Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς με συμμετοχή σε δωρεάν προγράμματα καρδιακής αποκατάστασης

  • Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς έχει θεσπιστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καρδιάς (World Heart Federation – WHF) να γιορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η φετινή καμπάνια της WHF είναι “Use Heart, Know Heart”.

«ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ»

Γιατί όταν γνωρίζουμε περισσότερα, μπορούμε να φροντίσουμε καλύτερα.

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε για την καρδιαγγειακή σας νόσο είναι μέσω των εξειδικευμένων προγραμμάτων ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ που παρέχουν εκπαίδευση και άσκηση.

Η Δρ. Γαρυφαλλιά Πέπερα συμμετείχε μέσω του International Council of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation (ICCPR) σε Παγκόσμια μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Canadian Journal of Cardiology» σχετικά με τα εμπόδια Καρδιακής Αποκατάστασης.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 2.000 ασθενείς από 16 χώρες (στις έξι περιφέρειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας).

Στην Ευρώπη οι γυναίκες ανέφεραν ως κύρια εμπόδια το ότι δυσκολεύονται με την απόσταση προκειμένου να φτάσουν στους χώρους διεξαγωγής των προγραμμάτων ή ότι δεν γνωρίζουν για τα προγράμματα Καρδιακής Αποκατάστασης. 

Λαμβάνοντας υπόψιν τα εμπόδια αυτά το Εργαστήριο Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας θέτει ως στόχο να υπερνικήσει τα εμπόδια και να αυξήσει τις συμμετοχές και τη συμμόρφωση στα προγράμματα καρδιακής αποκατάστασης. (Women’s Cardiac Rehabilitation Barriers: Results of the International Council of Cardiovascular Prevention and Rehabilitation’s First Global Assessment)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ

στα προγράμματα ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (με επίκεντρο την εξατομικευμένη επιβλεπόμενη άσκηση και δυνατότητα Τηλεαποκατάστασης).

Ένα πρόγραμμα για ασθενείς με Στεφανιαία Νόσο, στη Λαμία, Δωρεάν.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Υπεύθυνη προγράμματος:

Δρ Γαρυφαλλιά Πέπερα – Καλατζή

Επίκουρη Καθηγήτρια Καρδιοαγγειακής Φυσικοθεραπείας

Επικοινωνία:

Εργαστήριο Κλινικής Φυσιολογίας της Άσκησης και Αποκατάστασης ( Clinical Exercise Physiology and Rehabilitation Laboratory )

Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Λαμία

email: [email protected], τηλ. 2231060207 (Γαρυφαλλιά Πέπερα – Καλατζή)

email: [email protected], τηλ. 6944635309 (Βαρσάμω Αντωνίου)

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Τα παιδιά της Ελλάδας ζωγραφίζουν για τα παιδιά της Παλαιστίνης

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ζωντάνεψε το μουσικό παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης» στη Χαλκίδα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Πλούσιο το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Χαλκίδα

Ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Χαλκιδέων, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της...

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, καλεί τους μικρούς φίλους στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 11 Δεκεμβρίου 2023...

Ασφαλής η κατανάλωση ψαριών του Παγασητικού μετά τις πρόσφατες πλημμύρες

Ασφαλής είναι η ημερήσια κατανάλωση βενθοπελαγικών ψαριών (σαφρίδια, γόπες, φρίσσες) από την παράκτια ζώνη του Παγασητικού Κόλπου και των ακτών της Θεσσαλίας, μετά από...