Γ. Οικονόμου: Χωρίς ταλαιπωρία οι νέες ταυτότητες

Από μέσα Οκτωβρίου μέχρι αρχές Νοεμβρίου θα αρχίσουν να τοποθετούνται τα πρώτα κομμάτια του φράχτη κατά μήκος του ποταμού στον Έβρο, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. Όσον αφορά τις νέες ταυτότητες, διαβεβαίωσε πως όλα θα γίνουν χωρίς να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Ο Γιάννης Οικονόμου έδωσε συνέντευξη στο Action24 και μεταξύ άλλων ανέλυσε τις αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, δίνοντας και ένα χρονοδιάγραμμα για τον φράχτη στον Έβρο, για τις νέες ταυτότητες αλλά και για το πλάνο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και ενίσχυσης της αστυνόμευσης.

Εντός χρονοδιαγράμματος ο φράχτης στον Έβρο

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκε στο χθεσινό ΚΥΣΕΑ καθώς υπάρχει μεταναστευτική πίεση σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.

Όπως σημείωσε σχετικά, η Ελλάδα ακολουθεί μια πολιτική αυστηρή, αλλά δίκαιη, που θωρακίζει τα σύνορα, προσπαθεί να κάνει αποτροπές και που βεβαίως σώζει ζωές, όπου και όποτε χρειάζεται. Επιπρόσθετα, είπε, γίνεται τεράστια προσπάθεια μιας καλύτερης συνεννόησης και με την Τουρκία προς την κατεύθυνση αυτή, που θα είναι κομβική στην αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών και των παράνομων ροών.

Ερωτηθείς για το θέμα της επέκτασης του φράκτη στον Έβρο, ο υπουργός είπε ότι η κατασκευή του εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος συμπληρώνοντας ότι μέσα στον Οκτώβριο ή αρχές Νοεμβρίου, θα αρχίσουν να τοποθετούνται τα πρώτα κομμάτια του φράχτη κατά μήκος του ποταμού, εκεί που έχει οριοθετηθεί και αποφασιστεί ότι θα επεκταθεί. «Συνεχίζουμε προς την κατεύθυνση θωράκισης των συνόρων, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και κάθε δυνατότητα που υπάρχει, τόσο για το φράχτη όσο και για τα εποπτικά μέσα» επισήμανε.

Νέες ταυτότητες

Σχετικά με τις νέες ταυτότητες ο κ. Οικονόμου είπε ότι είναι ένα νέο, τεράστιο εγχείρημα και πως μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί έως το τέλος Οκτωβρίου, γύρω στα 45.000 ραντεβού.

Προσέθεσε ότι υπάρχουν δυνατότητες για να κλείνονται ραντεβού μέχρι τέλος Νοεμβρίου ενώ όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται διαθέσιμα και περισσότερα ραντεβού. «Να μην ανησυχεί ο κόσμος, θα υπάρχει επαρκέστατος χρόνος και χώρος να κλείνει ο καθένας το ραντεβού του και να βγάζει την ταυτότητά του χωρίς να ταλαιπωρείται» σημείωσε.

Παραβατικότητα και αστυνόμευση

Αναφορικά με τα περιστατικά παραβατικότητας ενηλίκων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι «είναι ένα από τα κρισιμότερα και πιο δύσκολα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε γιατί έχει να κάνει με παιδιά». Δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια με εντονότερη και πιο συστηματική αστυνόμευση να περιοριστεί το εύρος των επιθέσεων μεταξύ ανηλίκων. Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ασχοληθεί συνολικά με το ζήτημα αυτό.

«Οφείλουμε έγκαιρα, με ό,τι εργαλείο έχει η συντεταγμένη Πολιτεία, σε όλους τους χώρους που κινούνται οι νέοι άνθρωποι και θα έλεγα ολιστικά -όχι μόνο αστυνομικά, αλλά κοινωνικά, εκπαιδευτικά, επιστημονικά, με ψυχολόγους- να δούμε όσο πιο βαθιά γίνεται, στη ρίζα του το φαινόμενο αυτό και να το αντιμετωπίσουμε, να το αποδομήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Για το σχέδιο της επιστροφής αστυνομικών από τη φύλαξη στόχων στο πεδίο, τόνισε ότι υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς και ότι ήδη έχουν σταλεί εκατοντάδες φύλλα πορείας. «Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, κατόπιν και εντολής του πρωθυπουργού, μιας αναδιάταξης δυναμικού από ανθρώπους που ήταν στην υπηρεσία φύλαξης στόχων για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την εμφανή αστυνόμευση: τις ομάδες ΔΙΑΣ, την ΟΠΚΕ, την Ασφάλεια, τα Αστυνομικά Τμήματα», όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Οδική ασφάλεια

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου μιλώντας για το ζήτημα της οδικής ασφαλείας υπογράμμισε ότι υπάρχουν μια σειρά από παραβάσεις που συνδέονται ευθέως με θανατηφόρα ατυχήματα και η βούληση και η κατεύθυνση είναι στην αυστηροποίηση των ποινών. «Αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης όταν διαπιστώνονται αυτές οι παραβάσεις και μάλιστα επαναλαμβανόμενα. Στην αρχή πολύμηνη, μετά ενδεχομένως πολυετής και στο τέλος της ημέρας και οριστική, σε μια σειρά από τέτοιου είδους παραβάσεις» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Τέλος o κ. Οικονόμου τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κρίνονται από τους πολίτες για την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει στα μικρά και τα μεγάλα που συμβαίνουν γύρω μας και απασχολούν την κοινωνία.

«Αυτό είναι που κρίνουν οι πολίτες και όσο η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο πρόγραμμά της, στην υλοποίηση των στόχων της, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, των δυσκολιών -πολλές φορές δυσκολιών που κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει ότι θα εμφανιστούν, αλλά αυτό έχει αποκτήσει, δυστυχώς, στοιχεία κανονικότητας με την κλιματική κρίση το τελευταίο διάστημα- και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών, νομίζω ότι θα δικαιολογεί την πολιτική και ιδεολογική πρωτοκαθεδρία, πρωτοπορία στο πολιτικό σκηνικό.

Οι πολίτες θέλουν αποτελέσματα και πολιτική που να έχει συντεταγμένες, να έχει σπονδυλική στήλη, να μην είναι τυχοδιωκτική και αποσπασματική» κατέληξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

17Ν: Σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια εκτέλεσε τον Νίκο Μομφεράτο

Ο φωτογράφος δεν το σκέφτηκε καθόλου. Το κλικ της μηχανής του μόλις που ακούστηκε μέσα στον χαμό από φωνές, ενώ σχεδόν αμέσως αστυνομικοί τον...

Sport Pass: Voucher 300 ευρώ για μαθητές – Ποιους αφορά, ποια τα κριτήρια

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Δημοσιεύθηκε η αναγγελία για τον πρώτο γάμο γυναικών στην Ελλάδα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Δυο ελληνικές παραλίες, στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2024

To Tripadvisor έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου από την οποία δεν απουσιάζουν και ελληνικές. Η Νο 1 παραλία σύμφωνα...

ΔΕΗ: Καμία συζήτηση ή συμφωνία για εξαγορά της Nova

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr