Κίνα: Είσοδος χωρίς βίζα στους πολίτες πέντε ευρωπαϊκών χωρών

Τους πολίτες 5 ευρωπαϊκών χωρών θα εξαιρέσει από την υποχρέωση να έχουν θεώρηση εισόδου (βίζα) η Κίνα σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στον τουρισμό μετά την πανδημία.

Από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου της ερχόμενης οι πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και της Μαλαισίας θα μπορούν να επισκεφθούν συγγενείς ή φίλους ή για να παραμείνουν τράνζιτ στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 ημερών, χωρίς να χρειάζονται βίζα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Η κυβέρνηση επιδιώκει επίσης να αποκαταστήσει την εικόνα της σε όλο τον κόσμο αφού συγκρούσθηκε με δυτικές χώρες σε διάφορα ζητήματα, περιλαμβανομένων της Covid, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της Ταϊβάν και του εμπορίου.

Όπως αναφέρει το reuters, Πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center σε 24 χώρες αποκάλυψε ότι οι απόψεις για την Κίνα είναι ευρέως αρνητικές, με το 67% των ενηλίκων να εκφράζει μη ευνοϊκές απόψεις.

Περισσότεροι από τους μισούς απ′ όσους απάντησαν είπαν πως η Κίνα αναμειγνύεται στις υποθέσεις άλλων χωρών και δεν λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα άλλων.

Η απόφαση αυτή θα διευκολύνει τα ταξίδια στην Κίνα για πολλούς Γερμανούς πολίτες σε άνευ προηγουμένου έκταση, ανέφερε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X η πρεσβευτής της Γερμανίας στην Κίνα Πατρίτσια Φλορ.

Ελπίζουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα για όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., πρόσθεσε.

Τα ταξίδια χωρίς βίζα στη Γερμανία από Κινέζους πολίτες θα ήταν δυνατά μόνον εφόσον όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Συμφωνίας Σένγκεν εγκρίνουν κάτι τέτοιο, δήλωσε.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά, η οποία βρίσκεται στο Πεκίνο, έγραψε στη X: Μια εξαιρετική νέα ανακοίνωση από τον ομόλογό μου Ουάνγκ Γι με την ευκαιρία της επίσκεψής μου!

πηγη

Πηγή: stereanews.gr

Αργότερο

Στην KAPASTA, πιστεύουμε ότι το καλό φαγητό πρέπει να είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και απολαυστικό

Στην KAPASTA είμαστε παθιασμένοι με τη δημιουργία υγιεινών και νόστιμων γευμάτων που είναι ταυτόχρονα βολικά και εύκολα. Τα έτοιμα για μαγείρεμα μείγματά μας παράγονται...

Συνάντηση εργασίας Φάνη Σπανού Carsten Rasmussen στις Βρυξέλλες

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας Ιωάννης Περγαντάς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Μούτσιος, προσκλήθηκαν και...

Μ. Βλασταράκης: τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της Eurobank για το δημογραφικό

Τις πρωτοβουλίες της Eurobank για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ανέπτυξε, επιγραμματικά, ο Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank Μιχάλης Βλασταράκης, συμμετέχοντας σε...

Η Διοίκηση του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ αποχαιρετά τον Θύμιο Τσούκαλο

Η ενημέρωση που προσφέρουμε είναι προβολής και ενημέρωσης θεμάτων κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού, τουριστικού και πολιτικού περιεχομένου περισσότερα.Πηγή: stereanews.gr

Στην απεργία 17/4 συμμετέχει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: “Με αυτό το κεντρικό σύνθημα και το διεκδικητικό μας πλαίσιο συνεχίζουμε. Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε στη συνεδρίασή του...