Κατήγγειλαν κακοποίηση ζώου και… έφαγαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση

Όπως αναφέρει στο GRTimes η γενική γραμματέας του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «Αίσωπος», «οι αστυνομικοί ήταν ιδιαίτερα εριστικοί απέναντι στις δύο καταγγέλλουσες, αφού απαξίωσαν τόσο τις ίδιες, όσο και τον λόγο που εκλήθησαν, επιβάλλοντας αδικαιολογήτως πρόστιμα και εξαπολύοντας απειλές εναντίον τους».

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο κορίτσια κάλεσαν την αστυνομία προκειμένου να υποδείξουν ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου, αφού εντόπισαν κυνηγόσκυλο μόνιμα δεμένο σε ιδιόκτητο χώρο σε περιοχή της Καβάλας. Η ιστορία έληξε άδοξα, με το σκυλί να εξακολουθεί να βρίσκεται αλυσοδεμένο στο σημείο και με τις δύο κοπέλες να έρχονται αντιμέτωπες με διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, από τους αστυνομικούς που… οι ίδιες κάλεσαν.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 19/03/2020, το Φιλοζωικό Σωματείο Αίσωπος της Καβάλας, δέχτηκε μία καταγγελία από δύο νεαρές κοπέλες. Όπως αναφέρει η γενική γραμματέας του σωματείου στο GRTimes, Σίσσυ Γκόφα, οι εν λόγω κοπέλες, είχαν εντοπίσει ένα κυνηγόσκυλο, δεμένο με μία αλυσίδα ενός μέτρου μέσα σε μία μάντρα, ενώ ταυτόχρονα, άκουγαν κλάματα και ουρλιαχτά από ένα κουτάβι, το οποίο βρισκόταν κλεισμένο μέσα σε ένα σκεπασμένο με μουσαμά τρέιλορ, χωρίς ωστόσο να έχουν οπτική επαφή με το δεύτερο ζώο.

Το φιλοζωικό σωματείο παρότρυνε τα δύο κορίτσια να καλέσουν την αστυνομία. Οι δύο κοπέλες, ενημέρωσαν το σωματείο, ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε, ωστόσο αδυνατούσε να μεταβεί κάποιο περιπολικό στο σημείο, καθώς ήταν σε εξέλιξη διάφορες διαδηλώσεις, με τους αστυνομικούς να τις παροτρύνουν να πάνε στο Α.Τ. Καβάλας, ώστε να υποβάλουν καταγγελία.

«Τα κορίτσια δεν μπορούσαν να πάνε στο τμήμα, διότι εργάζονταν. Την επόμενη ημέρα, αφού οι δύο κοπέλες έστειλαν τα απαραίτητα μηνύματα στο 13033 ώστε να μετακινηθεί η κάθε μία για τους δικούς της λόγους, σκέφτηκαν να κάνουν μία παράκαμψη στη διαδρομή τους, χωρίς φυσικά να αλλάξουν δήμο, ώστε να περάσουν από το σημείο για να δουν αν τα ζώα εξακολουθούν να είναι σε αυτήν την κατάσταση. Φτάνοντας, είδαν το κυνηγόσκυλο στην ίδια θέση, δεμένο με την αλυσίδα του ενός μέτρου, ενώ δεν υπήρχαν ίχνη από το κουτάβι», περιγράφει η κ. Γκόφα.

Πώς βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις

Σύμφωνα με την ίδια, οι δύο κοπέλες απευθύνθηκαν ξανά στο σωματείο, το οποίο τις παρακίνησε να καλέσουν την αστυνομία για άλλη μία φορά. Περιπολικό από το Α.Τ. Καβάλας έφτασε στο σημείο μετά από περίπου μισή ώρα, ενώ εκείνες ανέμεναν ώστε να υποδείξουν.

«Το γεγονός ότι έμειναν να εξηγήσουν στους αστυνομικούς, τις τιμάει. Ωστόσο, όπως μας είπαν, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί τις αντιμετώπισαν με εριστικότητα και απαξίωση. Τους είπαν ότι χθες, περιπολικό εν τέλει πήγε στο σημείο και δεν εντοπίστηκε κάποια παράβαση, διότι είδαν το χώρο καθαρό και το ζώο σε σκιερό μέρος. Αγνόησαν εντελώς το γεγονός ότι το σκυλί είναι μόνιμα δεμένο με αλυσίδα ενός μέτρου, παρόλο που είναι εντελώς παράνομο. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν ήξεραν την νομοθεσία. Όμως, δεν έμειναν καθόλου στο κομμάτι της κακοποίησης του ζώου, αλλά άρχισαν να ρωτούν τα κορίτσια για το αν η μετακίνησή τους ήταν δικαιολογημένη. Εκείνες έδειξαν τα μηνύματά τους, εξήγησαν ότι πηγαίνοντας στη «δουλειά» της η κάθε μία έκαναν μία μικρή παράκαμψη γιατί σκέφτηκαν το σκυλί, αλλά παρόλα αυτά τους έκοψαν πρόστιμο», εξηγεί η κ. Γκόφα.

Καταγγελία για απειλές

Η ίδια μάλιστα, καταγγέλλει ότι όταν τα κορίτσια, τα οποία βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ, διαμαρτυρήθηκαν για το πρόστιμο, οι αστυνομικοί τις απείλησαν ότι αν συνεχίσουν να διαμαρτύρονται, θα συνεχίσουν να τους βεβαιώνουν παραβάσεις για μία σειρά από άλλους λόγους, φτάνοντας το συνολικό ποσό των προστίμων στα 1.000 ευρώ.

«Ήταν απίστευτο ότι δεν έκαναν καν την δουλειά για την οποία εκλήθησαν από τις κοπέλες, αλλά τουναντίον, στράφηκαν εναντίον αυτών των δύο κοριτσιών, επιβάλλοντας πρόστιμα σε δύο νέα παιδιά τα οποία ήθελαν να βοηθήσουν ένα ζώο, την ώρα που δεν ήταν διόλου παράνομες, την ίδια στιγμή που στο κέντρο της Καβάλας γίνεται κάθε μέρα ο κακός χαμός από πολίτες που χρησιμοποιούν καταχρηστικά τα SMS για να πίνουν καφέ στις πλατείες και να συνωστίζονται. Δεν απαξίωσαν μόνο τα κορίτσια, αλλά απαξίωσαν και τον λόγο για τον οποίο εκλήθησαν», αναφέρει.

«Οι αστυνομικοί χρήζουν εκπαίδευσης για τα ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα των ζώων»

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Αίσωπος», αποφάσισε να στηρίξει τα κορίτσια και για αυτό το λόγο, όπως αναφέρει η κ. Γκόφα, συναντήθηκε η ίδια με άλλα μέλη του σωματείου, αλλά και τις δύο κοπέλες με τον Αστυνομικό Διευθυντή του Α.Τ. Καβάλας.

«Δεν είχαμε την αντιμετώπιση που περιμέναμε. Ο ίδιος δεν θεώρησε νόμιμη την μετακίνηση των κοριτσιών. Άρχισε να ρωτάει γιατί απομακρύνθηκε η μία κοπέλα τόσο από το σπίτι της για να πάει σούπερ μάρκετ, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι στην περιοχή που διαμένει υπάρχουν μόνο μίνι μάρκετ. Δηλώσαμε κι εμείς οι ίδιοι ως σωματείο ότι έχουμε βιώσει πολλές φορές την απαξίωση από τα αστυνομικά όργανα, διότι ήταν ελάχιστες οι περιπτώσεις αστυνομικών που όντως μας έχουν βοηθήσει. Τονίσαμε ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί, χρήζουν εκπαίδευσης για ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα των ζώων διότι δεν είναι ενημερωμένοι για το τι είναι νόμιμο και τι όχι. Είδαν ένα αλυσοδεμένο κυνηγόσκυλο και δεν τους φάνηκε παράνομο», αναφέρει.

Ένσταση για τα πρόστιμα και καταγγελία για τον ιδιοκτήτη του σκύλου

Όπως γνωστοποιεί, οι δύο κοπέλες έκαναν ένσταση για τα πρόστιμά τους, ενώ η μία προχώρησε σε καταγγελία εναντίον του ιδιοκτήτη του ζώου. Η κ. Γκόφα, τονίζει ότι το σωματείο, δεν πρόκειται να αφήσει το ζήτημα, ενώ θα στηρίξει τις δύο κοπέλες μέχρι τέλους.

«Έχουμε δίπλα μας την ομοσπονδία και θα κάνουμε ότι μπορούμε και για τα δύο κορίτσια αλλά και για το ζώο. Θα το προχωρήσουμε όσο μπορούμε, ώστε να βρούμε το δίκιο μας», καταλήγει.

Πηγή: grtimes.gr

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Πτώση Phantom F-4: Νεκρός και ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης

Στην επιβεβαίωση του θανάτου και του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom που συνετρίβη νοτίως της Ανδραβίδας προχώρησε το ΓΕΑ με ανακοίνωσή του. Με αυτή την ανακοίνωση ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο...

Στο Μάτι Μητσοτάκης-Αναστασιάδης – Δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ στη Πολεμική Αεροπορία στη μνήμη των πιλότων

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης βρέθηκαν στο Μάτι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να επιθεωρήσουν τα έργα για...

6 μνηστήρες για την ΕΑΒ-Tο σχέδιο για ιδιωτικοποίηση του 49% της αμυντικής βιομηχανίας

Oκύβος ερρίφθη και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) μπαίνει σε τροχιά αποκρατικοποίησης. Στόχος είναι η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα οδηγήσει την εταιρεία στη...

Το Επιμελητήριο Εύβοιας δίπλα στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary...

Ι.Μασούτης: «Τα Επιμελητήρια είναι ο σημαντικότερος συνδετικός κρίκος μεταξύ επιχειρήσεων και Πολιτείας»

Στην ανθεκτικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, παρά τη δύσκολη παγκόσμια οικονομική συγκυρία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Μασούτης, στην εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσε η...