Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενός από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, από το 1996 με εθνικό συντονιστή του προγράμματος τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ. Αυτή τη χρονιά υιοθετεί το κοινό πανευρωπαϊκό θέμα εορτασμού: «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές».

Η είσοδος στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους του Κράτους το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 24-25.09.2022 είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας προγραμματίζει τις ακόλουθες δράσεις:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα». Η Μεταμόρφωση.
  • Παρουσίαση της μετατροπής του κτηρίου του παλιού εργοστασίου «Αρέθουσα» σε μουσείο και της επανένταξης στον πολεοδομικό ιστό της πόλης της Χαλκίδας από τον αρχιτέκτονα – μουσειογράφο κ. Υφαντή Σωτήρη σε ομάδες επισκεπτών (έως 15 άτομα ανά ομάδα) κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο τηλ.: 2221022402 (Εσωτ. 1029-1035)
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας οδού Βενιζέλου: ένα παράδειγμα βιώσιμης πολιτιστικής κληρονομιάς και διατήρησης του παρελθόντος για τις μελλοντικές γενιές.
  • Παρουσίαση του μουσείου από τις αρχαιολόγους κ. Βουζαρά Γαρυφαλλιά και κ. Κίτσου Φάλια σε ομάδες επισκεπτών (έως 15 άτομα ανά ομάδα) κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο τηλ.: 2221022402 (Εσωτ. 1029-1035)
  • Φρούριο Μπούρτζι Καρύστου.
  • Έκθεση αγιογραφίας στο εσωτερικό του φρουρίου Μπούρτζι Καρύστου από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022.
  • Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 20:00 μ.μ. την έκθεση αγιογραφίας προλογίζει η κ. Φανή Σταυρουλάκη, αρχαιολόγος, τμηματάρχης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Μουσείων της ΕΦΑ Ευβοίας.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

  • Castello Rosso
  • Περιήγηση και παρουσίαση του Castello Rosso από την κ. Φανή Σταυρουλάκη, τμηματάρχη Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Μουσείων της ΕΦΑ Ευβοίας σε ομάδες επισκεπτών (έως 15 άτομα ανά ομάδα) κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο τηλ.: 2224029218.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Aρτοτινά λιβάδια: Οι ομορφιές της Ρούμελης που παραμένουν άγνωστες

Τα Aρτοτινά λιβάδια ανήκουν στον Νομό Φωκίδας. Λίγοι τα γνωρίζουν, καθώς πρέπει να τα ανακαλύψεις ανηφορίζοντας τα Βαρδούσια Όρη. Πρόκειται για μια μαγευτική κυκλική διαδρομή,...

6.000 αστυνομικοί φυλάνε μέχρι και νεκροταφεία

Σε 6.000 ανέρχονται οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη φύλαξη στόχων και προσώπων που θεωρούνται VIP. Οι περισσότεροι έχουν αποσπαστεί στα Επίσημα από μονάδες αιχμής όπως...

Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά-Προϊόντα του τόπου μας: Cafeina Party και All day Event

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καφέ ανοίγεται ο χώρος για δράσεις που θα γίνονται 1η και 3η Κυριακή κάθε μήνα. Ιππασία, τοξοβολία, μουσικό...

Αύξηση πωλήσεων αλλά μείωση κερδοφορίας παρουσίασε η Agrino το 2022

Στο ποσό των 38,04 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της Agrino το 2022 αυξημένος κατά 9,9% σε σχέση με το 2021, κυρίως λόγω...

ΟΑΣΘ – Μειωμένο εισιτήριο για τους πρωτοετείς φοιτητές

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr