Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ενός από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα της Ευρώπης, από το 1996 με εθνικό συντονιστή του προγράμματος τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ. Αυτή τη χρονιά υιοθετεί το κοινό πανευρωπαϊκό θέμα εορτασμού: «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά – Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές».

Η είσοδος στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους του Κράτους το Σαββατοκύριακο του εορτασμού 24-25.09.2022 είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας προγραμματίζει τις ακόλουθες δράσεις:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα». Η Μεταμόρφωση.
  • Παρουσίαση της μετατροπής του κτηρίου του παλιού εργοστασίου «Αρέθουσα» σε μουσείο και της επανένταξης στον πολεοδομικό ιστό της πόλης της Χαλκίδας από τον αρχιτέκτονα – μουσειογράφο κ. Υφαντή Σωτήρη σε ομάδες επισκεπτών (έως 15 άτομα ανά ομάδα) κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο τηλ.: 2221022402 (Εσωτ. 1029-1035)
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας οδού Βενιζέλου: ένα παράδειγμα βιώσιμης πολιτιστικής κληρονομιάς και διατήρησης του παρελθόντος για τις μελλοντικές γενιές.
  • Παρουσίαση του μουσείου από τις αρχαιολόγους κ. Βουζαρά Γαρυφαλλιά και κ. Κίτσου Φάλια σε ομάδες επισκεπτών (έως 15 άτομα ανά ομάδα) κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο τηλ.: 2221022402 (Εσωτ. 1029-1035)
  • Φρούριο Μπούρτζι Καρύστου.
  • Έκθεση αγιογραφίας στο εσωτερικό του φρουρίου Μπούρτζι Καρύστου από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022.
  • Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 20:00 μ.μ. την έκθεση αγιογραφίας προλογίζει η κ. Φανή Σταυρουλάκη, αρχαιολόγος, τμηματάρχης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Μουσείων της ΕΦΑ Ευβοίας.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

  • Castello Rosso
  • Περιήγηση και παρουσίαση του Castello Rosso από την κ. Φανή Σταυρουλάκη, τμηματάρχη Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και Μουσείων της ΕΦΑ Ευβοίας σε ομάδες επισκεπτών (έως 15 άτομα ανά ομάδα) κατόπιν δήλωσης συμμετοχής στο τηλ.: 2224029218.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι Εύβοιας

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, μετέβη στο Ν. Προκόπι, όπου...

Αναβάλλεται ο αγώνας ΡΕΓΓΙΝΙ – ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ

O επαναληπτικός αγώνας της 28/09/2022 για την Α’ Φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων Ε.Π.Σ. μεταξύ των σωματείων ΡΕΓΓΙΝΙ – ΑΣΤΗΡ ΣΤΑΥΡΟΥ αναβάλλεται, λόγω της...

Βραβείο για τον σπουδαστή του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας Αλέξανδρο Λεμονή σε Διεθνή Διαγωνισμό Κιθάρας (video)

Τον Σεπτέμβριο 2022,πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στην Φλωρεντία ο  4ος Διεθνής Διαγωνισμός Κιθάρας – 4ο  Florence International Guitar Competition(Italy). Στον διαγωνισμό έλαβε μέρος ο σπουδαστής του Δημοτικού...

Κυρ. Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας είναι κόκκινη γραμμή και δεν γίνεται ανεκτή

«Η αμφισβήτηση από την πλευρά της Τουρκίας της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αποτελεί για εμένα, αλλά και όλους τους Έλληνας κόκκινη...

Έρχεται στη Θήβα το πρώτο Φεστιβάλ Οινογνωσίας

Στη Βοιωτική Γη, μια περιοχή με παράδοση στην καλλιέργεια αμπέλου, και τη Θήβα, την πόλη του Κάδμου και της Σεμέλης, μητέρας του Διονύσου, θεού...