Καρδίτσα: Διήμερο συνέδριο για εναλλακτικό και βιώσιμο τουρισμό στη Θεσσαλία, κήρυξε ο Χρ. Τριαντόπουλος 

«Tις δυνατότητες για την απόκτηση πραγματικά μοναδικών εμπειριών σε έναν τόπο τόσο όμορφο όσο η Θεσσαλία, είναι που σκέφτεται κανείς όταν ακούει και για τις θεματικές του συνεδρίου που ξεκινάει σήμερα, εδώ, στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, για τον ορειβατικό και πεζοπορικό τουρισμό, τον ποδηλατικό τουρισμό και τον καταδυτικό τουρισμό».

Αυτά τόνισε σήμερα, μεταξύ άλλων, από το Μορφοβούνι, την έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του διήμερου συνεδρίου, με θέμα «Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία» που πραγματοποιείται στην αίθουσα «Αντώνης Σαμαράκης», στις 13 και 14 Οκτωβρίου και διοργανώνεται από την Ελληνογερμανική Συνέλευση και τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος, πρόκειται για «μορφές τουρισμού που συμβάλλουν στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, που φέρνουν πιο κοντά τον επισκέπτη στο φυσικό τοπίο, στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά. Και που ανοίγουν νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στη Θεσσαλία, δημιουργώντας ταυτόχρονα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες».

«Σήμερα λοιπόν, σε έναν τόπο, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, που έχω την τιμή να έχω ανακηρυχθεί δημότης του, που έχω επισκεφθεί πολλές φορές μέχρι σήμερα, που έχουμε συνεργαστεί όλοι μαζί όλη αυτή την περίοδο των τελευταίων χρόνων για το έργο της αποκατάστασης της περιοχής μετά από τη θεομηνία του “Ιανού”, με μεγάλη χαρά κηρύσσω την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης “Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία”» σημείωσε ο κ. Τριαντόπουλος.

Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό διαδικτυακά η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος. Οι εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν με χαιρετισμό του διευθυντή της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Βορείου Ελλάδος Βασίλειου Παπαδόπουλου, ενώ το καλωσόρισμα έγινε από τον δήμαρχο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτη Νάνο. Μίλησαν επίσης εκπρόσωποι και των δύο βαθμίδων της αυτοδιοίκησης που παρέστησαν στο συνέδριο.

Στόχος της διοργάνωσης, όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, είναι να ενισχύσει την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην Θεσσαλία και ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές, ενώ παράλληλα, να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών στον τομέα του θεματικού Τουρισμού. Θα διεξαχθεί εργαστήριο (workshop) με θέμα την αλυσίδα των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, όπως οι στοχευμένοι τρόποι προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η ανάπτυξη προτύπων ποιότητας και κατάρτισης και οι καινοτόμες τουριστικές προτάσεις που ανταποκρίνονται στις νέες ταξιδιωτικές προτιμήσεις των επισκεπτών και θα συνδράμουν στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των δήμων της Θεσσαλίας και της Ελλάδας.

Σήμερα, πρώτη ημέρα του συνεδρίου, εκπρόσωποι συνδέσμων και φορέων του τουριστικού κλάδου, των αρμόδιων υπουργείων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης από Ελλάδα και Γερμανία, θα αναδείξουν τις δυνατότητες αξιοποίησης και προώθησης εναλλακτικών και βιώσιμων μορφών τουρισμού όλο το χρόνο στη Θεσσαλία και ευρύτερα στον ελληνικό χώρο. Ειδικοί του εναλλακτικού τουρισμού θα ενημερώσουν για την τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και θα παρουσιάσουν νέες ιδέες και τάσεις, για συγκεκριμένες θεματικές μορφές τουρισμού, όπως περιπατητικός, ορειβατικός, καταδυτικός και ποδηλατικός τουρισμός.

Τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλα θεματικά εργαστήρια, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων για στοχευμένους τρόπους προώθησης των εναλλακτικών και βιώσιμων μορφών τουρισμού. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν περιηγήσεις και υπαίθριες δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.

   *Φωτογραφία του Α. Ζώη

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Ημερίδα ΙΣΑ «Ιατρικός Τουρισμός – Προοπτικές για το μέλλον»

Οι ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης του Ιατρικού τουρισμού παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της ημερίδας, «Ιατρικός Τουρισμός – Προοπτικές για το μέλλον» που διοργάνωσε υβριδικά, ο Ιατρικός...

Ανακοινώθηκε η ακαδημαϊκή συνεργασία Ωδείου Φίλιππος Νάκας -Boston Conservatory at Berklee

Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας -με ιστορία και εκπαιδευτική πρωτοπορία 34 ετών στην Ελλάδα-έγινε το πρώτο παγκόσμια μουσικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που σύναψε ακαδημαϊκή συνεργασία στον...

Ο ρόλος της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Αύριο η μεγάλη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για το Πάσχα

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

ΕΛΑΣ: εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr