Γέμισε η Αράχωβα για το τριήμερο – Ανάρπαστα δωμάτια και βίλες

Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχε φανεί η εικόνα για το πως θα πάει τουριστικά η Αράχωβα το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Από το πρωί της Παρασκευής, ορδές επισκεπτών κατέφθαναν στη γραφική κωμόπολη με την εμβληματική πετρόκτιστη γέφυρα, στη βάση της οποίας δεσπόζουν οι εντυπωσιακές καμάρες.

Πληρότητα που ξεπερνά το 95% σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και πετρόκτιστες βίλες με τους επιχειρηματίες της περιοχής να χαμογελούν αφού, παρά τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση, χιλιάδες επισκέπτες προτίμησαν την Αράχωβα για αυτές τις ημέρες.

Ο κ. Κώστας Σκαγιάς, ο οποίος σε συνεργασία με τον δήμο έχει αναλάβει από το 2019 την προβολή της Αράχωβας σε δέκα χώρες μέσω τουριστικών εκθέσεων, εξηγεί στο protothema.gr ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε πληρότητα που ξεπερνά το 95% στην Αράχωβα. Σκοπός όμως του Δήμου και των Αραχωβιτών είναι η πόλη μας να γίνει προορισμός all season. Ήδη οι κρατήσεις και για τις γιορτές είναι πολύ υψηλές σε αριθμό και αυτό είναι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

Για ένα μικρό διαμέρισμα ο επισκέπτης θα δαπανήσει από 180 ευρώ το τριήμερο και η τιμή θα φθάσει μέχρι τα 640 ευρώ το τριήμερο για ένα αυτοτελές ακίνητο δυο υπνοδωματίων. Στα ξενοδοχεία οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ την ημέρα, αλλά πλέον τα δωμάτια που έχουν απομείνει είναι ελάχιστα.

Όπως είχε εξηγήσει στο protothema.gr ο οικονομολόγος-εκτιμητής ακινήτων, επίτιμος πρόεδρος κτηματομεσιτών Αττικής και πρώην πρόεδρος Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδας Γιάννης Ρεβύθης, ενθαρρυντικά είναι τα νέα στην κτηματαγορά για την Αράχωβα, όπου γίνονται κάποιες αγορές κατοικιών να γίνονται και μάλιστα κάτω του κόστους κατασκευής.

«Αν υπολογίσουμε ότι η κατασκευή κοστίζει 2.000-2.500 ευρώ το τετραγωνικό, ό,τι πωλείται κάτω από αυτό τότε είναι δελεαστικό για κάποιον να αγοράσει. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες λίγες εξαιρέσεις σε σπίτια γνωστών αρχιτεκτόνων με εσωτερικές πισίνες, όπου η τιμή αγοράς είναι 3.000-4.000 ευρώ το τετραγωνικό. Και γι’ αυτές τις κατοικίες υπάρχει ενδιαφέρον και για αγορά αλλά και για ενοικίαση σεζόν», ανέφερε ο κ. Ρεβύθης.

Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, μεγάλες βίλες και σαλέ ενοικιάζονται 1.000 με 2.000 ευρώ την ημέρα κυρίως τις γιορτινές μέρες, ενώ τις υπόλοιπες οι τιμές κυμαίνονται από 1.000 με 1.200 ευρώ την ημέρα. Οι μέτριες κατοικίες 3 και 4 δωματίων ενοικιάζονται προς 400 με 800 ευρώ ημερησίως.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή των φωτογραφιών: papadakispress.gr

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Χρήστος Σταϊκούρας: Δέκα πρωτοβουλίες που καθιστούν την Ελλάδα «παίκτη» θετικής μνημόνευσης

Τις δέκα δέσμες πολιτικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κατά τους πρώτους τρεις μήνες της διακυβέρνησης παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών...

Οι 5G ευκαιρίες και προκλήσεις για την Ελλάδα στο 5G Conference Southeastern Europe 2023

Με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσιάσεις case studies από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και συζητήσεις για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που φέρνουν τα δίκτυα...

«Φωτογραφικές Συναντήσεις» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Έτοιμα τα νέα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σε Καναπίτσα, Κάνηθο και Ν. Αρτάκη

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Oικονομική προσφορά για αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη»

Μία οικονομική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη», η οποία υποβλήθηκε από την εταιρεία INMO PARCK INVEST ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ...