Εγκρίσεις έργων και δράσεων με τη Φωκίδα στο επίκεντρο

Στην Άμφισσα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, η 11η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Συνεδρίαση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην έναρξη της συνεδρίασης, παρουσία του Δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, του Δημάρχου Δωρίδος Γιώργου Καπεντζώνη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φωκίδας Βασίλη Αυγερινού και άλλων εκπροσώπων φορέων του τόπου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός:

  • Επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι οδεύει προς συμβασιοποίηση το τμήμα Γραβιά – Βάργιανη, του διαγώνιου άξονα της Φωκίδας, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020.
  • Ανακοίνωσε ότι αναμένεται την αμέσως επόμενη περίοδο να ενταχθούν έργα, τα οποία είχε αιτηθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Π.Ε. Φωκίδας τον Αύγουστο του 2021.
  • Απαντώντας και σε σχετικά ερωτήματα Περιφερειακών Συμβούλων, τόνισε ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί 100 χλμ. δικτύου, στο πλαίσιο του αρδευτικού έργου του Ελαιώνα Άμφισσας, το οποίο συνεχίζεται, αφού ξεπεράστηκανδιαχρονικά προβλήματα.
  • Αναφέρθηκε στο σύνολο των στρατηγικών έργων και παρεμβάσεων, που είναι σε εξέλιξη, όπως το έργο στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών, το  Τρίγκειο Θεραπευτήριο, τον Μητροπολιτικό ναό Άμφισσας, το αρδευτικό έργο του ΤΟΕΒ Μόρνου, ο κόμβος Μαλαμάτων και τα έργα που είναι προς δημοπράτηση για το λιμάνι Ιτέας, το κλειστό Ιτέας και τον περιφερειακό της Άμφισσας.

Στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας τροποποίησε το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2022, προκειμένου να ενταχθούν νέα έργα, όπως:

  • Η χάραξη και σηματοδότηση μονοπατιών Βοιωτίας.
  • Η αποπεράτωση γηπέδου Δύστου.
  • Η προμήθεια και τοποθέτηση χλοοτάπητα στα γήπεδα Πούρνου και Καθενών.
  • Η ασφαλτόστρωση της Ε.Ο. 6 (Όρια των Π.Ε. Φθιώτιδας – Φωκίδας).
  • Η ανασκαφική έρευνα στην Ακρολαμία και την κοιλάδα του Σπερχειού.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Καταφέραμε επιτέλους να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς της πανδημίας και να συνεδριάσουμε στην Άμφισσα, στα ιστορικά Σάλωνα. Έναν τόπο, στον οποίο οφείλουμε πολλά. Με σχέδιο και πολλή δουλειά, προσπαθούμε να ανταποδώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα.

»Πέραν των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις ανάγκες και τις προοπτικές της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για τον Διαγώνιο οδικό άξονα της Φωκίδας, που θα συμβασιοποιηθεί πολύ σύντομα. Είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για τον τόπο και σε αυτό προσθέτουμε μια σειρά άλλων παρεμβάσεων όπως το λιμάνι Ιτέας και ο περιφερειακός της Άμφισσας.

»Ενημερώσαμε επίσης, για τα προβλήματα που ξεπεράστηκαν και τη συνέχιση του αρδευτικού έργου του Ελαιώνα και για άλλα ζητήματα, αφού η Φωκίδα βρέθηκε δικαιωματικά στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού μας συμβουλίου».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε: «Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού μας συμβουλίου στην Άμφισσα είχε τον πανηγυρικό χαρακτήρα και το ενωτικό κλίμα, που ταιριάζει άλλωστε στα ιστορικά Σάλωνα.

»Σε στιγμιαίες απρέπειες, αντιδράσαμε ψύχραιμα προκειμένου να προτάξουμε την ουσία και το καλό του τόπου. Συζητήσαμε για τις ιδιαίτερες ανάγκες και τα ζητήματα της Φωκίδας, ενώ εγκρίθηκαν με ευρύτατη πλειοψηφία τα περισσότερα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ευχαριστώ και πάλι τους συναδέλφους».

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για το Voucher μέσω ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών από την ΕΕΤΑΑ

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Σούπερ μάρκετ: Μικραίνουν τις συσκευασίες προϊόντων

«Αγάπη μου συρρίκνωσαν τα… προϊόντα»! Όλα και μικρότερα γίνονται τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, πλην όμως, οι τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές παραμένουν...

Εφορία: Μπαράζ «φορο-κλήσεων» σε φορολογούμενους

Το γκάζι των ελέγχων έχει πατήσει ο φορολογικός μηχανισμός για να προλάβει την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, φορολογίας ακινήτων και άλλων φορολογικών...

Financial Times: Το πλήγμα του Daniel στη φέτα

Το δημοσίευμα τονίζει ότι το περίπου το 40% των μαλακών τυριών της χώρας παρασκευάζονται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που παράγεται στην κεντρική περιοχή...

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές

Εκτός από τις παρεμβάσεις με σκοπό την ενίσχυση του εισοδήματος και της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη...