Δωρεά πετρελαίου θέρμανσης ΕΚΟ σε πολυμελείς οικογένειες

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της HELLENiQ ENERGY και με σταθερή δέσμευση αλλά και ευαισθησία απέναντι στην κοινωνία που δοκιμάζεται λόγω και των γνωστών κρίσεων, η HELLENiQ ENERGY υλοποιεί σταθερά δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας που ανακουφίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ούτε ένα ούτε δύο αλλά εδώ και 14 χρόνια συνεισφέρει με δωρεές πετρελαίου θέρμανσης κατά την περίοδο του χειμώνα σε δημόσιες δομές, όπως σχολεία, στους περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Φέτος, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης στην κοινωνία, η HELLENiQ ENERGY με το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Κύμα Ζεστασιάς», επεκτείνει αυτές τις δράσεις. Ήδη έχει ανακοινώσει τη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε τέσσερα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την επέκταση της δράσης προσφοράς πετρελαίου θέρμανσης σε πολυμελείς οικογένειες της χώρας, με χαμηλό εισόδημα.

Ειδικότερα, μέσα από τις θυγατρικές της εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΕΚΟ, θα προχωρήσει σε προσφορά πετρελαίου θέρμανσης ενόψει και της εορταστικής περιόδου, ανακουφίζοντας δεκάδες χιλιάδες πολυμελείς οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων και καλύπτοντας έως και 500 λίτρα ανά οικογένεια.

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας https://zestasia.helleniq.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά τις πληροφορίες του προγράμματος, τους όρους συμμετοχής και να κάνουν την αίτησή τους έως και τις 31/12/2022 (καταληκτική ημερομηνία), μέσα από μερικά απλά βήματα.

Όροι του προγράμματος και δικαιούχοι
Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

–           Να έχουν τέσσερα ή περισσότερα παιδιά

–           Να καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και να διαθέτουν στη φορολογική τους κατοικία δεξαμενή αποθήκευσης και καυστήρα

–           Να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα

–           Να έχουν χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που με βάση τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων εμπίπτει στα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το έτος 2021 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και έχουν προσαυξηθεί κατά 10,5% από την HELLENiQ ENERGY, με στόχο να συμπεριληφθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες. Συγκεκριμένα, για μία οικογένεια με 4 παιδιά το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 20.500€, ενώ αυξάνεται κατά 2.626 € για κάθε επιπλέον παιδί πέραν των τεσσάρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι χρήστες αφού συμπληρώσουν εδώ τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και τον Αριθμό Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της φορολογικής τους κατοικίας, συνδέονται αυτόματα με τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, η οποία ελέγχει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση για το έτος 2021, ενώ ακολούθως ενημερώνει την HELLENiQ ENERGY για τους δικαιούχους.

Η πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την 1η Δεκεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη και της Υφυπουργού Μαρίας Συρεγγέλα καθώς και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY Γιάννη Παπαθανασίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου Ανδρέα Σιάμισιη.

«Όπως συνέβη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19, έτσι και τώρα, στην έξαρση της ενεργειακής κρίσης, η HELLENiQ ENERGY συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των εταιρειών που με αίσθημα ευθύνης συμπράττει με το Δημόσιο για δράσεις χρήσιμες και με έντονο κοινωνικό πρόσημο», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος HELLENiQ ENERGY, ασκώντας υπεύθυνη κοινωνική πολιτική και λειτουργώντας συμπληρωματικά στην κρατική επιδότηση για την υποστήριξη των καταναλωτών, αποφάσισε να παρατείνει έως το τέλος του έτους την έκπτωση που χορηγεί από την έναρξη της φετινής περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, σε όλες τις εταιρείες εμπορίας που προμηθεύονταν καύσιμο από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ. Επιπλέον έκπτωση 5% είχε δοθεί και από την ΕΚΟ, για αγορές από επιλεγμένα πρατήριά της έως τις 21 Νοεμβρίου.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας την πολύτιμη στήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ανάκληση μπισκότων από τον ΕΦΕΤ – Κρίθηκαν μη ασφαλή

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα 112 για Στερεά, Δυτική Ελλάδα και Επτάνησα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Messinia Terroirs Wine Festival: Ένα φεστιβάλ Οίνου αφιερωμένο στην αναγέννηση ενός ιστορικού αμπελώνα

Σε μια σειρά εκδηλώσεων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όσοι βρεθούν από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου στον πολυχώρο Navarino Agora, όπου θα...

Συνήγορος Καταναλωτή: Ρεκόρ 14.000 αναφορών το 2022

Την ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Συνήγορος του Καταναλωτή για τα πεπραγμένα του 2022 παρέδωσε την Τρίτη στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο επικεφαλής της, Λευτέρης...

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα όρια της Περιφέρειας Τρικάλων με την Άρτα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr