Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αδωνι Γεωργιάδη για την διαχείριση στερεών αποβλήτων σε Εύβοια και τη Φθιώτιδα

Ευρεία σύσκεψη για την διαχείριση στερεών αποβλήτων στην Εύβοια και τη Φθιώτιδα πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 15 Μαρτίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, υπό τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Εύβοιας της Ν.Δ., Θανάση Ζεμπίλη, παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ, Γιώργος Ζερβός, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδος και Δημάρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Ελενα Βάκα, ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Κύμης-Αλιβερίου, Νίκος Μαστροκώστας.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των παρισταμένων :

Ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης δήλωσε :«Σήμερα στη σύσκεψη με τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία μου, και με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού και δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ των οποίων Χαλκίδας κ. Ελ.Βάκα και Λαμίας κ. Θ. Καραίσκο, δώσαμε λύση στο σημαντικότερο πρόβλημα της Στερεάς Ελλάδας, αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων, με την δρομολόγηση της ένταξης στο ΕΣΠΑ των ΜΕΑ Χαλκίδας και Λαμίας!»

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός :  «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό
Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκο, παρόντος του βουλευτή Ευβοίας, κ. Θανάση Ζεμπίλη.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την πολύ ισχυρή βούληση ένταξης δύο μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων με δημόσια χρηματοδότηση στη Στερεά Ελλάδα, των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Λαμίας και Χαλκίδας. Είναι μια απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα και προς τούτο θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά ούτως ώστε αυτό να γίνει σύντομα πράξη».

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδος Νίκος Σουλιώτης : «Με μεγάλη χαρά συναντήσαμε τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη, ο οποίος άκουσε το δίκαιο αίτημά μας και ανταποκρίθηκε θετικά με την παρέμβασή του για να προχωρήσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα στην ένταξη των δύο μεγάλων έργων που θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων Στερεάς Ελλάδος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και είμαστε δίπλα στον Υπουργό και στο Υπουργείο για οποιαδήποτε συνεργασία ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι μας».

Ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας και Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος : «Σήμερα στη συνάντηση ουσίας και εργασίας που είχαμε με τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, φάνηκε καθαρά πόσο πρακτικός άνθρωπος είναι ο Υπουργός, ο οποίος μπορεί όταν έχει την πολιτική βούληση και θέληση να βοηθήσει τον φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων να λύσει το πρόβλημα. Και βαίνουμε προς τη λύση ενός προβλήματος το οποίο είναι χρόνιο για το φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Δεσμεύτηκε ο Υπουργός και έδειξε ότι έχει τα αντανακλαστικά και τη βούληση αυτή να ξεπεράσει διάφορες υπηρεσιακές ερμηνείες, οι οποίες μπορεί να είναι εσφαλμένες ή μπορεί να είναι ορθές, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο, όπως είπε, ώστε να γίνει η ένταξη των δύο μεγάλων έργων, τα οποία είναι αναγκαία για τη διαχείριση των αποβλήτων της Στερεάς Ελλάδας.

Θέλω να τον ευχαριστήσω ειλικρινά από τη καρδιά μου που είχε τη θέληση και τη βούληση να σταθεί στο πρόβλημα με γενναιότητα, με παρρησία και με αποτελεσματικότητα για να είμαστε εδώ να μιλάμε σήμερα για μία λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο αφορά όλους μας».

H Δήμαρχος Χαλκιδέων Ελενα Βάκα, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Υπουργό, γιατί σήμερα επιτέλους έδειξε ένα φως στο αδιέξοδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Χαλκιδέων. Διότι, αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε δεκάδες χιλιάδες τόνους απορριμμάτων, ετησίως, χωρίς να έχουμε κανένα νέο για την ένταξη της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ της Χαλκίδας. Σήμερα, λοιπόν, ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι, με την έκδοση της ΑΕΠΟ, θα φροντίσει να ενταχθεί το έργο, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, για να λύσουμε το πρόβλημά μας.»

 

Τέλος, υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων της Στερεάς Ελλάδος. Τα δύο έργα ΧΥΤΥ Λαμίας και Χαλκίδας θα γίνουν οπωσδήποτε. Η ένταξή τους θα γίνει άμεσα και η χρηματοδότησή τους θα εξασφαλιστεί».

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Χρήστος Σταϊκούρας: Δέκα πρωτοβουλίες που καθιστούν την Ελλάδα «παίκτη» θετικής μνημόνευσης

Τις δέκα δέσμες πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατά τους πρώτους τρεις μήνες της διακυβέρνησης παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών...

Οι 5G ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελλάδα στο 5G Conference Southeastern Europe 2023

Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις case studies από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και συζητήσεις για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνουν τα δίκτυα...

«Φωτογραφικές Συναντήσεις» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Έτοιμα τα νέα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σε Καναπίτσα, Κάνηθο και Ν. Αρτάκη

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Oικονομική προσφορά για αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη»

Μία οικονομική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη», η οποία υποβλήθηκε από την εταιρεία INMO PARCK INVEST ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ...