Αν περιμένεις καλεσμένους και θέλεις να τους εντυπωσιάσεις με ένα δροσερό γλυκό, ετοίμασε τα νόστιμα σάντουιτς παγωτού με μπισκότα και φράουλα. Πρόκειται για ένα υπέροχο παγωτό φράουλα-βανίλια, στρυμωγμένο ανάμεσα σε μπισκότα με φράουλα και pretzel coockies. Στη συνέχεια το μείγμα αυτό τυλίγεται μέσα από τραγανά «shortcake» φράουλας. Είναι τόσο νόστιμα! Κάθε μπουκιά περιλαμβάνει απολαυστική εναλλαγή γεύσης γλυκού και αλμυρού. Το τέλειο επιδόρπιο για το καλοκαίρι!
Συστατικά
Για το παγωτό βανίλια-φράουλα:
4 φλιτζάνια παγωτό φράουλα
1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα

Για τα μπισκότα pretzel-φράουλα:
- 1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 1/4 φλιτζάνια φράουλες
- 1 φλιτζάνι αλατισμένη ψίχα pretzel
- 1 φλιτζάνι τραγανό ρύζι καστανό

Οδηγίες
@halfbakedharvest Always a good day when ???? ice cream is involved ???? #strawberry #pretzel #cookie #icecreamsandwich #strawberryrecipes #halfbakedharvest #foodtok #summerrecipes
1. Στρώσε ένα ταψί 9×13 ιντσών με λαδόκολλα. Άπλωσε το παγωτό βανίλια σε μια ομοιόμορφη στρώση, στη συνέχεια κάλυψέ το και πάγωσέ το. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε απαλά το παγωτό φράουλα και τη μαρμελάδα φράουλα. Άπλωσε τη στρώση παγωτού/μαρμελάδας πάνω στη στρώση βανίλιας, στροβιλίζοντας ελαφρά τις 2 στρώσεις. Κατάψυξε για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
2. Προθέρμανε το φούρνο στους 180.
3. Πρόσθεσε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγείρεψε μέχρι το βούτυρο να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 2 λεπτά. Απόσυρε από τη φωτιά και μετάφερέ το σε ένα πυρίμαχο μπολ. Άφησέ το να κρυώσει για 5 λεπτά περίπου.
4. Στο βούτυρο, ανακάτεψε την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Δίπλωσε απαλά 1 1/4 φλιτζάνι από τις φράουλες. Πρόσθεσε τα τριμμένα πρέτσελ, μην τα ανακατέψεις υπερβολικά.
5. Τύλιξε τη ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους μιας κουταλιάς της σούπας και τοποθέτησέ τα σε απόσταση 0.5 cm μεταξύ τους στο έτοιμο φύλλο ψησίματος. Ίσιωσε απαλά τη ζύμη προς τα κάτω. Ψήσε 8 λεπτά. Βγάλε τα από το φούρνο, χτύπα το ταψί στον πάγκο 1-2 φορές για να ισιώσει. Ψήσε άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να αρχίσουν να δένουν στις άκρες.
6. Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί. Θα συνεχίσουν να ψήνονται ελαφρά καθώς κάθονται στο ταψί.
7. Πρόσθεσε 2 φλιτζάνια φράουλες και το τραγανό τρίμμα σε ένα μπλέντερ ή σακούλα. Θρυμμάτισέ τα σε ψίχουλα. Τοποθέτησε τα σε ένα ρηχό μπολ ή πιάτο.
8. Βγάλε το παγωτού από την κατάψυξη, κόψε το σε 12 κύκλους ή τετράγωνα. Φτιάξε σάντουιτς βάζοντας το παγωτό ανάμεσα στα μπισκότα.
9. Πάγωσέ τα και απόλαυσέ τα.
Πηγή: stereanews.gr