«Καλάθι νοικοκυριού»: Έρχονται διορθωτικές κινήσεις

Διορθωτικές κινήσεις που αφορούν στο «καλάθι του νοικοκυριού» αναμένονται λίγες μέρες μετά την έναρξη της εφαρμογής του.

Σχετικά με αυτές τις αλλαγές ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι, σήμερα, Δευτέρα, θα εκδοθεί νέα υπουργική απόφαση προκειμένου να διορθωθούν τα προβλήματα που εντοπίστηκαν τις πρώτες μέρες που εφαρμόστηκε το μέτρο.

Η σήμανση στα σούπερ μάρκετ

Το πρώτο ζήτημα αφορά στη σήμανση που υπάρχει μέσα στα σούπερ μάρκετ για τα προϊόντα που απαρτίζουν τα «καλάθια» των αλυσίδων καθώς στην πλειονότητά τους οι ταμπέλες δεν είναι εμφανείς για τους καταναλωτές που ψωνίζουν.

Έτσι, το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να προσδιορίσει το μέγεθος της ταμπέλας που τοποθετείται στα ράφια με τα προϊόντα του «καλαθιού», ώστε αυτά να εντοπίζονται ευκολότερα.

Η επάρκεια στα προϊόντα του «καλαθιού»

Το δεύτερο αφορά στην επάρκεια των προϊόντων που έχουν επιλεγεί από τα σούπερ μάρκετ να μπουν στο «καλάθι». Οι καταναλωτές διαπίστωσαν μετά την πρεμιέρα του μέτρου, ότι σε αρκετές περιπτώσεις, κάποια από τα προϊόντα του «καλαθιού» τις επόμενες μέρες είχαν εξαντληθεί και δεν είχαν αντικατασταθεί με τα αντίστοιχα. Σε άλλες περιπτώσεις μάλιστα, αυτά είχαν αντικατασταθεί από διαφορετικούς κωδικούς που πωλούνταν σε υψηλότερες τιμές από εκείνη του καλαθιού.

Τα παραπάνω φαινόμενα διαπίστωσε όταν επισκέφθηκε καταστήματα σούπερ μάρκετ, όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας το Σαββατοκύριακο στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι με τη νέα υπουργική απόφαση θα γίνεται ξεκάθαρο και αποτελεί υποχρέωση πως, στα προϊόντα που βάζουν οι αλυσίδες στο «καλάθι» πρέπει να υπάρχει επάρκεια. Επίσης εάν χρειαστεί αντικατάστασή τους, να μην είναι τα νέα προϊόντα ακριβότερα από την τιμή που έχει δηλωθεί για το «καλάθι».

Τέλος, στα νέα «καλάθια» της ερχόμενης Τετάρτης – τα οποία θα ανανεωθούν από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ – στα προϊόντα θα αναγράφεται και η τιμή της προηγούμενης εβδομάδας ώστε ο καταναλωτής να παρακολουθεί τη διακύμανσή της.

Το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένει εξάλλου και στοιχεία που έχει ζητήσει από τη ΔΙΜΕΑ σχετικά με τα τιμολόγια πώλησης της βιομηχανίας τροφίμων προς τις αλυσίδες για τις κατηγορίες του «καλαθιού», προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον έχει υπάρξει συνεισφορά και από την πλευρά της, στην προσπάθεια για συγκράτηση των ανατιμήσεων. Καθώς σε αρκετά από τα πρώτα «καλάθια» που δημοσιοποίησαν κάποιες αλυσίδες, διαπιστώθηκαν πολλά προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας έναντι επωνύμων.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ιστορική ταινία για τον Αθανάσιο Διάκο δημιούργησαν 450 εθελοντές

Η ζωή του Αθανασίου Διάκου από την ημέρα της βάπτισής του στην κολυμβήθρα της Εκκλησίας μέχρι το …βάπτισμα του μαρτυρίου στις 24 Απριλίου 1821...

Πρόταση Μητσοτάκη για λεωφόρους μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη

Η ενέργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και η απεξάρτηση της Γηραιάς Ηπείρου από τα ορυκτά καύσιμα αποτελεί ύψιστη προτεταιότητα των 27 κρατών – μελών. Στο πλαίσιο...

Γραμμένη Οξυά: Off roading στο νοτιότερο δάσος οξυάς στην Ευρώπη

Απαραίτητη η σύντομη στάση για ξεκούραση, την ώρα που ο Χρήστος ετοιμάζει τα φωτογραφικά σύνεργά του ενώ εγώ με τη βοήθεια του Google Maps...

ΙΣΑ: άμεση διευθέτηση ψηφιοποίησης και εκκαθάρισης δαπανών των ιατρών

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Πασχαλινές αποδράσεις: Ποιες βαλίτσες θα σε βολέψουν

Χριστούγεννα στην πόλη, Πάσχα στο χωριό, λέει ο θυμόσοφος λαός. Και αν έχετε ήδη κάνει σχέδια να δραπετεύσετε το Πάσχα και όχι απαραίτητα...