά καθώς δημιουργεί.

Σε ποιους απευθύνεται:
Σε καλλιτέχνες
Σε όσες επιθυμούν να κάνουν την ιδέα τους πράξη
Σε όλους

Πληροφορίες
Ημέρες διεξαγωγής: Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Ιουλίου
Ώρες διεξαγωγής: 11:00 – 15:00
Χώρος: Δημοτική Πινακοθήκη “Μυταρά”
Κόστος συμμετοχής: 50€ + ΦΠΑ | Συμμετοχή για τα μέλη του Θεάτρου Χαλκίδας: 40€ + ΦΠΑ
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα
Υποβολή δηλώσεων: bm-festival.com ή melachrinosvelentzas.com έως την Πέμπτη 14/7
Πληροφορίες: 6977 77 38 75
Instagram: @melachrinos_velentzas
Facebook page: Melachrinos Velentzas

Σύντομο βιογραφικό εισηγητή

Πτυχιούχος του τμήματος «Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» (Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Έχει φοιτήσει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πολιτιστική Διαχείριση» (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος «Marketing, Consumption & Society», το οποίο και παρακολούθησε με υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Limerick (Ιρλανδία). Παρουσίασε στο Πανεπιστήμιο του Carleton του Καναδά τη διπλωματική του εργασία με αντικείμενο έρευνας «H λειτουργία της μουσικής στη διαφήμιση». Έχει εργαστεί σε πολιτιστικούς χώρους δημιουργώντας και αναπτύσσοντας την ταυτότητά τους.

Η σχέση του με τη μουσική και το πιάνο ξεκινά στην ηλικία των έξι ετών πρώτα με σπουδές στο κλασικό πιάνο και τα ανώτερα θεωρητικά, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα jazz αυτοσχεδιασμού και jazz αρμονίας.

Στο θέατρο εργάζεται ως ηθοποιός, μουσικός και καλλιτεχνικός παραγωγός. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Θωμά Μοσχόπουλο, Γεωργία Μαυραγάνη, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Ελένη Σκότη κ.α.

Κατά τη φετινή χρονιά, πρωταγωνίστησε στα έργα «Πόσο κοστίζει να ζεις;» και «Ο γιατρός της τιμής του» σε μετάφραση-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα.

Το 2018 ιδρύει τη δική του εταιρεία παραγωγής. Το Lemon, η βραβευμένη παράσταση για την ιστορία του πιανίστα 1900, είναι η πρώτη του παραγωγή. Το έργο (βασισμένο στο μονόλογο Novecento του Alessandro Baricco) ταξιδεύει ως site-specific παράσταση από το 2018 μέχρι σήμερα και παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα πότε στη στεριά, πότε στη θάλασσα και πότε κάπου ανάμεσα αποτελώντας μια πρόταση πολιτιστικής αποκέντρωσης και ανεξάρτητης παραγωγής.

Εισηγείται το βιωματικό θεατρικό εργαστήριο «Από την Ιδέα στην Πράξη: μια ιστορία μετ’ εμποδίων».

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Το Χαμόγελο του Παιδιού στήριξε 38.710 παιδιά και τις οικογένειές τους το Α’ εξάμηνο του ’22

Το έργο του κατά το Α’ Εξάμηνο του 2022 στους τομείς της Βίας, της Εξαφάνισης, της Υγείας και της Φτώχειας παρουσίασε σε Συνέντευξη Τύπου...

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας

Α. Ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων (Σεπτέμβριος 2021 – Απρίλιος 2022) Αυξημένη επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου. Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ στα ταξί. Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ σε 900.000...

Eπιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου «Σοσιαλισμός και πολιτική εξουσία σήμερα»

Με μεγάλη επιτυχία, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής και πλήθους πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7.7.2022 στο κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού...

Viral-Απίστευτη πρόταση λύσης στην ακρίβεια: «Να γίνουν οι μήνες 24 και από 15 μέρες» (βίντεο)

Η ακρίβεια έχει χτυπήσει το σύνολο της κοινωνίας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις περισσότερες οικογένειες που δυσκολεύονται ακόμα και να πάρουν κάποια βασικά αγαθά της...

Καραμανλής: Πλέον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ελέγχεται για τις άγονες γραμμές

Το πλαίσιο της νέας σύμβασης  μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Hellenic Train, στο μέλλον) για τις άγονες γραμμές, παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών...