
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) οι τιμές των τροφίμων είναι στα ύψη. Είναι ενδεικτικό ότι το 2019 ο Food Index ήταν στις 95 μονάδες, το 2020 στις 98 μονάδες και το Σεπτέμβριο του 2021 στις 130 μονάδες, καταγράφοντας αύξηση 32,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Αναλυτικά το τελευταίο διάστημα:
– Τα δημητριακά κατέγραψαν αύξηση 2,6% από τον Αύγουστο και 28,5% από το Σεπτέμβριο του 2020
– Ειδικά το σιτάρι ανέβηκε 4% σε ένα μήνα και 41% από πέρσι.
– Τα σπορέλαια (κυρίως φοινικέλαιο) ανέβηκαν 2,9% σε ένα μήνα και 60% από πέρσι
– Τα γαλακτοκομικά είχαν αύξηση 1,7% σε ένα μήνα και 15,2% από πέρσι
– Η ζάχαρη τον Αύγουστο ανέβηκε με ρυθμό 53,5% σε σχέση με πέρσι
Πηγή: Reporter.gr
Πηγή: stereanews.gr