Έρχεται ο 23ος Ευχίδειος Άθλος

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 107,5 χλμ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Σάββατο 6 Μαΐου 2023, ώρα 19.00 Πλαταιές

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κυριακή 7 Μαΐου 2023, Δελφοί

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ: 16 ώρες

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Θα υπάρχουν 19 επανδρωμένοι σταθμοί ελέγχου και τροφοδοσίας και 6 μη επανδρωμένα σημεία νερού.

ΕΠΑΘΛΑ: Μετάλλιο, δίπλωμα και το μοναδικό σύμβολο-έπαθλο, η δάδα του Ευχίδα θα δοθούν σε όσους τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου. Επιπλέον, Κύπελλα θα δοθούν στους έξι πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες.

Κριτήρια συμμετοχής, απονομές, πρόγραμμα, άλλες παροχές και όλες τις οδηγίες και λεπτομέρειες θα βρείτε αναλυτικά στο www.euchidiosathlos.gr

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, καθώς επίσης ιατρική μέριμνα με διαρκή παρουσία ασθενοφόρου και γιατρών των αγώνων.

Ευχίδεια Λαμπαδηδρομία: 31η αφή δελφικού φωτός υπεραποστάσεων

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 και ώρα 12.00 περίπου θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, στα πλαίσια του Ευχίδειου Αθλου, η καθιερωμένη από το 1993 αφή του Δελφικού φωτός, σε μία λιτή τελετή και στη συνέχεια η Ευχίδεια λαμπαδηδρομία.

Η λαμπαδηδρομία είναι συμβολική και θα λάβει χώρα μέσα στην πόλη των Δελφών. Καλούνται όλοι οι αθλητές και από τον Ευχίδειο άθλο και από το δρόμο 9 Μουσών να συμμετέχουν στην πολιτιστική αυτή εκδήλωση καθώς και όλοι όσοι επιθυμούν.

Λάβετε μέρος στην ιδιαίτερη λαμπαδηδρομία με τη φλόγα και τη δάδα του Ευχίδα στην ιερή πόλη των Δελφών!

Δρόμος 9 Μουσών «Ευτέρπη», Αγία Αννα – Δελφοί, 59 χλμ.

Τρέξε με τον Ευχίδα, συνάντησε τις Μούσες στον Ελικώνα, εξάγνισε το σώμα σου στην Κασταλία Πηγή, φόρεσε δαφνικό στεφάνι και μπες νικητής στο Ιερό του Απόλλωνα. Ζήσε την εμπειρία, τρέχοντας στα μονοπάτια της ιστορίας και του πολιτισμού.

Ο Δρόμος 9 Μουσών είναι ένας θεματικός αγώνας συνδεδεμένος με την ιστορία και τη μυθολογία μας, όπως συνηθίζουμε. Οι αγώνες του «Ευχίδα» άλλωστε, έχουν πάντα έντονο ιστορικό και πολιτισμικό χαρακτήρα. Τον ονομάζουμε Δρόμο 9 Μουσών, διότι ένα μεγάλο μέρος του διασχίζει τον Ελικώνα, ο οποίος ως γνωστό ήταν ο τόπος κατοικίας των Μουσών.

Κάθε χρόνο είναι αφιερωμένος σε μια διαφορετική Μούσα, η οποία απεικονίζεται στο μοναδικό μετάλλιο της κάθε χρονιάς, δημιουργώντας έτσι μια πολύ ξεχωριστή συλλογή για όσους συμμετέχουν. Το 2018 ήταν αφιερωμένος στη Μούσα της Ιστορίας Κλειώ, το 2019 στη Μούσα του Ερωτα, Ερατώ, το 2021 στη Μούσα της αστρονομίας Ουρανία, το 2022 στη Μούσα των καλών τεχνών Καλλιόπη, και το 2023 ο αγώνας αφιερώνεται στη Μούσα της μουσικής, Ευτέρπη.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 59 χλμ.

ΤΥΠΟΣ ΑΓΩΝΑ: Αγώνας υπεραπόστασης επί ασφάλτου. Η διαδρομή του δρόμου 9 Μουσών – Ευτέρπη κινείται επί ασφαλτομένου δρόμου εξολοκλήρου.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κυριακή 7 Μαΐου 2023, ώρα 02.00 Αγ. Άννα

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κυριακή 7 Μαΐου 2023 ώρα 11.00 Δελφοί.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ: 9 ώρες

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Θα υπάρχουν 9 επανδρωμένοι σταθμοί ελέγχου και τροφοδοσίας και 4 μη επανδρωμένα σημεία νερού.

ΕΠΑΘΛΑ: Το συλλεκτικό μετάλλιο με την απεικόνιση της Ευτέρπης, καθώς και τιμητικό δίπλωμα θα δοθεί σε όλους όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου. Επιπλέον, κύπελλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες.

Κριτήρια συμμετοχής, πρόγραμμα, άλλες παροχές και γενικά όλες τις λεπτομέρειες μπορείτε να τις βρείτε στο site μας www.euchidiosathlos.gr

Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, καθώς επίσης ιατρική μέριμνα με διαρκή παρουσία ασθενοφόρου και γιατρών των αγώνων.

Τρέξε με τον Ευχίδα, συνάντησε και χόρεψε με τις Μούσες στον Ελικώνα, τερμάτισε στο κέντρο της Γης, στο Ιερό του Απόλλωνα!

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

«Απογείωση» του τουρισμού για το 2024 – Τι αγοράζουν οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα

Tα στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό το 2024 είναι ιδιαίτερα θετικά. Οι προκρατήσεις δείχνουν ότι προμηνύεται ένα πολύ «θερμό» καλοκαίρι, με τους εμπόρους να προετοιμάζονται για να...

Εφορία: Πώς μπορούν οι επαγγελματίες να αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα

Ψηφιακά θα γίνεται η αμφισβήτηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, όπως προβλέπεται σε απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, (Α.1055/2024). Η απόφαση προβλέπει μεταξύ άλλων:  την προθεσμία...

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Αναρτήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι οριστικοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση για την πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση...

Νωρίτερα οι συντάξεις Μαΐου – Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμών ανά Ταμείο

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Μαΐου 2024 έχει γνωστοποιήσει ο e-ΕΦΚΑ. Οι συνταξιούχοι θα πάνε νωρίτερα στο ταμείο, λόγω της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ από αύριο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr