Κατώτατος μισθός: Από 753 έως 826 ευρώ οι προτάσεις των φορέων

Από 1η Απριλίου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή ο κατώτατος μισθός, ωστόσο οι διαβουλεύσεις για τα ποσά που προτείνουν οι αρμόδιοι φορείς ακόμα συνεχίζονται.

Ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με τις προτάσεις των φορέων αναμένεται να κυμανθεί από 753 ευρώ έως 826 ευρώ.

Μετά την αποκάλυψη της ΓΣΕΕ για κατώτατο μισθό στα 826 ευρώ, το ΣΚΑΪ παρουσίασε τις προτάσεις των υπόλοιπων φορέων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Τράπεζα της Ελλάδας σημειώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με οποιαδήποτε αύξηση κάτω από το ύψος του πληθωρισμού, αυτό σημαίνει ότι η πρότασή της για τον κατώτατο μισθό φτάνει έως τα 780 ευρώ.

Το ΚΕΠΕ προτείνει ο κατώτατος μισθός να κυμανθεί μεταξύ 760 και 780 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για την πιο σημαντική τοποθέτηση καθώς το ΚΕΠΕ είναι ο φορέας που θα συγκεντρώσει όλες τις προτάσεις και θα κάνει την τελική εισήγηση στο υπουργείο.

Τονίζεται δε, ότι οι αμοιβές άνω των 780 ευρώ δεν εμπίπτουν στο αφορολόγητο. Αυτό σημαίνει απώλεια στο συνολικό εισόδημα.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει αύξηση 8-10%, δηλαδή από 770 και 784 ευρώ ενώ η ΕΣΕΕ, αντίστοιχα προτείνει αύξηση της τάξης του 7%, με τον κατώτατο μισθό να διαμορφώνεται στα 763 ευρώ.

Τέλος ο ΣΕΤΕ προτείνει αύξηση, που διαμορφώνει τον κατώτατο μισθό στα 753 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στους εργοδοτικούς φορείς (ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ) δέχονται την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά ζητούν περαιτέρω μείωση του ασφαλιστικού κόστους και μείωση της φορολογίας, προτείνοντας την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Τις προτάσεις των φορέων για τον κατώτατο μισθό θα συγκεντρώσει το ΚΕΠΕ, το οποίο θα καταθέσει την τελική του πρόταση στον υπουργό Εργασίας.

Μετά την αξιολόγηση των προτάσεων ο υπουργός Εργασίας, θα υποβάλλει στις 10 Μαρτίου, την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ενώ νέος κατώτατος μισθός θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου.

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Καταργήθηκε η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα ΜΜΜ

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Ένα ταξίδι στον χρόνο πριν… 2,5 χιλιάδες χρόνια είναι πλέον εφικτό!

Κι αν τώρα σας έλεγα ότι το πιο μακρινό ταξίδι που μπορείτε να κάνετε είναι… στην Αθήνα του 415 προ Χριστού(!) και η αφετηρία...

Ήλια: Ένας μικρός και γαλήνιος, παραθαλάσσιος προορισμός στην Βόρεια Εύβοια

Τα Ήλια είναι ένας μικρός, παραθαλάσσιος προορισμός στη Βόρεια Εύβοια. Το μικρό αυτό χωριό χαρακτηρίζεται για τη γαλήνια θάλασσα που το περιβάλλει, την αστείρευτη ομορφιά του και την απόλυτη ηρεμία του τόπου. Πρόκειται για ένα γραφικό ψαροχώρι που απέχει από την Αιδηψό μόλις 8 χιλιόμετρα. Είναι ευτύχημα ότι οι φωτιές που ξέσπασαν...

Άρτα: Παραιτούνται οι καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής

Στην ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης της Σχολής Γεωπονίας, μεταξύ άλλων αναφέρεται: Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, αισθανόμαστε ότι η Πολιτεία αμφισβητεί στην πράξη το...

Νέος κόλαφος για την Hellenic Train και τον ΟΣΕ

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr