Κ. Σκρέκας: Μηδενικές οι πιθανότητες για διακοπές ρεύματος ή ρεύμα με «δελτίο»

Πολύ μικρές, σχεδόν μηδενικές, χαρακτήρισε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τις πιθανότητες για διακοπές ρεύματος ή ρεύμα με «δελτίο». Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί σημαντική στήριξη για τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ θα υπάρξει πρόβλεψη και για το φυσικό αέριο. Υπογράμμισε δε την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας.

«Στη ζωή και όταν μαίνεται ένας πόλεμος συμβατικός και ενεργειακός, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ μικρές αυτές οι πιθανότητες, σχεδόν μηδενικές», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Και στις αιχμές θα έχουμε ρεύμα και φυσικό αέριο και έχουμε κάνει ό,τι πρέπει ώστε η Ελλάδα να μην έχει μεγάλο κίνδυνο να έχουμε ‘’δελτίο’’ όπως το λέτε εσείς», συνέχισε ο κ. Σκρέκας τονίζοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο σε σχέση με την επάρκεια ενέργειας.

Στη συνέχεια, περιέγραψε τους τρεις στόχους της κυβέρνησης:

  • Να διασφαλιστούν προσιτές τιμές ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
  • Να ληφθούν ρυθμιστικές αποφάσεις για την αποσύνδεση της τιμής φυσικού αερίου από της ηλεκτρικής ενέργειας
  • Να διασφαλιστεί η επάρκεια εφοδιασμού

Η στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε ότι στους λογαριασμούς ρεύματος θα συνεχιστεί η απορρόφηση του 90& με 94% των αυξήσεων και πως τα νοικοκυριά θα στηριχθούν ανεξαρτήτως εισοδήματος και εάν πρόκειται για κύρια ή μη κύρια κατοικία.

Εξήγησε επίσης ότι στον νέο μηχανισμό θα υπάρξουν τρεις κλίμακες με το μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών να βρίσκεται στην πρώτη κλίμακα και όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση στην δεύτερη και την τρίτη.

«Εκεί θα δίνουμε τη δυνατότητα  σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση εφόσον μειώσουν κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, όταν έρθει ο εκκαθαριστικός λογαριασμός να λάβουν μια επιπλέον επιδότηση που θα έρθει στον εκκαθαριστικό λογαριασμό από τον προμηθευτή τους», είπε ο υπουργός Ενέργειας.

Για το φυσικό αέριο τόνισε ότι η στήριξη θα είναι τέτοια που να καθιστά πιο προσιτή την τιμή αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι όπως ήταν προ κρίσης, καθώς η τιμή έχει αυξηθεί κατά 7 με 10 φορές σε 1,5 χρόνο.

Ο υπουργός τόνισε πως όλοι πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η πιο φθηνή ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται».

Αποκαλυπτήρια για τιμολόγια του Οκτωβρίου και τις νέες επιδοτήσεις

Να θυμίσουμε ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τα τιμολόγια Οκτωβρίου από τους παρόχους ρεύματος. Εκτιμάται ότι θα κυμανθούν σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά του Σεπτεμβρίου, καθώς οι προβλέψεις που είχαν διατυπωθεί στα τέλη Αυγούστου για άλμα των χονδρεμπορικών τιμών σε νέο ρεκόρ πάνω από τα 500 ευρώ/MWh τον Σεπτέμβριο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Αύριο θα παρουσιαστούν από τον κ. Σκρέκα οι νέες επιδοτήσεις για ρεύμα και φυσικό αέριο, όπως και για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

ΥΠΠΟΑ – χαρακτηρισμός χρήσεων κινηματογράφων

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Έρευνα ΕΒΕΑ: «Αισιόδοξη για το μέλλον μία στις δυο επιχειρήσεις»

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών παρουσιάζει αποτελέσματα έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης των τάσεων που διαμορφώνονται στην αγορά. Η έρευνα...

Ελευσίνα 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Όλες οι δράσεις της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης τον ΑπρίλιοΤι σχέση μπορεί να έχει η κλασική μουσική με τον πειραματισμό, η ηλεκτρική...

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Βετεράνοι Α.Σ. Λαμία – Παναθηναϊκός

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Εμπόριο και Τουρισμός ενώνουν δυνάμεις

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr