Formula 1: Ο Λαμιώτης Άγγελος Τσιαπάρας στην Williams

Επικεφαλής Αρχικού Σχεδιασμού της ομάδας Formula 1 της Williams αναλαμβάνει ο χαρισματικός Έλληνας τεχνικός της Red Bull, Άγγελος Τσιαπάρας.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Ιταλικού Τύπου, που διασταυρώσαμε σήμερα, ο Άγγελος Τσιαπάρας, ο χαρισματικός Έλληνας σχεδιαστής του τμήματος αναρτήσεων της ομάδας της Red Bull στη Formula 1, παίρνει μεταγραφή για την Williams, όπου πρόκειται να αναλάβει επικεφαλής Αρχικού Σχεδιασμού (Head of Concept Design).

Τι ακριβώς είναι ο Αρχικός Σχεδιασμός, το Concept Design; Είναι το πιο δημιουργικό στάδιο σχεδίασης ενός αυτοκινήτου Formula 1, πρόκειται για την σχεδίαση που ακολουθεί την αρχική ιδέα. Μετά τον αρχικό σχεδιασμό, ακολουθεί το στάδιο του λεπτομερούς σχεδιασμού, που προηγείται της κατασκευής του αυτοκινήτου.

Formula 1 Tsiaparas

Άγγελος Τσιαπάρας

Πρόκειται ασφαλώς για μια νευραλγική θέση στην ομάδα της Williams, η οποία, χάρη στα κεφάλαια της Αμερικανικής Doriton Capital, στην οποία ανήκει από πρόπερσι, προχωρά σε ριζική ανανέωση μετά την προχθεσινή παραίτηση του επικεφαλής, Jost Capito, και του τεχνικού διευθυντή, Xavier Demaison, με σκοπό την επιστροφή της ιστορικής ομάδας στην κορυφή της Formula 1.

Υπενθυμίζουμε ότι, παρά τις αστοχίες των τελευταίων αρκετών χρόνων, η Williams παραμένει ο 4ος πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην ιστορία της Formula 1, πίσω μόνο από τις Ferrari, McLaren και Mercedes.

Για τον Άγγελο Τσιαπάρα, να αναφέρουμε ότι μεγάλωσε στη Λαμία, με καταγωγή από την Ευρυτανία, σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έφυγε νωρίς για την Αγγλία, να κυνηγήσει το όνειρό του, που ήταν πάντα να αποτελέσει μέλος του μαγικού κόσμου της Formula 1. Ύστερα από ένα σύντομο πέρασμα από την Lotus και την Manor, τον συναντάμε από το 2017 στην Red Bull, υπό τον Adrian Newey.

Έχει μάλιστα ακουστεί ότι η εμφατική επιτυχία της φετινής Red Bull RB18 οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στη σχεδίαση της πίσω ανάρτησης, η οποία αποτελεί έργο του Άγγελου Τσιαπάρα.

Η μεταγραφή του Άγγελου από την Red Bull στον νέο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην Williams πρόκειται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες, που λήγει η δέσμευσή του στην παλιά του ομάδα, οπότε θα μπορέσουμε να σας πούμε περισσότερα για αυτόν τον αξιοθαύμαστο Έλληνα.

tsiaparas formula 1 emp

Ο Άγγελος Τσιαπάρας, δεξιά, φοιτητής του ΕΜΠ το 2011, με τη Formula Student στη Βουδαπέστη

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Σούπερ μάρκετ: Μικραίνουν τις συσκευασίες προϊόντων

«Αγάπη μου συρρίκνωσαν τα… προϊόντα»! Όλα και μικρότερα γίνονται τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, πλην όμως, οι τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές παραμένουν...

Εφορία: Μπαράζ «φορο-κλήσεων» σε φορολογούμενους

Το γκάζι των ελέγχων έχει πατήσει ο φορολογικός μηχανισμός για να προλάβει την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, φορολογίας ακινήτων και άλλων φορολογικών...

Financial Times: Το πλήγμα του Daniel στη φέτα

Το δημοσίευμα τονίζει ότι το περίπου το 40% των μαλακών τυριών της χώρας παρασκευάζονται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα που παράγεται στην κεντρική περιοχή...

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές

Εκτός από τις παρεμβάσεις με σκοπό την ενίσχυση του εισοδήματος και της αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη...

Η 15η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Πλωμάρι Λέσβου

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 15η Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Πλωμάρι Λέσβου, καθώς αποτελεί την έδρα τριών Μελών της Κοινότητας, του Ούζου Βαρβαγιάννη...