Δίκη «ψευτογιατρού»

Σοκ από την κατάθεση άνδρα από τον οποίο ο Dr Kontos αφαίρεσε πλευρό «χειρουργώντας» τον με τρεις ακόμη συγκατηγορούμενούς του γιατρούς

«Ήμουν χάλια. Ζωντανός- νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα πυρετό, 40. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα, αυτή ήταν η κατάσταση μου. Τραβούσα του Χριστού τα Πάθη». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού», τα όσα βίωσε άνδρας θύμα του 49χρονου κατηγορούμενου.

Ο μάρτυρας, κάτοικος του χωριού Αρχάγγελος της Ρόδου, τον οποίο εκπροσωπεί ο Αλέξης Κούγιας, υποβλήθηκε από τον κατηγορούμενο και τρεις συνεργούς του ιατρούς, ιδιωτικής κλινικής στο κέντρο της Αθήνας, σε εγχείρηση, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη, λόγω πτώσεώς του από αλεξίπτωτο το 2014. Ο ίδιος στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει πλήρως την κινητικότητά του έπεσε στα νύχια του «ψευτογιατρού» ο οποίος, μαζί με τρεις ακόμη γιατρούς κλινικής των Αθηνών, τον χειρούργησαν, το 2018. Κατά την επέμβαση του αφαίρεσαν πλευρό και του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό»! Το αποτέλεσμα είναι, όπως κατέθεσε σήμερα ο ίδιος στο ακροατήριο, έκτοτε να ζει με φρικτούς πόνους και η ζωή του να έχει χειροτερέψει δραματικά!

Αρχίζοντας την κατάθεσή του στο δικαστήριο ο μάρτυρας είπε: «Τον Ιούνιο 2014 είχα ένα ατύχημα με το αλεξίπτωτο, χτύπησα σοβαρά και υποβλήθηκα σε σπονδυλοδεσία. Έμεινα τρεις μήνες στο νοσοκομείο και ο γιατρός μου, μου είπε ότι θα μείνεις με αυτά τα προβλήματα για όλη σου τη ζωή. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα να τονώσω τον εαυτό μου. Καθημερινά έκανα κολύμβηση αλλά δεν μπορούσα να περπατήσω. Το 2018 Μάρτιο άρχισε η επαφή με τον κατηγορούμενο. Έψαχνα παντού για γιατρούς, Γερμανία, Αγγλία. Έψαχνα να βρω την υγεία μου, σωτηρία. Μου είπαν «μάθε να ζεις με αυτό», έχει τραυματιστεί ο νωτιαίος μυελός αλλά δε το δεχόμουν».

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, κάποια στιγμή μέσω Ιντερνέτ βρήκε ένα γιατρό σε κλινική των Αθηνών και έκλεισε ραντεβού. «Αρχές Μαρτίου 2018 πήγα στην Κλινική. Ήταν τέσσερα άτομα απ´ έξω και κύριος κατηγορούμενος, με πολιτικά ρούχα» είπε ο μάρτυρας σημειώνοντας πως ο «ψευτογιατρός» του συστήθηκε ως «χειρούργος ορθοπεδικός, δε χειρουργεί εδώ, αλλά στη Γαλλία, την Αγγλία, την Αμερική».

«Έτρωγα γαϊδουράγκαθο»

Ο μάρτυρας έδειξε, όπως είπε την ακτινογραφία του στον… Dr Konto (έτσι συστήνονταν στα θύματά του ο 49χρονος κατηγορούμενος) και τότε εκείνος του απάντησε πως: «Όλα γίνονται, θα σε κάνω να παίξεις και μπάλα». Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα πάντα με το μάρτυρα, του ανέφερε ότι η θεραπεία θα γίνει με βλαστοκύτταρα και ότι η βλάβη στην υγεία του θα αποκατασταθεί με χειρουργείο. «Μου έστειλε e-mail με οδηγίες, έτρωγα για έξι μήνες και έτρωγα γαϊδουράγκαθο, χόρτα καθημερινά και έπαιρνα 12 χάπια. Μου είπε μόνο στο εξωτερικό γίνεται το χειρουργείο. Μου απαγόρευσε να τρώω κρέατα, αρνί, χοιρινό και μοσχάρι και να μην έχω σεξουαλική ζωή καθόλου. Μέσα Ιουνίου, μου είπε να κάνω αξονική και μαγνητική», επισήμανε ο μάρτυρας και στη συνέχεια της κατάθεσής του ανέφερε ότι έδωσε στον κατηγορούμενο 20.000 ευρώ μετρητά για να μόσχευμα που δήθεν θα έρχονταν από το εξωτερικό.

«Μου είπε να είσαι σίγουρος ότι θα περπατήσεις. Θα βγει ο σπόνδυλος Θ12 και θα μπει μόσχευμα», τόνισε ακόμη το θύμα, αναφέροντας ότι μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε από τον «ψευτογιατρό» και τους συγκατηγορούμενούς του στο δωμάτιο του, τον επισκέφθηκε και ο επίσης κατηγορούμενος πρώην υπουργός γιατρός στο επάγγελμα, ο οποίος συμμετείχε στο χειρουργείο του.

«Ο πρώην υπουργός μου είπε θα κάνω μία πολύωρη επέμβαση και πως δουλειά του είναι να ανοίξει το θώρακα για να φτάσει ο άλλος γιατρός πίσω. Μου είπε ότι το χειρουργείο πρέπει να γίνει για να περπατήσω. Την άλλη ημέρα εγώ περπάτησα. Ξύπνησα στις 4 το απόγευμα στην εντατική. Ο πρώτος με επισκέφθηκε ήταν ο «ψευτογιατρός» με ιατρικά ρούχα. Μετά με ανέβασαν στον όροφο. Ο «ψευτογιατρός» μου είπε πως «όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις σύντομα». Πονούσα σαν να με έχουν σουβλίσει. Μου έβγαλαν όλο το πλευρό» ανέφερε στη συνέχεια της κατάθεσής του στο θύμα για να τονίσει πως οι κατηγορούμενοι τον διαβεβαίωναν ότι «όλα πήγαν καλά» και ότι θα περπατήσει. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο «ψευτογιατρός» του ζήτησε 50.000 ευρώ, ενώ η οικογένειά του κατέβαλε στο λογιστήριο της κλινικής και 20.000 ευρώ.

«Βγήκα από τη κλινική με φρικτούς πόνους. Μου έχουν γράψει και μία ουσία που είναι ναρκωτική. Τους είπα και για την κύστη μου και είπαν θα αποκατασταθεί. Μου είχε πει μία τακτική ο «ψευτογιατρός», να πρήζομαι να πονάω και να πηγαίνω τουαλέτα. Του Χριστού τα πάθη δηλαδή τραβούσα. Ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι και μου πήρε άλλα 30.000 ευρώ» συνέχισε ακόμη ο μάρτυρας και προσέθεσε: «Ήμουν χάλια ζωντανός- νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα πυρετό, 40. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα αυτή ήταν η κατάσταση μου».

Ο άτυχος άνδρας τόνισε σε δικαστές και ενόρκους πως είχε πεισθεί να εμπιστευτεί την υγεία του στον κατηγορούμενο, καθώς αυτός έδειχνε «άγιος άνθρωπος», «είχε πειθώ» και υποστήριζε πως «έκανε καλά το βασιλιά του Σουδάν».

Κατά το μάρτυρα, ο οποίος σημειωτέον περπατούσε πριν χειρουργηθεί από τον «ψευτογιατρό» και τους συγκατηγορούμενούς του, η οικονομική αφαίμαξή του συνεχίστηκε και μετά την επέμβαση. Και αυτό καθώς ο «ψευτογιατρός» του είπε ότι θα έπρεπε να κάνει και ενέσεις βλαστοκυττάρων, τέσσερις έναντι 7.000 ευρώ η μία.

Ακόμη κατά την κατάθεσή του, στο δικαστήριο ο μάρτυρας ανέφερε: «Του είχα πει ότι εάν περπατήσω θα του γράψω ένα σπιτάκι στη θάλασσα που έχω. Με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει «με αυτό το σπιτάκι που μου είχες πει, τι θα γίνει;». Του απάντησα όταν περπατήσω θα στο δώσω. Δεν έχω πια αναπνοή, δύο χρόνια δεν μπορώ να μπω στη θάλασσα. Είμαι χειρότερα από πριν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω επιβαρυνθεί στο αναπνευστικό, κάθε μέρα έχω πυρετό. Θα μπορούσα να μην έχω κάνει χειρουργείο. Εγώ πήγα εκεί για να περπατήσω. Η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν πως είναι ομάδα. Πως με βάζουν εμένα μέσα με 82% αναπηρία αφού ξέρουν ότι δε θα γίνω καλά; Ας μου ζητούσαν 20.000 ευρώ να τους τα δώσω. Πλέον έχω αναπηρία 85% εφ όρου ζωής. Έπρεπε να μου πουν όπως οι άλλοι γιατροί ότι δε γίνεται τίποτα. Πέρασα όλα αυτά, ταλαιπώρησα του δικούς μου ανθρώπους για να με κοροϊδεύουν οι κατηγορούμενοι».

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Eurobank: Εξαγόρασε τη BNP Paribas Personal Finance Bulgaria από την Postbank

Σε συνέχεια της από 9ης Δεκεμβρίου 2022 ανακοίνωσης, η Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (“Eurobank”) ανακοινώνει ότι κατόπιν λήψης των σχετικών εποπτικών εγκρίσεων, ολοκληρώθηκε...

Το βίντεο της Finos Film για την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων με σκηνές από αγαπημένες ελληνικές ταινίες

Πρώτη Ιουνίου σήμερα και παγκοσμίως, πέρα από την έναρξη του νέου μήνα και την – τυπικά- αλλαγή εποχής, είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων. Για...

Άμφισσα: Οι λόγοι για να τη βάλεις στην ταξιδιωτική σου λίστα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Κόβουν βασικές υπηρεσίες οι Έλληνες λόγω ακρίβειας

Σαφώς αναδεικνύεται η τάση των καταναλωτών για εξοικονόμηση σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες και δευτερευόντως για διαχείριση των χρημάτων τους, σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ ανάμεσα σε 1.000...

Έναρξη Πανελλαδικών για τα ΓΕΛ αύριο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr