Intrakat: «Τρέχει» η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου – Το χρονοδιάγραμμα

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, μεγάλο είναι και το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς οι υποψήφιοι συμμετέχοντες αναμένουν την έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων ώστε να μπορέσουν να τα ασκήσουν αλλά και να διευρύνουν τη συμμετοχή τους.

Έτσι, σε συνδυασμό και με τις δεσμεύσεις των βασικών μετόχων για συμμετοχή αλλά και απόκτηση των αδιάθετων μετοχών η επιτυχία της αύξησης θεωρείται δεδομένη. Γεγονός που θα επιτρέψει στην εταιρεία να προχωρήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα, το οποίο, σύμφωνα με κύκλους της Intrakat, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέες εξαγορές αλλά και συμμετοχή σε μεγάλα έργα ΣΔΙΤ και διαγωνισμούς για παραχωρήσεις όπως αυτός της Αττικής Οδού.

Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η χρονική περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης ορίζεται από την 04/01/2023 έως και την 25/01/2023.
Αντίστοιχα, η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους, πράγμα που σημαίνει ότι από αύριο, Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι αγοραπωλησίες τους στο Χρηματιστήριο.
Επισημαίνεται, ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες τρεις εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη της περιόδου άσκησής τους. Δηλαδή, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 20/01/2023.

Η διαδικασία άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης θα είναι η ακόλουθη:

  • Τα δικαιώματα προτίμησης για την απόκτηση νέων μετοχών είναι ελεύθερα μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου άσκησης μέχρι και τρεις εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη της περιόδου άσκησής τους.
  • Τα πρόσωπα που θα έχουν ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησής τους θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να ασκήσουν δικαίωμα προεγγραφής (το «Δικαίωμα Προεγγραφής»).
  • Το Δικαίωμα Προεγγραφής δύναται να ασκηθεί για την απόκτηση αδιάθετων μετοχών (οι «Αδιάθετες Μετοχές») που δεν θα υπερβαίνουν σε αριθμό το 100% των Νέων Μετοχών που προκύπτουν από τα ασκηθέντα δικαιώματα προτίμησης.

Μεγάλο ενδιαφέρον και δεσμεύσεις συμμετοχής

Παράλληλα, ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τόσο από παλιούς όσο και από νέους μετόχους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έχουν δηλώσει την απόφασή τους να συμμετέχουν οι κύριοι μέτοχοι της Intrakat, «Winex Investments Limited», που σήμερα κατέχει ποσοστό 31,704%, «Castelano Properties Limited» που σήμερα κατέχει ποσοστό 15,746%, «Blue Silk LTD» που σήμερα κατέχει ποσοστό 13,636%, και «ΙΝΤΡΑΚΟΜ A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» που σήμερα κατέχει ποσοστό 5,09%, εξασκώντας πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούν.

Επιπλέον, η μεγαλύτερη σήμερα μέτοχος της Intrakat, Winex Investments Limited, έχει επίσης εκφράσει τη βούλησή της να ασκήσει το δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση επιπλέον νέων μετοχών της εταιρείας που τυχόν παραμείνουν αδιάθετες, επενδύοντας τουλάχιστον το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ιστορική ταινία για τον Αθανάσιο Διάκο δημιούργησαν 450 εθελοντές

Η ζωή του Αθανασίου Διάκου από την ημέρα της βάπτισής του στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας μέχρι το …βάπτισμα του μαρτυρίου στις 24 Απριλίου 1821...

Πρόταση Μητσοτάκη για λεωφόρους μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη

Η ενέργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και η απεξάρτηση της Γηραιάς Ηπείρου από τα ορυκτά καύσιμα αποτελεί ύψιστη προτεταιότητα των 27 κρατών – μελών. Στο πλαίσιο...

Γραμμένη Οξυά: Off roading στο νοτιότερο δάσος οξυάς στην Ευρώπη

Απαραίτητη η σύντομη στάση για ξεκούραση, την ώρα που ο Χρήστος ετοιμάζει τα φωτογραφικά σύνεργά του ενώ εγώ με τη βοήθεια του Google Maps...

ΙΣΑ: άμεση διευθέτηση ψηφιοποίησης και εκκαθάρισης δαπανών των ιατρών

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Πασχαλινές αποδράσεις: Ποιες βαλίτσες θα σε βολέψουν

Χριστούγεννα στην πόλη, Πάσχα στο χωριό, λέει ο θυμόσοφος λαός. Και αν έχετε ήδη κάνει σχέδια να δραπετεύσετε το Πάσχα και όχι απαραίτητα...