Φάνης Σπανός: «Παραμένουμε απερίσπαστοι στο καθήκον μας»

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, Μάριου Τουρούτσικα και Στάθη Τσιτλακίδη, τηρήθηκε στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία) και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη.

Στην πρώτη -για το 2023- συνεδρίαση, με την παρουσία και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το φλουρί βρήκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Ελεύθερη Στερεά» Αντώνης Βούλγαρης και έλαβε αναμνηστικό ενθύμιο.

Προ ημερήσιας διάταξης, υπερψηφίστηκε πρόταση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», η οποία προβλέπει: «Διαχωρισμό της ΔΑΟΚ σε Γεωπονική και Κτηνιατρική Διεύθυνση, με παράλληλη και αναγκαία πρόσληψη του Γεωτεχνικού προσωπικού, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας».

Καταψήφισαν όλοι οι παρόντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας», με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό να χαρακτηρίζει μείζον αυτοδιοικητικό ατόπημα κάθε απόπειρα τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας σε προεκλογικό χρόνο και χωρίς να υπάρχουν σχετικές εισηγήσεις υπηρεσιών, συλλόγων εργαζομένων και φορέων.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης εγκρίθηκαν -μεταξύ άλλων- οι Προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ:

  • Της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού με την επωνυμία «ΣΚΑΠΑΝΗ Ανώνυμη Εταιρεία – Αναπτυξιακός Οργανισμός Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» για την επίσπευση του έργου: «Μελέτη αναβάθμισης και επέκτασης αλιευτικού καταφυγίου Πολιτικών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων».
  • Της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας» για την υλοποίηση του έργου: «Υπηρεσίες στέγασης Κέντρων Ημέρας για Άτομα που πάσχουν από άνοια».

Εγκρίθηκε επίσης η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2023, προκειμένου να ενταχθούν έργα, όπως η εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού στο επαρχιακό δίκτυο Σεργούλας – Γλύφας και στον Ε.Ο. 48 στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνου, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού μας συμβουλίου και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, ανταλλάξαμε ευχές για το 2023, αλλά και απόψεις με όλους εκείνους τους Περιφερειακούς Συμβούλους που αγωνιούν για την ανάπτυξη του τόπου μας.

»Ενεργοποιήσαμε παράλληλα την “ΣΚΑΠΑΝΗ”, το σύγχρονο αυτοδιοικητικό εργαλείο της Περιφέρειας, προκειμένου να επισπεύσουμε έργα και μελέτες. Εντάξαμε νέα έργα στο Τεχνικό μας πρόγραμμα για την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και όχι μόνο, ενώ συζητήσαμε διεξοδικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές μας κοινωνίες.

»Το 2023 είναι χρονιά εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών και βλέπουμε ότι κάποιοι επιχειρούν να ανεβάσουν τεχνητά τους τόνους, να προκαλέσουν ανούσιες διαμάχες και να αποσυντονίσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο. Εμείς, παραμένουμε απερίσπαστοι στο καθήκον μας και υπηρετούμε τους μοναδικούς και απόλυτους εντολείς μας, τους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Σπύρος Νικολάου τόνισε: «Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών για την παρουσία του και πολύ περισσότερο για τις ευχές του κατά την πρώτη -για το έτος- συνεδρίαση του Περιφερειακού μας συμβουλίου. Συνεδρίαση στην οποία τηρήσαμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, που χάθηκαν ενώ ασκούσαν τα καθήκοντά τους.

»Στη συνεδρίαση αφιερώσαμε πάνω από 8 ώρες για την εξαντλητική συζήτηση των εντός ή εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων, αλλά και ερωτήσεων που κατατέθηκαν από συναδέλφους. Καλωσορίσαμε τη νέα χρονιά, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι επιδιώκουμε τη σύνθεση απόψεων, προκειμένου να καταλήξουμε σε εκείνες τις αποφάσεις που προάγουν το καλό του τόπου μας».

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Δεσμεύσεις χρημάτων από ακατάσχετους λογαριασμούς

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα παραδείγματα είναι πολλά: Υπάλληλος σε supermarket με αμοιβή 450 ευρώ το μήνα και οφειλή 4.000 ευρώ στη ΔΟΥ,  βλέπει...

Γιος του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ο 52χρονος που απανθρακώθηκε σε τροχαίο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Σκρέκας: Θα δούμε μειώσεις σε προϊόντα έως και 15%

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. 380: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου, Θεοδόσιος, με διάταγμά του αναγνωρίζει τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία. 1700: Ανακαλύπτεται το νησί της Νέας...

Γιώργος Κελαϊδίτης: «Ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της Εύβοιας & της Σκύρου»

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr