Εγκρίθηκε το 82% των συμμετεχόντων στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

H Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που συνεδριάζει από το πρωί, ενέκρινε πριν από λίγη ώρα τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους του κόμματος σχεδόν σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας, δίνοντας το έναυσμα για την προεκλογική μάχη του κόμματος.

Ανακοινώθηκαν, μετά από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 υποψήφιοι, από τους 400 συνολικά που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων.

Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Σημειώνεται ότι ο Απόστολος Σπυρόπουλος απέσυρε την υποψηφιότητά του από την Αρκαδία και αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αιχμές κατά τις ηγεσίας, ενώ είχε ζητήσει από την Επιτροπή Ψηφοδελτίων περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει.

Κενά κι εκκρεμότητες διαπιστώνονται σε πολλές περιφέρειες κι αφορούν την ποσόστωση γυναικών και την τελική απάντηση υποψηφίων. Όλα τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες.

Ανδρουλάκης: Ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή στο ΠΑΣΟΚ, αλλιώς περιπέτειες…

Το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ από το βράδυ της πρώτης Κυριακής των εκλογών επιχείρησε να περιγράψει με καθαρό λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη τόνισε όσον αφορά στη στάση του μετά το άνοιγμα της πρώτης κάλπης ότι «εμείς θέλουμε και ζητάμε ισχυρό ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή, όμως αν δεν λάβουμε αυτήν την ισχυρή εντολή να ξέρουν οι πολίτες ότι θα μπούμε σε περιπέτειες αστάθειας γιατί το μόνο που ενδιαφέρει τους άλλους είναι η καρέκλα».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε λέγοντας «εμείς λέμε μια φορά εκλογές και εκείνοι λένε δυο και τρεις φορές με στόχο την αυτοδυναμία». Στη συνέχεια προσπάθησε να προϊδεάσει για τον σχεδιασμό του υπογραμμίζοντας την δέσμευσή του ότι αν οι πολίτες του δώσουν ισχυρή εντολή θα τους την ανταποδώσει με αξιοπρέπεια ανοίγοντας διάλογο για ένα πεδίο προγραμματικών συγκλίσεων, χωρίς κανένα παζάρι εξουσίας.

Είναι προφανές ότι ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε και όχι τυχαία σε αυτή την συγκυρία- της ανακοίνωσης των υποψηφίων βουλευτών και της επίσημης έναρξης του προεκλογικού αγώνα- να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες. Είπε «ναι», επεσήμανε όμως ότι οι συνεργασίες προϋποθέτουν «ισχυρή εντολή» (δηλαδή ισχυρό διψήφιο ποσοστό, γύρω στο 12-14%) και διάλογο επί των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μια  νέα κοινωνική συμμαχία που εγγυάται την μελλοντική ευημερία του λαού μας. «Δεν θα αφήσουμε ούτε τους πιο ευάλωτους να νιώσουν αποκλεισμένοι, την μεσαία τάξη να νιώσει μετέωρη και τη νέα γενιά να παραλύσει πιστεύοντας ότι τίποτα δεν αλλάζει» υποστήριξε εξηγώντας ότι:.

Απευθυνόμαστε:

Στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου

Στην υγιή επιχειρηματικότητα ,που επενδύει στην  καινοτομία και την εξωστρέφεια μακριά από τις κρατικοδίαιτες πρακτικές, τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες για να σταθούν ανταγωνιστικά, με ψηλά το κεφάλι, στις νέες συνθήκες. Απευθυνόμαστε στους πολίτες, που ζητούν αξιοπρέπεια στη ζωή τους. Ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Κανόνες και δικαιώματα στην εργασία τους. Αξιοπρεπή σύνταξη.

Ένα ποιοτικό σύστημα δημόσιας εκπαίδευσης για τα παιδιά τους. Ένα αποτελεσματικό σύστημα πολιτικής προστασίας και ασφάλεια στη γειτονιά τους απέναντι σε κάθε μορφή εγκληματικότητας. Μια ανοιχτή κοινωνία, απέναντι σε κάθε μορφή διακρίσεων. Ένα κράτος που λειτουργεί με αξιοκρατία.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που καλούνται σε εκβιαστικές διαπραγματεύσεις από τα funds χωρίς κριτήρια και κανόνες διαφάνειας. Έχουμε χρέος να τους δώσουμε μια αξιοπρεπή οικονομική λύση για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας στη ζωη τους. Απευθυνόμαστε σε αυτούς που οφείλουμε να βάλουμε στο επίκεντρο της ανασύνταξης ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους, που θα μειώνει τις ανισότητες, θα διασφαλίζει για όλους μια ενεργή θέση στην κοινωνία  με στοχευμένεs πολιτικέs και θα οδηγεί στην χειραφέτηση και την ένταξη και όχι στην εξάρτηση από τα προσωρινά προεκλογικά επιδόματα.

Απευθυνόμαστε ειδικά στους νέους, που θέλουν να σπάσουν την ομηρία των πελατειακών σχέσεων και της λογικής των κολλητών. Που αδυνατούν σήμερα να ανταποκριθούν στις δαπάνες στέγασης και να δημιουργήσουν τη δίκη τους οικογένεια.

Έχουμε χρέος να τους διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες για μόρφωση, επιχειρηματικότητα, αξιοπρεπή και καλά αμειβόμενη εργασία, πρόσβαση στον πολιτισμό και σε ποιότητα ζωής.  Για να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους. Αυτή τη νέα κοινωνική συμμαχία, αυτό το νέο πλειοψηφικό ρεύμα δημιουργούμε.

Ενώνονταs τους πολίτες σε κοινούς στόχους, συνθέτοντας δημιουργικά τις αντιθέσεις.

Γιατί η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των ασθενέστερων, δεν είναι ανταγωνιστική στη μεσαία τάξη. Ακριβώς το αντίθετο, είναι  ο στόχος μιας υγιούς κοινωνίας.

Είναι η προτεραιότητα κάθε σοσιαλδημοκράτη. Στη μεταπολίτευση το ΠΑΣΟΚ άνοιξε τον δρόμο στην άνοδο των νέων μεσοστρωμάτων στις πόλεις και στην ύπαιθρο.

Άνοιξε μια νέα εποχή για τα παιδιά του εργάτη, του αγρότη, του κτηνοτρόφου. Αυτές είναι οι ρίζες μας. Αυτό είναι το όραμα μας για τη νέα εποχή: Ευκαιρίες δημιουργίας για όλους τους Έλληνες.

Αφού ο κ. Ανδρουλάκης προσδιόρισε το προγραμματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε με την ομιλία του αναλυτικά τις 10 βασικές προτεραιότητες:

«Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές καλούμαστε να κερδίσουμε την μάχη ενός μέλλοντος αλληλεγγύης,  αξιοπρέπειας, σιγουριάς  και ασφάλειας για την χώρα.

Την μάχη του μέλλοντος που προετοιμάζει το πρόγραμμα που πρώτοι παρουσιάσαμε.

Το πρόγραμμα των δέκα προτεραιοτήτων που υπηρετούν το όραμά μας για την Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Με τη νέα γενιά στην πρώτη γραμμή να γίνεται κινητήρια δύναμη μιας συνολικής εθνικής επανεκκίνησης.

Με τολμηρά κίνητρα για αξιοπρεπή δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για επαγγελματικές και επιχειρηματικές διακρίσεις.

Με την εφαρμογή των πρωτοπόρων  προτάσεών μας για τις κοινωνικές κατοικίες ,που θα δίνει λύση στο οξύ πρόβλημα της αύξησης των ενοικίων στηρίζοντας τους φοιτητές και τις νέες οικογένειες, απενεργοποιώντας  την βόμβα της δημογραφικής γήρανσης μαζί με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Με μείωση των  ανισοτήτων  μέσα από την δίκαιη διανομή  του πλούτου που προωθεί ένα νέο προοδευτικό και αναδιανεμητικό φορολογικό σύστημα.

Ώστε να υπάρχουν οι πόροι για την στοχευμένη στήριξη των πιο ευάλωτων.

Με μόνιμες ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι προσωρινά επιδόματα.

Με μείωση των φόρων στην εργασία.

Με μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής,

Με τη δραστική μείωση του απαράδεκτα υψηλού ορίου αφορολόγητων γονικών παροχών.

Με την έκτακτη φορολόγηση των προκλητικών κερδών των ηλεκτροπαραγωγών, των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων σε στρατηγικούς ολιγοπώλιακους τομείς της οικονομίας, που εκμεταλλεύτηκαν την κρίση.

Πρωταρχικός στόχος μας η δημιουργία ενός νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου.

Με δημοσιονομική σταθερότητα, αλλά και ήπια πρωτογενή πλεονάσματα ,ώστε να μην υπονομεύονται οι προοπτικές για ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Με στοχευμένη αλλαγή των προτεραιοτήτων των ευρωπαϊκών πόρων και ιδιαίτερα του Ταμείου Ανάπτυξης, ώστε να στηριχτούν η εγχώρια παραγωγή,  οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο πρωτογενής τομέας, η δίκαιη πράσινη μετάβαση, η ενεργειακή δημοκρατία  και η διάχυση των ΑΠΕ στην παραγωγή.

Με προμετωπίδα μας το ελληνικό ποιοτικό προϊόν, το Made in Greece.

Με διασύνδεση του τουρισμού με όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Με ένα κράτος στρατηγείο ανάπτυξης, που επενδύει στις  υποδομές, και στα δίκτυα.

Με την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Με δουλειές με δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές.

Χωρίς τις διατάξεις νόμου της Νέας Δημοκρατίας, που οδηγούν στην εργοδοτική ασυδοσία.

Με αύξηση του κατώτατου μισθού λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της εποχής  και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στήριξη των κλαδικών συμβάσεων.

Με νέες ρυθμίσεις  και κανόνεs  για τις νέες μορφές εργασίας ,και ποιοτική δια βίου μάθηση, ώστε οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς στις νέες τεχνολογικές συνθήκες.

Αξιοπρεπές επίπεδο αμοιβών στο δημόσιο τομέα με την παράλληλη ύπαρξη αξιοκρατικού συστήματος μισθολογικής επιβράβευσης της προσπάθειάς τους».

Οι υποψηφιότητες στη Στερεά Ελλάδα

Βοιωτία

ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΝΤΑΝΤΟΥΜΗ ΙΩΑΝΝΑ ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ

ΣΚΑΡΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΤΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΤΣΙΟΥΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Εύβοια

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΚΑΖΑΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΑΤΡΟΣ

ΚΑΛΑΒΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΣΟΥΡΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΛΟΓΙΣΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ

ΤΑΡΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Φθιώτιδα

ΑΝΤΕΡΡΙΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΣΕΠ ΕΑΠ

ΜΠΕΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΠΑΠΑΓΟΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ

Φωκίδα

ΣΠΑΤΟΥΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΦΛΕΓΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

«Έρχεται» πλατφόρμα υιοθεσιών ζώων συντροφιάς

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Με επιτυχία ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας Goulinas στη Σπερχειάδα

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας Goulinas Mtb Race, σε διοργάνωση από τον Σύλλογο Goulinas Adventure...

Επιπλέον έσοδα 2 δισ. κάθε χρόνο σε μόνιμη βάση έως το 2026

Ο περιορισμός της φοροδιαφυγής αποτελεί διαχρονικά σταθερή επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο φαίνεται να έχουν γίνει κάποια βήματα και όπως προκύπτει...

Π. Παπαϊωάννου από Θερμοπύλες: «Είναι αυτές εικόνες ενός “περήφανου” Δήμου;»

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Mε επιτυχία η εκδήλωση του ΣΒΣΕ για τις επενδυτικές προοπτικές στη Χαλκίδα

Εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα Ενώπιον Νέων Αναπτυξιακών και Επενδυτικών Προοπτικών» και ομιλητές τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Διοικητή της...