Intrakat: «Τρέχει» η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου – Το χρονοδιάγραμμα

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, μεγάλο είναι και το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς οι υποψήφιοι συμμετέχοντες αναμένουν την έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων ώστε να μπορέσουν να τα ασκήσουν αλλά και να διευρύνουν τη συμμετοχή τους.

Έτσι, σε συνδυασμό και με τις δεσμεύσεις των βασικών μετόχων για συμμετοχή αλλά και απόκτηση των αδιάθετων μετοχών η επιτυχία της αύξησης θεωρείται δεδομένη. Γεγονός που θα επιτρέψει στην εταιρεία να προχωρήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα, το οποίο, σύμφωνα με κύκλους της Intrakat, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέες εξαγορές αλλά και συμμετοχή σε μεγάλα έργα ΣΔΙΤ και διαγωνισμούς για παραχωρήσεις όπως αυτός της Αττικής Οδού.

Το χρονοδιάγραμμα της αύξησης

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η χρονική περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης ορίζεται από την 04/01/2023 έως και την 25/01/2023.
Αντίστοιχα, η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους, πράγμα που σημαίνει ότι από αύριο, Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι αγοραπωλησίες τους στο Χρηματιστήριο.
Επισημαίνεται, ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες τρεις εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη της περιόδου άσκησής τους. Δηλαδή, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 20/01/2023.

Η διαδικασία άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης θα είναι η ακόλουθη:

  • Τα δικαιώματα προτίμησης για την απόκτηση νέων μετοχών είναι ελεύθερα μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. από την ημερομηνία έναρξης της περιόδου άσκησης μέχρι και τρεις εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη της περιόδου άσκησής τους.
  • Τα πρόσωπα που θα έχουν ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησής τους θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να ασκήσουν δικαίωμα προεγγραφής (το «Δικαίωμα Προεγγραφής»).
  • Το Δικαίωμα Προεγγραφής δύναται να ασκηθεί για την απόκτηση αδιάθετων μετοχών (οι «Αδιάθετες Μετοχές») που δεν θα υπερβαίνουν σε αριθμό το 100% των Νέων Μετοχών που προκύπτουν από τα ασκηθέντα δικαιώματα προτίμησης.

Μεγάλο ενδιαφέρον και δεσμεύσεις συμμετοχής

Παράλληλα, ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τόσο από παλιούς όσο και από νέους μετόχους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έχουν δηλώσει την απόφασή τους να συμμετέχουν οι κύριοι μέτοχοι της Intrakat, «Winex Investments Limited», που σήμερα κατέχει ποσοστό 31,704%, «Castelano Properties Limited» που σήμερα κατέχει ποσοστό 15,746%, «Blue Silk LTD» που σήμερα κατέχει ποσοστό 13,636%, και «ΙΝΤΡΑΚΟΜ A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» που σήμερα κατέχει ποσοστό 5,09%, εξασκώντας πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούν.

Επιπλέον, η μεγαλύτερη σήμερα μέτοχος της Intrakat, Winex Investments Limited, έχει επίσης εκφράσει τη βούλησή της να ασκήσει το δικαίωμα προεγγραφής για την απόκτηση επιπλέον νέων μετοχών της εταιρείας που τυχόν παραμείνουν αδιάθετες, επενδύοντας τουλάχιστον το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Από τον διονυσιασμό στα ξόανα και τα άρματα του καρνάβαλου – Αποκριά, το έθιμο με τις βαθύτερες ρίζες

-Βγάλε τη μάσκα σου… Η Αγαθή πέρασε το χέρι της στ΄ αυτιά και την κατέβασε αργά αργά. Κι εκείνος είχε ζυγώσει το στόμα του στο...

Κινητά Κέντρα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων θα διαθέτει κάθε περιφέρεια της χώρας

Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων θα διαθέτει κάθε περιφέρεια της χώρας με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση των φυσικών καταστροφών και τον καλύτερο συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος...

Οι νέες θέσεις εργασίας θα μας κρατήσουν στις παραμεθόριες περιοχές

Ένα δυνατό μήνυμα για την καθοριστική σημασία που έχει η δημιουργία θέσεων απασχόλησης με προοπτικές, σε παραμεθόριες περιοχές της χώρα μας, δίνουν τρεις συμπολίτες...

18 συλλήψεις στις τακτικές αστυνομικές επιχειρήσεις χθες στην Περιφέρεια Στερεάς

18 συλλήψεις στις τακτικές εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, χθες                (22-02-2024), σε όλο το εύρος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στους Νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και...

Με το Fast Pass Smart Νέα Οδός πας παντού, τώρα και με έκπτωση από την 1η διέλευση!

Ειδικότερα, για τους οδηγούς ΙΧ προσφέρεται έκπτωση 10%, σε κάθε διέλευση, από την 1η διέλευση και χωρίς κανένα περιορισμό, είτε στον χρόνο τέλεσης είτε στη συχνότητα, ενώ...