Η άγνωστη «Πηγή του Αχιλλέα», λίγο έξω από τη Λαμία

Ο μυθικός ήρωας Αχιλλέας πρωταγωνιστής του Τρωικού Πολέμου, οφείλει τα επιτεύγματά του στο γεγονός ότι έγινε σχεδόν… αθάνατος, χάρη στα νερά της Στυγός, όπου η μητέρα του Θέτις, τον βούτηξε κάνοντάς τον άτρωτο.

Τα νερά δεν έφτασαν μέχρι τη φτέρνα του όμως, με τα γνωστά αποτελέσματα και τον θάνατό του, από ένα βέλος του Τρώα αντιπάλου του, Πάρη.

Ο βασιλιάς των Μυρμιδόνων έζησε στη Φθία, κάπου στη νότια Θεσσαλία δηλαδή, κοντά στο γραφικό, καταπράσινο μέρος που εντοπίσαμε, όπου κάποιοι, το 1964, επέλεξαν να στήσουν ένα σχετικό μνημείο.

Πρόκειται για την «Πηγή του Αχιλλέα», που κατασκευάστηκε όπως διαβάζουμε στην ταμπέλα της καλαίσθητης βρύσης από το Υπουργείο Γεωργίας, το μακρινό 1964.

Όπως διαβάζουμε σε παλαιότερα άρθρα του τοπικού τύπου, το φυσικό/τεχνητό αυτό μνημείο που μας φέρνει στο νου ιστορίες και θρύλους της Ιλιάδας και του σπουδαιότερου και πιο γνωστού παγκοσμίως ήρωα της Θεσσαλίας, είχε περάσει δύσκολες στιγμές, αφού κάποτε ήταν γεμάτο σκουπίδια και ήταν εντελώς παρατημένο.

Η εικόνα που κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν, αν και θα μπορούσε να αναδειχτεί περισσότερο το σημείο, και σίγουρα αξίζει μια στάση, προκειμένου να αισθανθεί κάποιος ότι πίνει από το ίδιο νερό που έκανε σχεδόν «αθάνατο» τον Αχιλλέα.

Σημειώνεται ότι αναζητήσαμε πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω μνημείο επικοινωνόντας και με τον Δήμο Λαμίας, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι σχετικό, που να τεκμηριώνει ιστορικά (μυθολογικά δηλαδή) το συγκεκριμένο σημείο ως κάτι που να συνδέεται με τον Αχιλλέα, και ίσως να αποτελεί απλά μια δημιουργική πρωτοβουλία εκείνης της εποχής, ώστε να συνδέονται περισσότερο οι σημερινοί Έλληνες με το απώτατο, μυθικό παρελθόν των προγόνων τους.

Σημειώνεται επίσης ότι σε επιστημονικό συνέδριο παρουσιάστηκαν διάφορες εκδοχές για την τοποθεσία του ανακτόρου του Αχιλλέα, που συμπίπτουν με την περιοχή αυτή, και συγκεκριμένα ο Δομοκός, τα Φάρσαλα και η Πελασγία.

Δειτε το ρεπορταζ εδω

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ακτινίδιο: Το φρούτο που εξαφανίζει την αϋπνία

Ο καλός ύπνος είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για τη γενική καλή υγεία, καθώς μειώνει τον κίνδυνο διάφορων χρόνιων παθήσεων, διατηρεί υγιή τον εγκέφαλο...

Πέντε «χρήσιμες» ταξιδιωτικές συμβουλές που πρέπει να αποφύγετε

Αλήθεια, πόσες φορές δεν έχετε ακούσει και διαβάσει ταξιδιωτικές συμβουλές του τύπου «μην κάνεις αυτό» ή «κάνε οπωσδήποτε εκείνο» πριν από ένα ταξίδι σας; Οι συμβουλές είναι...

Ψάλτης (Alpha Bank): Αν όχι τώρα η αλλαγή παραγωγικού μοντέλου, πότε;

Την ανάγκη να διαμορφωθεί μία νέα επιχειρηματική κουλτούρα που θα δίνει ώθηση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου...

Σαν σήμερα: Ο Τσίπρας φιγουράρει στο περιοδικό TIME με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ποιοι και πότε «χάνουν» το ΑΦΜ τους

Την επέκταση της αναστολής του ΑΦΜ αλλά και την παροχή εγγύησης 1.000.000 ευρώ σε περίπτωση ανάκτησης του και σε όσους διαπράττουν λαθρεμπορία ή νοθεία προϊόντων που...