Εγκαινιάστηκε η νέα βιομηχανική μονάδα της Megaplast στη Θήβα

Tα εγκαίνια της νέας βιομηχανικής μονάδας της εταιρείας Megaplast στη Θήβα, κορυφαίου κατασκευαστή παγκοσμίως στον τομέα της εύκαμπτης συσκευασίας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Η δημιουργία της μονάδας στη Θήβα αποτέλεσε μέρος του επενδυτικού προγράμματος ύψους 23 εκατ. ευρώ που υλοποίησε η Megaplast την τελευταία τριετία και έρχεται να ενισχύσει την παραγωγική δυναμικότητα και το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας με καινοτόμα και αειφόρα προϊόντα. Η νέα μονάδα φιλοξενείται σε συνολική έκταση 72.000 τ.μ. και η στεγασμένη επιφάνεια της φτάνει τα 9.100 τ.μ. Η ανέγερση της μονάδας ολοκληρώθηκε σε ένα έτος και αναμένεται να απασχολήσει 70 άτομα προσωπικό.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε η πρώτη από τις συνολικά πέντε υπερσύγχρονες μηχανές που θα λειτουργούν σύντομα στο νέο εργοστάσιο. Σημειώνεται ότι εκτός από τη δημιουργία νέας βιομηχανικής μονάδας στη Θήβα, το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 23 εκατ. ευρώ που ολοκλήρωσε η Megaplast την τελευταία τριετία αφορούσε και τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανικής μονάδας στην Κρήτη.

Υπολογίζεται ότι έως το 2026 η εταιρεία θα επενδύσει επιπλέον 40 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξή της. Οι επενδύσεις στην υφιστάμενη παραγωγική μονάδα στην Κρήτη, σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της έδρας και νέο κέντρο R&D στην Αθήνα, αλλά και η νέα βιομηχανική υποδομή στη Θήβα, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του ομίλου Megaplast στην παγκόσμια αγορά.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Megaplast, Χάρης Καββαδίας σε ομιλία του ανέφερε ότι η δημιουργία της νέας μονάδας είναι μέρος της στρατηγικής επιλογής της διοίκησης του ομίλου να επενδύσει περαιτέρω στην Ελλάδα, αλλάζοντας το αρχικό πλάνο ανάπτυξης της στο εξωτερικό καθώς εκτίμησε το αισθητά βελτιωμένο επενδυτικό και οικονομικό κλίμα των τελευταίων ετών στη χώρα.

«Εδώ και πάνω από 25 χρόνια η Megaplast καταγράφει μία δυναμική πορεία στην αγορά υλικών εύκαμπτης συσκευασίας, διαθέτοντας διεθνώς υψηλής τεχνογνωσίας, καινοτόμα και αειφόρα προϊόντα, ως αποτέλεσμα της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης και του εξωστρεφούς εμπορικού προφίλ της. Εξάγουμε το 95% της παραγωγής μας, διαθέτοντας ανά τον κόσμο τα προϊόντα μας τα οποία παράγονται στη μονάδα μας στην Κρήτη, από όπου και ξεκίνησε η εταιρεία, και πλέον και στη νέα βιομηχανική υποδομή μας εδώ στη Θήβα», τόνισε ο κ. Καββαδίας. Αναφερόμενος στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Megaplast σημείωσε: «Σχεδιάζουμε καινοτόμα προϊόντα, που αναπτύσσονται ενδοεπιχειρησιακά με δική μας τεχνολογία, πιστοποιημένα με διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας, προσφέροντας υψηλή προστιθέμενη αξία».

Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε σύντομο στον χαιρετισμό που απηύθυνε μετέφερε τις ευχαριστίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επένδυση της Megaplast και τις ευχές του για καλή επιτυχία και πρόσθεσε: «Εσείς εκπροσωπείτε την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα της καινοτομίας» Πρόσθεσε επίσης ότι είναι εξαιρετική η συγκυρία των σημερινών εγκαινίων, γιατί η Eurostat δημοσίευσε την κατάσταση των χωρών της ΕΕ με βάση τη βελτίωση που πέτυχαν στους δείκτες καινοτομίας και η Ελλάδα κατατάσσεται φέτος στην πρώτη θέση στην Ευρώπη στην προώθηση της καινοτομίας. «Εγώ είμαι περήφανος να βλέπω την Ελλάδα πρώτη και είμαι περήφανος να βλέπω την Megaplast να ξεχωρίζει παγκοσμίως για τα προϊόντα και τις επιδόσεις της εκπροσωπώντας την Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «το 2018 ο κ. Καββαδίας είχε αποφασίσει να φτιάξει το εργοστάσιο στην Πολωνία και τελικά λόγω της κυβερνήσεώς μας το έφτιαξε στη Θήβα».

«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ, σε ένα ξεχωριστό γεγονός όχι μόνο για την τοπική κοινωνία αλλά και για την εθνική μας οικονομία» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, και συμπλήρωσε: «Η Megaplast είναι μια εταιρεία που επιμένει με συνέπεια στην καινοτομία, παράγει εξαιρετικά προϊόντα και η επένδυση που εγκαινιάζει σήμερα στην Θήβα θα ενδυναμώσει την εξωστρέφεια της και θα πολλαπλασιάσει το αποτύπωμά της στις διεθνείς αγορές».

«Ως κυβέρνηση έχουμε ευθύνη να κάνουμε ότι μπορούμε για να δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον, που αποπνέει εμπιστοσύνη, γιατί αυτό είναι που σας ενθάρρυνε να επενδύσετε στην πατρίδα μας και όχι στο εξωτερικό και αυτό θα βοηθήσει για περισσότερες επενδύσεις» σημείωσε ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νικόλαος Ταγαράς και απευθυνόμενος στους ανθρώπους της Megaplast κατέληξε: «Σας συγχαίρω για αυτά που δημιουργείτε εδώ, που τα δημιουργείτε στον τόπο μας και εύχομαι να βλέπετε το όνειρό σας συνεχώς να μεγαλώνει».

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός δήλωσε ότι «στην Περιφέρειά μας αγαπάμε, τιμούμε και στηρίζουμε το επιχειρείν και θα είμαστε δίπλα σε κάθε υγιή επιχείρηση που επενδύει με σεβασμό στο κοινωνικό, οικονομικό και φυσικό περιβάλλον» και ευχήθηκε «τα 9.000 τ.μ. της νέας εγκατάστασης να στεγάσουν 9.000 νέα όνειρα που θα γίνουν πραγματικότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε: «Είμαστε περήφανοι για τους επιχειρηματίες που προέρχονται από την Κρήτη. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην οικογένεια της Megaplast που συνεχίζει μια πολύ σημαντική πορεία στα επιχειρηματικά πράγματα της χώρας».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε περήφανος για τις αρχές, τις αξίες και το ήθος του ιδρυτή της εταιρείας, της οικογένειάς του, αλλά και όλων των ανθρώπων της Megaplast και διαβεβαίωσε ότι για την κυβέρνηση είναι κορυφαία προτεραιότητα η συνεχής βελτίωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Με μεγάλη επιτυχία ο σχολικός χορός της Γ’ Λυκείου Καμένων Βούρλων

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Παρατείνεται έως 10/10 η προθεσμία υλοποίησης παρεμβάσεων από τους ωφελούμενους

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Το συγκρότημα Καρελά μίσθωσε η Mytilineos

Την εξολοκλήρου μίσθωση του Karela Business Park από την Mytilineos, ανακοίνωσε η Prodea. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ακίνητο – συγκρότημα γραφείων του χαρτοφυλακίου της Prodea,...

Guardian: Η γη είναι άρρωστη

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Διαμέσου της αναγεννητικής γεωργίας το μέλλον του πρωτογενούς τομέα εκτιμά η Bayer

Πάνω σε τρεις άξονες στηρίζεται η νέα στρατηγική της Bayer για το μελλοντικό παραγωγικό μοντέλο στον πρωτογενή τομέα, η οποία παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση...