Η LafargeHolcim δημοσιεύει την ημερήσια διάταξη της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του 2021

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση (Ετ.Γ.Σ.) της LafargeHolcim θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου 2021 στις 10 π.μ. CEST. Λόγω της πανδημίας COVID-19, δεν καθίσταται δυστυχώς δυνατή η φυσική παρουσία των μετόχων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, με κεντρικό μέλημα την προστασία και τη διασφάλιση της υγείας των μετόχων, αποφάσισε ότι οι μέτοχοι θα εκπροσωπηθούν στην Ετ.Γ.Σ. αποκλειστικά από ανεξάρτητο πληρεξούσιο. Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους να υποβάλουν εκ των προτέρων τις ερωτήσεις τους σχετικά με τον Ετήσιο Απολογισμό της LafargeHolcim για το 2020 αλλά και την Ετ.Γ.Σ..

Προτεινόμενο μέρισμα

Οι μέτοχοι θα κληθούν να ψηφίσουν επί των αποδοχών και να εξετάσουν μια πρόταση μερίσματος ύψους 2,00 ελβετικών φράγκων ανά ονομαστική μετοχή της LafargeHolcim Ltd, το οποίο θα καταβληθεί από τα αποθεματικά κεφαλαίου και δε θα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου από το ελβετικό κράτος.

Αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Oscar Fanjul αποφάσισε να παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος έχοντας υπηρετήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της LafargeHolcim από το 2015.

Ο Beat Hess, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε σχετικά: «Εκ μέρους ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχαριστώ ειλικρινά τον Oscar για την ανεκτίμητη συνεισφορά του από την ένταξή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της LafargeHolcim το 2015. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή συγχώνευση της Lafarge και της Holcim, καθώς και στην ανάδειξή της ως τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των δομικών υλικών και των λύσεων που είναι σήμερα. Θα λείψει ιδιαιτέρους σε όλους μας».

Σύμφωνα με τη δέσμευση της εταιρίας για τη συνέχιση της ηγεσίας, το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει το διορισμό του Jan Jenisch, Διευθύνοντος Συμβούλου, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, παράλληλα με τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να προτείνω τον Jan Jenisch ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Με την πολύχρονη εμπειρία του στον κλάδο, ο Jan θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην υποστήριξη του μετασχηματισμού της εταιρίας, ώστε να καταστεί ο παγκόσμιος ηγέτης σε καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις δόμησης. Ο Jan έχει οδηγήσει την εταιρία σε μια νέα εποχή ανάπτυξης, οικονομικής ευρωστίας και απόδοσης των δεικτών ESG από την ανάληψη της θέσης του τον Σεπτέμβριο του 2017. Το Διοικητικό Συμβούλιο προσβλέπει στη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του επόμενου στρατηγικού σταδίου της εταιρίας», ανέφερε ο Beat Hess, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Άλλες προτεινόμενες αλλαγές

Στη φετινή Ετ.Γ.Σ., οι μέτοχοι θα κληθούν να ψηφίσουν σχετικά με την αλλαγή της επωνυμίας του Ομίλου από LafargeHolcim Ltd σε Holcim Ltd. Καθώς η εταιρία μετατρέπεται σε παγκόσμιο ηγέτη σε καινοτόμες και βιώσιμες δομικές λύσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο συνιστά την απλοποίηση της επωνυμίας της για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και απήχηση, αξιοποιώντας παράλληλα την κληρονομιά του Ομίλου. Η δεδομένη αλλαγή επωνυμίας αφορά μόνο στον Όμιλο. Όλες οι εμπορικές επωνυμίες θα συνεχίσουν να υφίστανται, ως κινητήριες δυνάμεις της επιτυχίας της εταιρίας στην αγορά, δημιουργώντας αξία και εμπιστοσύνη για τους πελάτες και τους συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο.

Οι μέτοχοι θα κληθούν επίσης να ψηφίσουν για τη μετακίνηση της καταστατικής έδρας της εταιρίας από την Jona- Rapperswil στο Zug της Ελβετίας, ολοκληρώνοντας την αναδιάρθρωση των γραφείων της.

Έκθεση για την κλιματική μετάβαση

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να δημοσιεύσει την πρώτη έκθεση κλιματικής μετάβασης της εταιρίας το 2022, η οποία θα προκύψει από την ολοκλήρωση του έργου της εταιρίας από κοινού με την πρωτοβουλία Science-Based Targets (SBTi), σύμφωνα με την αυστηρή προσέγγιση της LafargeHolcim αναφορικά με τη δράση της για το κλίμα. Η έκθεση για την κλιματική μετάβαση θα υποβληθεί στους μετόχους για μη δεσμευτική ψηφοφορία το 2022.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Βελτιωμένες πρoσφορές για την Εγνατία Οδό ζητά το ΤΑΙΠΕΔ

Νέες βελτιωμένες προσφορές για την Εγνατία Οδό ζητά το ΤΑΙΠΕΔ από τις κοινοπραξίες των ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίου, λόγω, των αποκλίσεων που υπήρξαν στις δεσμευτικές προσφορές που...

Παίγνια έρωτος στη Χαλκίδα

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» φιλοξενεί στην εσωτερική του αυλή την παράσταση «Ερωτοπαίγνια» εμπνέεται από την ανάγκη των δημιουργών της να μιλήσουν για τον έρωτα. Τον έρωτα...

Τι καταβάλλεται από υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

Για την ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχουν προγραμματισμένες πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑΠερί τα 105,5 εκατ. ευρώ σε 171.000 περίπου δικαιούχους θα καταβληθούν από το υπουργείο...

Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Μια τεράστια απώλεια για το ελληνικό τραγούδι έγινε γνωστή το πρωί της Δευτέρας. Ο Τόλης Βοσκόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.Ο...

Προτάσεις αντιμετώπισης των ανατιμητικών τάσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού

Μέτρα για την ανάσχεση των ανατιμήσεων στα τιμολόγια του ηλεκτρικού που προκαλούνται από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής...