Γεύμα κάτω από τα αστέρια με μόλις… 120.000 ευρώ

Η εταιρεία διαστημικού τουρισμού πουλάει εισιτήρια προκράτησης για τα επερχόμενα ταξίδια σε μια κάψουλα υπό πίεση, που ονομάζεται Celeste, προσαρτημένη σε ένα στρατοσφαιρικό μπαλόνι.

Αυτή η κάψουλα θα ανέβει σε υψόμετρο 25 χιλιομέτρων (περίπου 15,5 μίλια), επιτρέποντας στους επισκέπτες να θαυμάσουν την καμπυλότητα της Γης.

Ενδιάμεσα από τη θέα, οι ταξιδιώτες θα πιούν το κρασί που επιθυμούν και θα απολαύσουν ένα δείπνο επιπέδου Michelin.

Τα εισιτήρια προκράτησης κοστίζουν 10.000 ευρώ (περίπου 10.900 $), συνολικά ένα ταξίδι με το Celeste θα σας κοστίσει 120.000 ευρώ (περίπου 131.100 $).

Εκπρόσωποι της εταιρείας μιλώντας στο CNN Travel ανέφεραν ότι οι θέσεις στις πρώτες πτήσεις από τα τέλη του 2024 έως τα μέσα του 2025 έχουν γίνει sold out και τώρα πωλούν θέσεις για τα  ταξίδια από τα μέσα του 2025 και μετά.

Το Celeste θα μεταφέρει έξι επιβάτες και δύο πιλότους φτάνοντας στο μέγιστο υψόμετρο σε μόλις 90 λεπτά. Στη συνέχεια, η κάψουλα θα αιωρείται πάνω από τη Γη για τρεις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι επιβάτες θα γευματίζουν.

«Η θέα και το συνολικό ταξίδι παραμένουν στο επίκεντρο της προσφοράς, επιτρέποντας στους επισκέπτες να εκτιμήσουν και να απολαύσουν την ομορφιά του περιβάλλοντός τους» σημείωσε εκπρόσωπος της Zephalto.

 Η Zephalto λέει ότι συνεργάζεται επίσης στενά με τη γαλλική διαστημική υπηρεσία, CNES, για το έργο και υπολογίζει την αεροπορική εταιρεία Airbus ως έναν από τους εταίρους της.

Η εταιρεία λέει ότι το μπαλόνι, το οποίο τροφοδοτείται από ήλιο, θα πρέπει να έχει τις ίδιες πιστοποιήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας με ένα εμπορικό αεροσκάφος.

Η Zephalto λέει ότι ολοκλήρωσε τρεις πιλοτικές πτήσεις, με άλλη μια προγραμματισμένη έως το τέλος του τρέχοντος έτους, η οποία πρόκειται να πραγματοποιήσει ολόκληρο το ταξίδι.

Οι πτήσεις θα είναι ανοιχτές σε άτομα όλων των ηλικιών και δεν απαιτείται προηγούμενη εκπαίδευση.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Γ. Φλωρίδης για τα Τέμπη: “Ο φάκελος της ανάκρισης θα έχει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα

“Αποκάλυψα τα ψέματα όσων από τους πολιτικούς προσπάθησαν όλη αυτήν την περίοδο να εκμεταλλευτούν μια ανθρώπινη τραγωδία, για κομματικό όφελος” απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης,...

Δωρεάν e-book με τεχνικές για να φάει το παιδί σου!

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Η Noval Property για τον μετασχηματισμό των πόλεων στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Η Noval Property, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό παρών στο Delphi Economic Forum IX με κεντρικό θεματικό άξονα “Η Μεγάλη Μετάβαση” το οποίο...

Οι 4 καλύτερες παραλίες της Εύβοιας που δεν γνωρίζατε [βίντεο]

Το καλοκαίρι φέτος έχει ξεκινήσει από νωρίς, πράγμα που σημαίνει πως κάθε Σαββατοκύριακο θα έχουμε μια ηλιόλουστη ευκαιρία για εξόρμηση στις αγαπημένες μας, κοντινές παραλίες,...

Λιβαδειά: Προβολή της ταινίας «Η Οδύσσεια του Διαστήματος» στον cineplex Φίλιππος

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr