Επίδομα βενζίνης: Πόσα χρήματα θα είναι το «κουπόνι»

Αύριο, Πέμπτη 17/3, ανακοινώνονται τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ένα από αυτά είναι το «κουπόνι βενζίνης», δηλαδή το επίδομα που θα δοθεί για καύσιμα, καθώς οι τιμές παγιώνονται πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα βενζίνης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis.gr, το «επίδομα κίνησης» θα κινείται στα 40 λεπτά ανά λίτρο και θα δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια και συγκεκριμένα σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ (συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί).

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει να υπάρξει και ένας μηχανισμός κίνησης, ο οποίος θα παρακολουθεί τις διεθνείς τιμές καθημερινά και έτσι το επίδομα θα προσαρμόζεται όταν οι τιμές πέφτουν.

Πώς θα πάρετε το «κουπόνι βενζίνης»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο εκάστοτε δικαιούχος θα πληρώνει στο βενζινάδικο το συνολικό ποσό και στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει αίτηση ηλεκτρονικά σε σχετική πλατφόρμα.

Η επιστροφή χρημάτων θα πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό, όπως δηλαδή λειτουργούσε και ο μηχανισμός με το επίδομα θέρμανσης.

Από χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε προαναγγείλει πως θα υπάρξει παρέμβαση στα καύσιμα, «ώστε εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή μικρότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία».

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο και στη συνέχεια θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την επιστροφή χρημάτων που θα γίνεται στους δικαιούχους, πόσες μέρες θα χρειάζονται, μέχρι πότε θα δίνεται το επίδομα κ.λπ.

Τι είναι το έκτακτο επίδομα Πάσχα 2022 και ποιοι θα το πάρουν

Ένα ακόμα μέτρο στήριξης θα είναι το άτυπο «Δώρο Πάσχα 2022». Όπως έχει γράψει ήδη το iEidiseis, ενώ οι αρχικές διαρροές έκαναν λόγο για επίδομα της τάξης των 300 ευρώ, τα σχέδια τελικά άλλαξαν και το τελικό ύψος του ποσού δείχνει να κινείται στα 250 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν και το επίδομα των Χριστουγέννων.

Δικαιούχοι αναμένεται να είναι περίπου 1,2 εκατ. οικονομικά ευάλωτοι πολίτες:

  • Έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα
  • xαμηλοσυνταξιούχοι
  • δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • άτομα με αναπηρία

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, το πιθανότερο είναι ότι θα εξαιρεθούν οι μακροχρόνια άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι. Τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος θα είναι το ετήσιο εισόδημα του 2020 (δηλώσεις 2021), αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία (παλαιές αντικειμενικές αξίες. Όσον αφορά στην ημερομηνία καταβολής, αυτή προσδιορίζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα και πάντως πριν τις 24 Απριλίου, οπότε πέφτει φέτος το Πάσχα.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τον Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964

Καλούνται τα μέλη του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964», που εδρεύει στην Λαμία, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις...

Χρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση δεσμεύεται να συνεχίσει να μειώνει φόρους

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να συνεχίσει να μειώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και την επόμενη τετραετία, να ενισχύει το επιχειρείν με φορολογικά κίνητρα προκειμένου να...

Χαλκίδα: Αυλαία για το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ – docfest. Η Τελετή Λήξης πραγματοποιήθηκε στις 20:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο...

Σαν σήμερα “έφυγε” από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Φούντας με καταγωγή από τo Mαυρολιθάρι Φωκίδας

Σαν σήμερα 28 Νοεμβρίου 2010 έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος ηθοποιός και γνήσιος Ρουμελιώτης ο Γιώργος Φούντας από το Μαυρολιθάρι Φωκίδος. Ο σπουδαίος αυτός...

60 χρόνια James Bond από Δημοτικό Ωδείο Λαμίας και Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών

Το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας και το Παράρτημα Φθιώτιδας του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων διοργανώνουν εκδήλωση / αφιέρωμα για τα...