Διπλή βράβευση της ElvalHalcor στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2022

Με δύο βραβεία διακρίθηκε η ElvalHalcor, στο πλαίσιο του θεσμού «Bravo Sustainability Awards 2022», επισφραγίζοντας για ακόμη μία φορά την προσήλωση της Εταιρίας στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και τη δέσμευσή της για την εφαρμογή υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης – Bravo Sustainability Week 2022.

Η ElvalHalcor επενδύει σταθερά στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και επιδιώκει τη συνεχή υπεύθυνη λειτουργία και ανάπτυξή της, εφαρμόζοντας πρακτικές υγιούς επιχειρηματικότητας. Η ElvalHalcor κατέθεσε, συνολικά πέντε πρακτικές που είναι διαθέσιμες στο Παρατηρητήριο Βιώσιμης Ανάπτυξης, από τις οποίες διακρίθηκαν και βραβευτήκαν οι δύο πρακτικές:

  • Υπεύθυνη παραγωγή προϊόντων έλασης αλουμινίου, με πιστοποίηση βιωσιμότητας σύμφωνα με τα πρότυπα ASI Performance Standard και ASI Chain of Custody Standard της πρωτοβουλίας ASI-Aluminium Stewardship Initiative (Πυλώνας Διακυβέρνηση – Αγορά/ θεματική ενότητα: Διαχείριση Αλυσίδας Αξίας).
  • Ανακύκλωση χαλκού, κραμάτων χαλκού και αλουμινίου (Πυλώνας: Περιβάλλον / θεματική ενότητα: Διαχείριση αποβλήτων & κυκλική οικονομία).

Ο κ. Παναγιώτης Τσερόλας, Sustainability Specialist της Elval (τομέας έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor), παραλαμβάνοντας το βραβείο σχετικά με την υπεύθυνη παραγωγή προϊόντων έλασης αλουμινίου, δήλωσε ότι: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε οι πρώτοι που πετυχαίνουμε αυτή τη διπλή πιστοποίηση στην Ελλάδα και ευχαριστούμε τους διοργανωτές των Bravo και τους αξιολογητές για την ανάδειξη και αναγνώριση αυτής της επιτυχίας. Η πιστοποίηση αυτή ήταν ταυτόχρονα πρόκληση αλλά και επιστέγασμα της διαρκούς μας προσπάθειας για μια βιώσιμη στρατηγική. Το Performance Standard αξιολογεί και πιστοποιεί με ολιστικό τρόπο την επίδοση των εταιρειών στους πυλώνες ESG, με στόχο την συμμόρφωση των συμμετόχων σε όλο τον κύκλο ζωής του αλουμινίου σε μια σειρά από προδιαγραφές υπεύθυνης παραγωγής και ορθής διαχείρισης της προμηθευτικής αλυσίδας. Από την άλλη, το Chain of Custody, επιχειρεί να διασυνδέσει τις ήδη πιστοποιημένες εταιρείες σε μια βιώσιμη αλυσίδα αξίας που πρεσβεύει την ορθή διαχείριση και υπεύθυνη παραγωγή των προϊόντων αλουμινίου. Οι στόχοι μας, άρρηκτα δεμένοι με τις προκλήσεις και δυνατότητες της εποχής, είναι να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για διαρκή βελτίωσή σε όλους τους δείκτες και για την υπεύθυνη παραγωγή βιώσιμων προϊόντων και λύσεων αλουμινίου υψηλής προστιθέμενης αξίας.»

Σε ότι αφορά τη δεύτερη βράβευση της Εταιρίας, σε σχέση με την πρακτική ανακύκλωσης μετάλλων, ο κ. Γιώργος Μαυραγάνης, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και  Βιώσιμης Ανάπτυξης της Halcor (τομέας διέλασης χαλκού και κραμάτων της ElvalHalcor) παραλαμβάνοντας το σχετικό βραβείο, δήλωσε ότι: «Το βραβείο αυτό που λαμβάνουμε σήμερα, μας τιμά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Εκπροσωπώντας τον τομέα διέλασης χαλκού και κραμάτων της ElvalHalcor, θα ήθελα να σημειώσω ότι η ανακύκλωση χαλκού για μας αποτελεί στρατηγικής σημασίας πρακτική, καθώς συμβάλει στην άμεση μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, ενώ παράλληλα υποστηρίζει τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης».

Από την πλευρά του ο κ. Παντελής Σταθόπουλος, Υπεύθυνος Προγραμματισμού Υλικών Χυτηρίου στην Elval (τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor) παραλαμβάνοντας το βραβείο ανέφερε τα εξής: «Θα θέλαμε  να ευχαριστήσουμε την διοργάνωση και τους αξιολογητές για το βραβείο και την ανάδειξη των προσπαθειών μας στην ανακύκλωση του αλουμινίου. Το αλουμίνιο είναι ένα μέταλλο που βρίσκεται στο επίκεντρο των παγκόσμιων μεγατάσεων για την πράσινη μετάβαση, λόγω της ιδιότητάς του να ανακυκλώνεται αέναα χωρίς να χάνει τα μηχανικά χαρακτηριστικά του. Η αντικατάσταση του πρωτόχυτου αλουμινίου με ανακυκλωμένο μέταλλο, συνεισφέρει επίσης πολύ σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση ρύπων, βελτιώνοντας συνολικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων μας.  Στην Elval θα συνεχίσουμε να κάνουμε  προσπάθειες για την περιβαλλοντικά φιλική ανακύκλωση σκραπ αλουμινίου, με επενδύσεις και νέες τεχνολογίες, ώστε να αυξάνουμε συνεχώς τη συμμετοχή ανακυκλωμένου μετάλλου στα προϊόντα μας.»

Ο θεσμός Bravo διοργανώνεται από το QualityNet Foundation, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020, δίνοντας έμφαση στην προώθηση ενός κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε εθνικό επίπεδο, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Messinia Terroirs Wine Festival: Ένα φεστιβάλ Οίνου αφιερωμένο στην αναγέννηση ενός ιστορικού αμπελώνα

Σε μια σειρά εκδηλώσεων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όσοι βρεθούν από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Navarino Agora, όπου θα...

Συνήγορος Καταναλωτή: Ρεκόρ 14.000 αναφορών το 2022

Την ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Συνήγορος του Καταναλωτή για τα πεπραγμένα του 2022 παρέδωσε την Τρίτη στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο επικεφαλής της, Λευτέρης...

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα όρια της Περιφέρειας Τρικάλων με την Άρτα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Εγκαίνια του υπαίθριου θέατρου Καρύστου και συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Δεκάδες δονήσεις στον Κορινθιακό εν μέσω σεισμικής άπνοιας

Προβληματισμό προκαλούν στους επιστήμονες οι σχετικά μικρού μεγέθους σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στον Κορινθιακό Κόλπο το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Παπαδόπουλο περίπου από...