Γ.Οικονόμου: Μετριάζουμε τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων – Δεν θα ρισκάρουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα

Με ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακρίβειας από τα νοικοκυριά, ξεκίνησε η εισαγωγική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στους δημοσιογράφους, που για πρώτη φορά έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Όχι σε άφρονες δημοσιονομικές πολιτικές

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου η κυβέρνηση έχει σχέδιο και βούληση ώστε να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη καίριο ρόλο στην περιοχή και εξήγησε ότι η περιοδική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη συμπρωτεύουσα σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας.

Πρόσθεσε ότι δρομολογήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ πολλά έργα και δράσεις στη βόρεια Ελλάδα, ενώ η ενημέρωση του από τη Θεσσαλονίκη αναδεικνύει τον ρόλο των τοπικών ΜΜΕ συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Αναφερόμενος στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων ο κ. Οικονόμου ανέπτυξε αναλυτικά το συνολικό πρόγραμμα στήριξης που ανακοινώθηκε, με έμφαση στους ευάλωτους και τις επιχειρήσεις.

«Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα λαμβάνουμε όλα τα δυνατά μέτρα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών» είπε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι μέχρι τώρα έχουν δοθεί ενισχύσεις ύψους  4 δισεκατομμυρίων ευρώ «και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό κοινωνίας όσο χρειαστεί» υπογράμμισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση διείδε εγκαίρως την κρίση και με τις παρεμβάσεις της μετρίασε τις επιπτώσεις των επάλληλων κρίσεων χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά.

Τα μέτρα είπε, είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια και στοχεύουν στην στήριξη των πιο αδύναμων και είναι ευθυγραμμισμένα με την δημοσιονομική πολιτική.

«Δεν θα ρισκάρουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα, θα δοθεί κάθε βοήθεια χωρίς να διαλυθούν τα δημόσια οικονομικά. Οι πολίτες ξέρουν που μπορούν να οδηγήσουν άφρονες δημοσιονομικές πολιτικές» είπε ο κ. Οικονόμου.

Επισήμανε ότι τα μέτρα μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μέριμνα για τους αγρότες, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, αλλά πρόσθεσε ότι  δεν απαλείφουν τις επιπτώσεις κρίσης κάτι που είναι αδύνατο διότι  «κανένα κράτος δεν μπορεί μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση. Χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή απάντηση, γι’ αυτό ο πρωθυπουργός αναπτύσσει προτάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης το μεσημέρι μετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης, στην τετραμερή συνάντηση με τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας Mario Draghi, της Ισπανίας Pedro Sánchez και της Πορτογαλίας, António Costa, που πραγματοποιείται στη Ρώμη και στόχος είναι να ανταλλάξουν απόψεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια και τις καταναλωτικές τομές, «ζήτημα που θέτουμε σε απόλυτη προτεραιότητα με την πρόταση 6 σημείων του πρωθυπουργού στην Κομισιόν που υιοθετήθηκε από πολλά μέλη του συμβουλίου».

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι η αγορά φυσικού αερίου είναι θύμα κερδοσκοπίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ευρώπη, και πρόσθεσε ότι «η ασφάλεια και η σταθερότητα συνιστούν για την κυβέρνηση εθνικό καθήκον».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία ο κ. Οικονόμου είπε  ότι η Ελλάδα στέκεται και αυτή τη φορά στη σωστή πλευρά της ιστορίας, και τόνισε ότι η χώρα μας δεν υπήρξε ποτέ θιασώτης ίσων αποστάσεων που στρέφονται κατά του αδικούμενου.

«Δεν είμαστε ιστορικά αφελείς και δεν θα γίνουμε ιστορικά επιλήσμονες. Είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί μέσα στην ΕΕ, και δεν δικαιούται κανείς να αδιαφορεί» είπε ο κ. Οικονόμου.

Τέλος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και είπε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προάγει τη γνώση και την καινοτομία, και παρακάμπτει τη γραφειοκρατία.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Οι Θανάσης & Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο 9th RIVER PARTY Ελάτειας

Ο Σύλλογος Νεολαίας Ελάτειας διοργανώνει και φέτος, στις 12 & 13 Αυγούστου, στο Αλωνάκι – Πλατάνια, στην Ελάτεια, το διήμερο Φεστιβάλ – River Party,...

Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» 2022: Μουσικό σχήμα “Οι Λούστροι”

Οι ημέρες που διανύσαμε ήταν πολύ δύσκολες για τους ανθρώπους της περιοχής, λόγω των πυρκαγιών. Ευτυχώς το χειρότερο σενάριο απετράπη. Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον...

Καλαμπάκα: Πόλη της Τρούφας-Έγινε δεκτή η πρόταση του Μουσείου Μανιταριών 

Μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την περιοχή έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων και μάλιστα σχεδόν  ομόφωνα (μειοψήφισαν δύο). Η απόφαση αφορά την ονομασία της...

Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης-Κολυμβητές από 14 χώρες στήριξαν τη Β. Εύβοια

Η ιστορική κολυμβητική διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης επέστρεψε δυναμικά για 3η συνεχή χρονιά, στις 1-3 Ιουλίου 2022, στο Αρτεμίσιο, δίνοντας την ευκαιρία σε...

Economist – Σταϊκούρας: Μπορεί να ξεπεράσει το 3,1% η ανάπτυξη για το 2022

Την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη για το 2022 μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τον στόχο που έχει τεθεί από το οικονομικό επιτελείο και είναι...