Έχει καταστραφεί το αρχείο των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη-Κουκάκη στην ΕΥΠ

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχωρούν τα “ΝΕΑ” σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δύο ηλεκτρονικά αρχεία που περιέχουν τα δεδομένα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του κ. Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, καταστράφηκαν από αξιωματούχους της ΕΥΠ, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση του κλιμακίου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), το οποίο κατά το προηγούμενο 48ωρο επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η καταστροφή του αρχείου των παρακολουθήσεων Ανδρουλάκη-Κουκάκη έγινε με επίκληση της αλλαγής (προ μερικών μηνών) του συστήματος υποκλοπών των μυστικών υπηρεσιών και την απόκτηση του νέου “Μεγάλου Αδερφού” από ιταλική εταιρία. Τα δεδομένα δηλαδή των παρακολουθήσεων δεν αποθηκεύτηκαν στο νέο σύστημα για τεχνικούς λόγους, παρότι υπάρχει πρόβλεψη για την διατήρηση τους για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το έγγραφο που αφορούσε την παρακολούθηση των συνομιλιών του κ. Ανδρουλάκη, φέρει την υπογραφή αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούσε στην ΕΥΠ, και η οποία μετακινήθηκε αιφνιδιαστικά σε άλλο πόστο προ ολίγων εβδομάδων, δηλαδή την στιγμή που η υπόθεση των υποκλοπών βγήκε στο φως, αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει:

“Η εν λόγω αξιωματικός ήταν προϊσταμένη διεύθυνσης της ΕΥΠ που ασχολείται με τη δίωξη του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος, προκαλώντας απορίες σχετικά με το παρασκήνιο της συνακρόασης με εισαγγελική άδεια του κ. Ανδρουλάκη”.

Παρασκήνιο στην ΕΥΠ: Άλλαξε ο προϊστάμενος στο τμήμα που παρακολουθούσε Ανδρουλάκη – Κουκάκη

Παράλληλα, ο νέος προϊστάμενος στο τμήμα της ΕΥΠ, που παρακολουθούσε Ανδρουλάκη και Κουκάκη είναι ένας από τους τρεις αξιωματικούς, που είχαν απομακρυνθεί τον περασμένο Μάιο από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Χασιώτη, ο οποίος είχε 19 χρόνια υπηρεσίας στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Είχε απομακρυνθεί μαζί με τον υποδιοικητή της ίδιας υπηρεσίας Θεόδωρου Θεοδώρου, και τον διοικητή του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Νικόλαο Νταβαρίνο, για υπηρεσιακούς λόγους, όπως ανέφεραν τότε κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Χασιώτης από χθες είναι ο νέος προϊστάμενος του τμήματος Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΥΠ, μετά την απομάκρυνση της προϊσταμένης του, καθώς ήταν το τμήμα που παρακολουθούσε τους Νίκο Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη.

Η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή τοποθέτησης του συγκεκριμένου αξιωματικού σε αυτή την κρίσιμη θέση, αναδεικνύει τη στήριξη στο πρόσωπό του και τον συμβολικό χαρακτήρα της, και έρχεται σε αντίθεση με τις αιτιολογίες απομάκρυνσής του από την θέση του προϊσταμένου του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, τον περασμένο Μάιο.

Αίτηση Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ για τον φάκελο παρακολούθησης του

Αίτηση στην ΑΔΑΕ, με την οποία ζητάει πλήρες αντίγραφο του φακέλου της παρακολούθησης του κατέθεσε χτες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης, στην αίτηση του ζητάει αντίγραφο του μηνύματος που έλαβε η Αρχή και που περιέχει όλο το κείμενο της διάταξης που επιβάλλει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Χθες κατατέθηκε ηλεκτρονικά αίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ με την οποία ζητείται:

1) Να χορηγηθεί πλήρες αντίγραφο του φακέλου της παρακολούθησης, που θα εξαχθεί από την Ομάδα Ελέγχου της Αρχής κατά τον διενεργούμενο έλεγχο στην ΕΥΠ και αμέσως μόλις αυτός περιέλθει στην ΑΔΑΕ.

2) Να χορηγηθεί αντίγραφο του μηνύματος που έλαβε η Αρχή και που περιέχει όλο το κείμενο της διάταξης που επιβάλλει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Ανδρουλάκη, καθώς και της σχετικής αλληλογραφίας, όπως περιέχεται στο αρχείο εισαγγελικών διατάξεων άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών κατ’ άρθρο 5 παρ. 4 του ν. 2225/1994 (όπως ισχύει), για το οποίο, σύμφωνα με την ως άνω διάταξη, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει “σε κάθε περίπτωση” τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, όπως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εν προκειμένω.

Όπως σημειώνεται στην αίτηση, η άρνηση του πρώην και του νυν Διοικητή της ΕΥΠ καθώς και του πρώην Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού να παράσχουν ενημέρωση ενώπιον της Βουλής, διαμορφώνει μια πρωτόγνωρη σε βάρος των δικαιωμάτων του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατάσταση κατα την οποία δεν πληροφορείται για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ώστε να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά του έναντι παντός ποινικά, πειθαρχικά και αστικά υπευθύνου.

Επιπλέον δεν δύναται να αμυνθεί μπροστά σε κυβερνητικές ή άλλες διαρροές ανυπόστατων φημών.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Στην Αθήνα η Υδρία του Μειδία μετά από 250 χρόνια

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Κανελόνια με σπανάκι και ανθότυρο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ποια επιδόματα καταβάλλονται αύριο Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνουν, ότι την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου θα καταβληθούν τα εξής επιδόματα: • Επίδομα παιδιού 687.234...

Η Ιαπωνία φημίζεται για τα άδεια σπίτια της

«Akiya» ονομάζονται στην ιαπωνική γλώσσα τα άδεια σπίτια και αποτελούν μία μεγάλη πληγή για τη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, η Ιαπωνία έχει περίπου 8,49 εκατομμύρια...

«Εξοικονομώ»: Αυξημένες επιδοτήσεις για αντλίες θερμότητας

Αυξάνονται οι επιδοτήσεις για τις αντλίες θερμότητας στο «Εξοικονομώ», σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος Αυξημένες επιδοτήσεις για εγκατάσταση αντλιών θερμότητας προβλέπει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Στόχος η επιτάχυνση...