Ευρεία σύσκεψη για το ράλι Ακρόπολις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ευρεία σύσκεψη για το «ράλι Ακρόπολις» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τη συμμετοχή των Υφυπουργών Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη και αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. Εξετάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος μετά τη σύσκεψη προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Ύστερα από οκτώ χρόνια, ένα πολύ μεγάλης, παγκόσμιας σημασίας γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού το Ράλι Ακρόπολις πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, στον κ. Αυγενάκη και ασφαλώς έχει τη στήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα πραγματοποιήσαμε σύσκεψη προετοιμασίας. Η Ελληνική Αστυνομία έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο για την επιτυχή έκβαση αυτής της υπόθεσης, καθώς το γεγονός θα μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναμένεται να υπάρχουν περί τα 500 εκατομμύρια τηλεθεατές και ασφαλώς η εικόνα που θα εκπέμψει η πατρίδα μας έχει πολύ μεγάλη σημασία. Είναι μία τεράστια προβολή που ενισχύει την ακτινοβολία και το κύρος της χώρας.

Υπάρχει πάρα πολύ σημαντική προετοιμασία από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Υφυπουργός, ο κύριος Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κύριος Καραμαλάκης έχουν κάνει δουλειά με τη συνδρομή όλων των άξιων στελεχών. Εμπλέκεται και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η Τροχαία Αττικής φυσικά και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική ανακοίνωση γιατί υπάρχουν πολύ σημαντικές μεταβολές, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Θέλω να παρακαλέσω όλους τους πολίτες να ενημερωθούν και να πάρουν υπόψη τους τα μέτρα που θα ληφθούν, γιατί αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν για ένα τριήμερο τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας.

Θα βοηθήσουμε όλοι μαζί να πετύχει το Ράλι Ακρόπολις, με ασφάλεια, με σιγουριά. Θα είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα για την πατρίδα και την πρωτεύουσα».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

Πραγματοποιήσαμε μία ακόμα σύσκεψη εδώ, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τα κορυφαία στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μεγάλη διοργάνωση του EKOΡάλι Ακρόπολις. Αυτή τη φορά παρών ήταν και ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος, τον οποίο και τον ευχαριστούμε, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχάλης Καραμαλάκης.

Η σύσκεψη είχε ως σκοπό την περιγραφή και την εξέταση όλων των ειδικών διαδρομών του αγώνα και βεβαίως την αποφυγή του οποιουδήποτε προβλήματος σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Όλη αυτή η οργάνωση έχει και μία άλλη διάσταση: Την εικόνα της χώρας μας, την εξυπηρέτηση των πολιτών, την πρόβλεψη και του τελευταίου απίθανου συμβάντος που μπορεί να συμβεί σε έναν τέτοιας έκτασης αγώνα. Στην ουσία μιλάμε για την «Ολυμπιάδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού». Και σε αυτή τη διοργάνωση, η Ελληνική Αστυνομία έχει δώσει την ψυχή της.

Οφείλω λοιπόν να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» εκ μέρους όλης της οργανωτικής επιτροπής, όλων των αγωνιζομένων, όλων των στελεχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχουν δουλέψει πάρα πολλές ώρες για να προετοιμαστούν και να είμαστε σε όλα έτοιμοι, για όλα έτοιμοι.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά, ότι θα έχουμε έναν καταπληκτικό αγώνα, ότι θα δούμε μοναδικές εικόνες, τόσο από το κέντρο της Αθήνας, από το Λουτράκι, αλλά φυσικά και από την Στερεά Ελλάδα.

Η χώρα μας θα διαφημιστεί σε πάνω από μισό δισεκατομμύριο φανατικούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και οι εικόνες που πρέπει να πάρουν μαζί τους, φεύγοντας, οι αγωνιζόμενοι στα πληρώματα τους και τα στελέχη των ομάδων τους θα πρέπει να είναι οι καλύτερες.

Δουλεύουμε αδιάκοπα γι’ αυτό, εργαζόμαστε προκειμένου η Ελλάδα, με πρωτοβουλίες όπως αυτή, με εξωστρέφεια και μέσω του αθλητισμού, να δυναμώνει και να γιγαντώνεται στο διεθνές στερέωμα.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

ΑΑΔΕ: Δωρεά επιχειρησιακού διωκτικού εξοπλισμού από την εταιρεία Παπαστράτος

Λεζάντα για φωτό: Από αριστερά: o διευθυντής εταιρικών υποθέσεων Παπαστράτος (Καταπολέμησης Λαθρεμπορίου ΝΑ Ευρώπης) Γιάννης Μαστροκώστας, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης,...

Μητσοτάκης: Οι τράπεζες να στηρίξουν τα νοικοκυριά από τα κέρδη τους – Δεν θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι

Την ενόχλησή του για τη στάση των τραπεζών μετά την αύξηση των επιτοκίων εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό...

“Το μενού” από την Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας (trailer)

Ένα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί για να γευματίσει σε ένα πριβέ εστιατόριο, όπου ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού με...

Βουλή: Μαθήτρια προσπάθησε να μπει με μαχαίρι

Μια μαθήτρια προσπάθησε να μπει στην Βουλή με μαχαίρι, σημαίνοντας συναγερμό στους αστυνομικούς. Η 17χρονη είναι από την Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα από την Πολίχνη, πήγε...

Δωρεά 10 απινιδωτών στο Δ΄ Σώμα Στρατού «ΘΡΑΚΗ» από τη ΔΕΔΑ

Η ΔΕΔΑ, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προχώρησε σε δωρεά 10 απινιδωτών που θα καλύψουν τις ανάγκες του Δ΄ Σώματος Στρατού (ΣΣ)...