Junior IBU Cup: Καλές εμφανίσεις και υποσχέσεις από Χαραλαμπίδου, Μέτσιο και Γάστη

Η Εθνική ομάδα εφήβων διάθλου ολοκλήρωσε με επιτυχία  την πρώτη της αποστολή, στο Πρωτάθλημα – Junior IBU Cup, που διεξήχθη στο Μαρτέλο της Ιταλίας, από την περασμένη Παρασκευή έως και το Σάββατο (18/12), αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Οι Έλληνες χιονοδρόμοι διαθλητές συμμετείχαν σε πέντε αγωνίσματα με τη νεάνιδα Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου να έχει την καλύτερη παρουσία, στον αγώνα των 4,5 χλμ. όπου η Δραμινή αθλήτρια τερμάτισε στην 54η θέση με χρόνο 16:35.8 και 2 άστοχες βολές.

Στην κατηγορία των εφήβων ο Κωνσταντίνος Μέτσιος είχε την καλύτερη επίδοση παίρνοντας την 91η θέση στο αγώνισμα των 10 χλμ. με χρόνο 32:20.5 και 3 άστοχες βολές.

Αξιοσημείωτη είναι η 17η θέση στο αγώνισμα του SMR με την Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου και τον Αθανάσιο Γάστη να κάνουν πολύ καλό αγώνα και να πετυχαίνουν την καλύτερη επίδοση Ελλήνων αθλητών στο συγκεκριμένο αγωνιστικό θεσμό.

Τέλος, μετά από την πρώτη σειρά των αγώνων, η χώρας μας βρίσκεται στην 15η και 25η θέση στην γενική κατάταξη της παγκόσμιας λίστας των κατηγοριών νεανίδων και εφήβων αντίστοιχα. Αυτές είναι και οι καλύτερες θέσεις που είχε μέχρι σήμερα η χώρα μας, δείχνοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται αλλά και ότι οι νεαροί διαθλητές μας βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Οι επόμενες διεθνείς υποχρεώσεις της Εθνικής μας είναι στα JIC3 και JOECH που θα διεξαχθούν στο Hochfilzen της Αυστρίας και Pokjuka της Σλοβενίας από τις 10 έως και 20 Ιανουαρίου 2022.

Στα αλπικά – 6ες θέσεις για Αβεστά και Παλάντζα

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των τελευταίων ημερών, για τους Έλληνες χιονοδρόμους των αλπικών περιλάμβανε συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες στα βαλκάνια και στην κεντρική Ευρώπη.

Ο Γιάννης Αντωνίου συμμετείχε στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλλο στη Val di Fassa της Ιταλίας, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει τον αγώνα του.

Στο διεθνή αγώνα της Johorina (Βοσνία) συμμετείχαν στην τεχνική κατάβαση Έλληνες χιονοδρόμοι με τον Δημήτρη Ασβεστά, να κάνει την καλύτερη επίδοση της καριέρας του: με συνολικό χρόνο 1:43.23 τερματίζοντας 6ος κερδίζοντας 87,61 βαθμούς FIS. Στις γυναίκες η Ραφαϊλία Παλάντζα κατετάγη επίσης 6η, συνεχίζοντας να βελτιώνει τη διεθνή βαθμολογία της.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Προς παράταση το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Την παράταση κατά μια εβδομάδα της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά την 1η Φεβρουαρίου εξετάζει το υπουργείο Υγείας με αιτία τις δυσλειτουργίες που προκάλεσε...

Σταϊκούρας: Επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου και τον Φεβρουάριο

Την επέκταση των μέτρων για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναλύοντας τις πρωτοβουλίες που...

Ποιες ασφαλιστικές υποχρεώσεις παίρνουν παράταση για τον Φεβρουάριο

Μπαράζ μέτρων άμεσης διευκόλυνσης των επιχειρήσεων αποφάσισε η κυβέρνηση, προκειμένου να ελαφρύνει τις επιχειρήσεις, οι οποίες επλήγησαν από τον χιονιά των προηγούμενων ημερών, αλλά...

Αξιολόγηση: Τι συμφώνησαν κυβέρνηση – θεσμοί για πλειστηριασμούς και ΕΝΦΙΑ

Πλειστηριασμοί, οφειλές του δημοσίου, δημοσιονομικά και ΕΝΦΙΑ πρωταγωνίστησαν στις διήμερες διαβουλεύσεις. Σημειώθηκε η πρόοδος σε μία σειρά από δεσμεύσεις όπως επίσης και στο αγκάθι...

404 περιστατικά βίας σε χώρους θρησκευτικής σημασίας 

Βανδαλισμοί, διαρρήξεις, κλοπές, ιεροσυλίες, νεκροσυλίες, ληστείες, τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπές βεβηλώσεις, αυτά είναι τα περιστατικά που καταγράφηκαν σε βάρος θρησκευτικών χώρων στην Ελλάδα το...