Γ.Οικονόμου: Μετριάζουμε τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων – Δεν θα ρισκάρουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα

Με ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακρίβειας από τα νοικοκυριά, ξεκίνησε η εισαγωγική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στους δημοσιογράφους, που για πρώτη φορά έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Όχι σε άφρονες δημοσιονομικές πολιτικές

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου η κυβέρνηση έχει σχέδιο και βούληση ώστε να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη καίριο ρόλο στην περιοχή και εξήγησε ότι η περιοδική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη συμπρωτεύουσα σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας.

Πρόσθεσε ότι δρομολογήθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ πολλά έργα και δράσεις στη βόρεια Ελλάδα, ενώ η ενημέρωση του από τη Θεσσαλονίκη αναδεικνύει τον ρόλο των τοπικών ΜΜΕ συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Αναφερόμενος στις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων ο κ. Οικονόμου ανέπτυξε αναλυτικά το συνολικό πρόγραμμα στήριξης που ανακοινώθηκε, με έμφαση στους ευάλωτους και τις επιχειρήσεις.

«Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα λαμβάνουμε όλα τα δυνατά μέτρα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών» είπε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι μέχρι τώρα έχουν δοθεί ενισχύσεις ύψους  4 δισεκατομμυρίων ευρώ «και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό κοινωνίας όσο χρειαστεί» υπογράμμισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση διείδε εγκαίρως την κρίση και με τις παρεμβάσεις της μετρίασε τις επιπτώσεις των επάλληλων κρίσεων χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά.

Τα μέτρα είπε, είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια και στοχεύουν στην στήριξη των πιο αδύναμων και είναι ευθυγραμμισμένα με την δημοσιονομική πολιτική.

«Δεν θα ρισκάρουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα, θα δοθεί κάθε βοήθεια χωρίς να διαλυθούν τα δημόσια οικονομικά. Οι πολίτες ξέρουν που μπορούν να οδηγήσουν άφρονες δημοσιονομικές πολιτικές» είπε ο κ. Οικονόμου.

Επισήμανε ότι τα μέτρα μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μέριμνα για τους αγρότες, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, αλλά πρόσθεσε ότι  δεν απαλείφουν τις επιπτώσεις κρίσης κάτι που είναι αδύνατο διότι  «κανένα κράτος δεν μπορεί μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση. Χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή απάντηση, γι’ αυτό ο πρωθυπουργός αναπτύσσει προτάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε ο κ. Οικονόμου τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης το μεσημέρι μετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης, στην τετραμερή συνάντηση με τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας Mario Draghi, της Ισπανίας Pedro Sánchez και της Πορτογαλίας, António Costa, που πραγματοποιείται στη Ρώμη και στόχος είναι να ανταλλάξουν απόψεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια και τις καταναλωτικές τομές, «ζήτημα που θέτουμε σε απόλυτη προτεραιότητα με την πρόταση 6 σημείων του πρωθυπουργού στην Κομισιόν που υιοθετήθηκε από πολλά μέλη του συμβουλίου».

Ο κ. Οικονόμου είπε επίσης ότι η αγορά φυσικού αερίου είναι θύμα κερδοσκοπίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ευρώπη, και πρόσθεσε ότι «η ασφάλεια και η σταθερότητα συνιστούν για την κυβέρνηση εθνικό καθήκον».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία ο κ. Οικονόμου είπε  ότι η Ελλάδα στέκεται και αυτή τη φορά στη σωστή πλευρά της ιστορίας, και τόνισε ότι η χώρα μας δεν υπήρξε ποτέ θιασώτης ίσων αποστάσεων που στρέφονται κατά του αδικούμενου.

«Δεν είμαστε ιστορικά αφελείς και δεν θα γίνουμε ιστορικά επιλήσμονες. Είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί μέσα στην ΕΕ, και δεν δικαιούται κανείς να αδιαφορεί» είπε ο κ. Οικονόμου.

Τέλος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και είπε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προάγει τη γνώση και την καινοτομία, και παρακάμπτει τη γραφειοκρατία.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας στη Χαλκίδα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Κλειστού Χώρου 2×18μ. Ανδρών Γυναικών Ολυμπιακού...

Δώρο Χριστουγέννων: Πόσα χρήματα δικαιούνται οι εργαζόμενοι – Πότε πληρώνεται

Δώρο Χριστουγέννων θα πάρουν μέσα στον μήνα όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης...

Ξεκινάει, αύριο, η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα»

Αύριο, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» ενώ ως ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων ορίζεται η 31η...

Το μυστικό του Ηνίοχου των Δελφών μέσα από την ακτινογραφία του

Πώς ήταν η αληθινή εικόνα του Ηνίοχου στο Ιερό του Απόλλωνα στους Δελφούς; Το χαλκινο άγαλμα αποκαλύπτεται με την συμβολή νέων τεχνολογιών. Τα μυστικά ενός από...

“Νύχτα θα έρθουμε κι εμείς”-ΥΠΕΘΑ-ΕΑΒ προετοιμάζουν τα νέα ελληνικά επιθετικά drone

Πράγματα και θαύματα αποκαλύπτει επίσημη έκθεση της ΕΑΒ για τα πεπραγμένα της εταιρείας, ειδικά στο κομμάτι το προγραμμάτων που είναι σε ισχύ, και αφορούν ελληνικής...