Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενός από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, από το 1996 με εθνικό συντονιστή του προγράμματος τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ. Αυτή τη χρονιά υιοθετεί το κοινό πανευρωπαϊκό θέμα εορτασμού: «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές».

Η είσοδος στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους του Κράτους το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 24-25.09.2022 είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας προγραμματίζει τις ακόλουθες δράσεις:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα». Η Μεταμόρφωση.
  • Παρουσίαση της μετατροπής του κτηρίου του παλιού εργοστασίου «Αρέθουσα» σε μουσείο και της επανένταξης στον πολεοδομικό ιστό της πόλης της Χαλκίδας από τον αρχιτέκτονα – μουσειογράφο κ. Υφαντή Σωτήρη σε ομάδες επισκεπτών (έως 15 άτομα ανά ομάδα) κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο τηλ.: 2221022402 (Εσωτ. 1029-1035)
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας οδού Βενιζέλου: ένα παράδειγμα βιώσιμης πολιτιστικής κληρονομιάς και διατήρησης του παρελθόντος για τις μελλοντικές γενιές.
  • Παρουσίαση του μουσείου από τις αρχαιολόγους κ. Βουζαρά Γαρυφαλλιά και κ. Κίτσου Φάλια σε ομάδες επισκεπτών (έως 15 άτομα ανά ομάδα) κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο τηλ.: 2221022402 (Εσωτ. 1029-1035)
  • Φρούριο Μπούρτζι Καρύστου.
  • Έκθεση αγιογραφίας στο εσωτερικό του φρουρίου Μπούρτζι Καρύστου από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022.
  • Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 20:00 μ.μ. την έκθεση αγιογραφίας προλογίζει η κ. Φανή Σταυρουλάκη, αρχαιολόγος, τμηματάρχης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Μουσείων της ΕΦΑ Ευβοίας.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

  • Castello Rosso
  • Περιήγηση και παρουσίαση του Castello Rosso από την κ. Φανή Σταυρουλάκη, τμηματάρχη Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Μουσείων της ΕΦΑ Ευβοίας σε ομάδες επισκεπτών (έως 15 άτομα ανά ομάδα) κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο τηλ.: 2224029218.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

ΑΑΔΕ: Δωρεά επιχειρησιακού διωκτικού εξοπλισμού από την εταιρεία Παπαστράτος

Λεζάντα για φωτό: Από αριστερά: o διευθυντής εταιρικών υποθέσεων Παπαστράτος (Καταπολέμησης Λαθρεμπορίου ΝΑ Ευρώπης) Γιάννης Μαστροκώστας, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης,...

Μητσοτάκης: Οι τράπεζες να στηρίξουν τα νοικοκυριά από τα κέρδη τους – Δεν θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι

Την ενόχλησή του για τη στάση των τραπεζών μετά την αύξηση των επιτοκίων εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό...

“Το μενού” από την Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας (trailer)

Ένα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί για να γευματίσει σε ένα πριβέ εστιατόριο, όπου ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού με...

Βουλή: Μαθήτρια προσπάθησε να μπει με μαχαίρι

Μια μαθήτρια προσπάθησε να μπει στην Βουλή με μαχαίρι, σημαίνοντας συναγερμό στους αστυνομικούς. Η 17χρονη είναι από την Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα από την Πολίχνη, πήγε...

Δωρεά 10 απινιδωτών στο Δ΄ Σώμα Στρατού «ΘΡΑΚΗ» από τη ΔΕΔΑ

Η ΔΕΔΑ, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προχώρησε σε δωρεά 10 απινιδωτών που θα καλύψουν τις ανάγκες του Δ΄ Σώματος Στρατού (ΣΣ)...