Επίδομα βενζίνης: Πόσα χρήματα θα είναι το «κουπόνι»

Αύριο, Πέμπτη 17/3, ανακοινώνονται τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ένα από αυτά είναι το «κουπόνι βενζίνης», δηλαδή το επίδομα που θα δοθεί για καύσιμα, καθώς οι τιμές παγιώνονται πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα βενζίνης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis.gr, το «επίδομα κίνησης» θα κινείται στα 40 λεπτά ανά λίτρο και θα δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια και συγκεκριμένα σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ (συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει να υπάρξει και ένας μηχανισμός κίνησης, ο οποίος θα παρακολουθεί τις διεθνείς τιμές καθημερινά και έτσι το επίδομα θα προσαρμόζεται όταν οι τιμές πέφτουν.

Πώς θα πάρετε το «κουπόνι βενζίνης»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο εκάστοτε δικαιούχος θα πληρώνει στο βενζινάδικο το συνολικό ποσό και στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει αίτηση ηλεκτρονικά σε σχετική πλατφόρμα.

Η επιστροφή χρημάτων θα πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό, όπως δηλαδή λειτουργούσε και ο μηχανισμός με το επίδομα θέρμανσης.

Από χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε προαναγγείλει πως θα υπάρξει παρέμβαση στα καύσιμα, «ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία».

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο και στη συνέχεια θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την επιστροφή χρημάτων που θα γίνεται στους δικαιούχους, πόσες μέρες θα χρειάζονται, μέχρι πότε θα δίνεται το επίδομα κ.λπ.

Τι είναι το έκτακτο επίδομα Πάσχα 2022 και ποιοι θα το πάρουν

Ένα ακόμα μέτρο στήριξης θα είναι το άτυπο «Δώρο Πάσχα 2022». Όπως έχει γράψει ήδη το iEidiseis, ενώ οι αρχικές διαρροές έκαναν λόγο για επίδομα της τάξης των 300 ευρώ, τα σχέδια τελικά άλλαξαν και το τελικό ύψος του ποσού δείχνει να κινείται στα 250 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν και το επίδομα των Χριστουγέννων.

Δικαιούχοι αναμένεται να είναι περίπου 1,2 εκατ. οικονομικά ευάλωτοι πολίτες:

  • Έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα
  • xαμηλοσυνταξιούχοι
  • δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • άτομα με αναπηρία

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, το πιθανότερο είναι ότι θα εξαιρεθούν οι μακροχρόνια άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι. Τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θα είναι το ετήσιο εισόδημα του 2020 (δηλώσεις 2021), αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία (παλαιές αντικειμενικές αξίες. Όσον αφορά στην ημερομηνία καταβολής, αυτή προσδιορίζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα και πάντως πριν τις 24 Απριλίου, οπότε πέφτει φέτος το Πάσχα.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πόρτες: Μια από τις ομορφότερες και πιο “άγριες” παραλίες της Εύβοιας (βίντεο)

Ένας ακόμη κρυμμένος επίγειος παράδεισος της πατρίδας μας μόλις αποκαλύφθηκε. Πραγματικά εάν επισκεφθείτε την συγκεκριμένη παραλία θα εκπλαγείτε πρώτα από όλα από τα εκπληκτικά γαλαζοπράσινα...

Tο μήνυμα του Χρ. Σταϊκούρα για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

“Τα σημερινά αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων σηματοδοτούν για όλους τους διαγωνιζόμενους μία νέα αρχή. Για όσους πέτυχαν το στόχο τους, μια νέα προσπάθεια για την...

Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2022 – The Swingin’ Cats

Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» μετά τη θριαμβευτική  συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Βοστώνης με το ζωντανό μύθο, μαέστρο Benjamin Zander στο Θέατρο...

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο

Εκδόθηκε ο ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από την Γ.Γ.Π.Π. κατά την αντιπυρική περίοδο 2022 για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με...

Πανουργιάς Παπαϊωάννου: Βαριές καταγγελίες για κρυφές χρηματοδοτήσεις!

Ο πρόεδρος της Λαμίας που απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Σούπερ Λιγκ την τελευταία στιγμή Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ήταν καλεσμένος και μίλησε...