Εκπαίδευση κρατουμένων σε θέματα μηχανολογίας και Οδικής Ασφάλειας στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου η εκδήλωση με θέμα «Η “επάνοδος” στην κοινωνική επανένταξη ξεκινά πριν από την αποφυλάκιση – Το παρόν και το μέλλον της επαγγελματικής επανένταξης των αποφυλακισμένων» στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Η εκδήλωση οργανώθηκε με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Convicts Upskilling Pathways (CUP)”, από την Επάνοδο Ν.Π.Ι.Δ. που συμμετέχει ως εταίρος.

Στο εν λόγω Κατάστημα διοργανώθηκε μέσω του προγράμματος CUP Εργαστήριο μηχανολογίας αυτοκινήτου που παρακολούθησαν νεαροί κρατούμενοι. Το Εργαστήριο υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Επάνοδο και η ύλη του περιελάμβανε ενότητες της μηχανολογίας του αυτοκινήτου και θέματα οδικής ασφάλειας. Οι κρατούμενοι συμμετείχαν επίσης σε βιωματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης με τη χρήση των προσομοιωτών του Ινστιτούτου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, η πρώην Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου, η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών του Τμήματος Ανηλίκων κ. Σοφία Σισμανίδου, η Πρόεδρος του ΝΠΙΔ “ΕΠΑΝΟΔΟΣ” Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου, η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ο δημοσιογράφος κ. Τάκης Πουρναράκης, ο Group PR Manager της Kosmocar Α.Ε. κ. Νικόλαος Μαρτίνος καθώς και επαγγελματίες από το χώρο της αυτοκίνησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν τοποθετήσεις από τους παριστάμενους τους οποίους καλωσόρισε ο Διευθυντής του Καταστήματος κ. Πατσογιάννης και ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στους κρατουμένους και συζήτηση που συντόνιζε η Διευθύντρια της Επανόδου κα. Μηλιώνη.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, δήλωσε: «Η κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη συνανθρώπων μας που εκτίουν ή εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας τους είναι υποχρέωση μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής Πολιτείας όπως είναι η Ελληνική. Ταυτόχρονα όμως συνιστά και στρατηγική επιλογή στο πλαίσιο ανασυγκρότησης του υφιστάμενου Σωφρονιστικού Συστήματος της Χώρας μας, σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και τις καλές πρακτικές.»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γεώργιος Πατούλης, δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση εδώ στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα δίνει ένα από τα πιο δημιουργικά και ελπιδοφόρα μηνύματα στο τέλος αυτής της χρονιάς. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι διαμορφώνεται ένα πλαίσιο ενός επαγγελματικού προσανατολισμού και ανοίγονται ορίζοντες για την επάνοδο των κρατουμένων και την κοινωνικοποίησή τους. Τέτοιες πρωτοβουλίες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα.» και συνεχάρη τα στελέχη της Επανόδου, του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης και του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για τη σημαντική δουλειά που έχουν κάνει.

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κυρία Δανέλλη – Μυλωνά, δήλωσε κατά το χαιρετισμό της: « Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την ΕΠΑΝΟΔΟ για το πρόγραμμα CUP (Erasmus+), με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των κρατουμένων σε θέματα μηχανολογίας και οδικής ασφάλειας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και πολύ συγκινημένοι που μπορούμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική σε νέους ανθρώπους που αποφυλακίζονται και να τους παρέχουμε γνώσεις που θα τους φανούν χρήσιμες στη ζωή τους.»

Η Πρόεδρος του ΝΠΙΔ “ΕΠΑΝΟΔΟΣ” Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, απονέμουμε τα πιστοποιητικά ολοκλήρωσης του Εργαστηρίου Μηχανολογίας που υλοποιήθηκε από την ΕΠΑΝΟΔΟ με την αγαστή συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», στους νέους του ΕΚΚΝΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος CUP (Erasmus+). Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν από την ΕΠΑΝΟΔΟ στα σωφρονιστικά καταστήματα Χαλκίδας (εργαστήριο στρωματοποιίας) και Ελεώνα Θήβας (εργαστήριο ραπτικής) και αντανακλούν συντονισμένες προσπάθειες μιας ουσιαστικής κοινωνικής επανένταξης. Συγχαρητήρια στους αποφοιτήσαντες και ευχαριστίες στη διεύθυνση και την κοινωνική υπηρεσία του Αυλώνα για τη συνεργασία αυτή».

Ο Group PR Manager της Kosmocar Α.Ε. κ. Νικόλαος Μαρτίνος, απευθυνόμενος στους σπουδαστές τόνισε: «Σας συγχαίρω που σε μία δύσκολη στιγμή της ζωής σας βρήκατε την ψυχική δύναμη να μελετήσετε και να εφοδιαστείτε με πολύτιμη γνώση για ένα καλύτερο μέλλον για σας. Παράλληλα, με χαρά σας καλωσορίζω στον κόσμο της αυτοκίνησης, που ζει μία από τις πιο συναρπαστικές σελίδες της ιστορίας της και σας εύχομαι κάθε επιτυχία.»

Περισσότερες πληροφορίες: 210 8620150, www.ioas.gr

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ιστορική ταινία για τον Αθανάσιο Διάκο δημιούργησαν 450 εθελοντές

Η ζωή του Αθανασίου Διάκου από την ημέρα της βάπτισής του στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας μέχρι το …βάπτισμα του μαρτυρίου στις 24 Απριλίου 1821...

Πρόταση Μητσοτάκη για λεωφόρους μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη

Η ενέργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και η απεξάρτηση της Γηραιάς Ηπείρου από τα ορυκτά καύσιμα αποτελεί ύψιστη προτεταιότητα των 27 κρατών – μελών. Στο πλαίσιο...

Γραμμένη Οξυά: Off roading στο νοτιότερο δάσος οξυάς στην Ευρώπη

Απαραίτητη η σύντομη στάση για ξεκούραση, την ώρα που ο Χρήστος ετοιμάζει τα φωτογραφικά σύνεργά του ενώ εγώ με τη βοήθεια του Google Maps...

ΙΣΑ: άμεση διευθέτηση ψηφιοποίησης και εκκαθάρισης δαπανών των ιατρών

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Πασχαλινές αποδράσεις: Ποιες βαλίτσες θα σε βολέψουν

Χριστούγεννα στην πόλη, Πάσχα στο χωριό, λέει ο θυμόσοφος λαός. Και αν έχετε ήδη κάνει σχέδια να δραπετεύσετε το Πάσχα και όχι απαραίτητα...